با استناد به گزارشی جدید، صادرات تلویزیونهای هوشمند در سهماه سوم ۲۰۲۰ رشدی چشمگیری را شاهد بوده است. سامسونگ با اختلافی دو برابری در رده اول صادرات قرار میگیرد و TCL نیز توانسته است افزایشی کلان را در معیار سالبهسال داشته باشد.
به گزارش مؤسسه ترندفورس (TrendForce)، در مجموع ۶۲٫۵ میلیون دستگاه تلویزیون هوشمند در سهماه سوم میلادی صادر شده است که نسبت به سهماه دوم، افزایشی ۳۸ درصدی بهحساب میآید. در معیار سالبهسال هم این افزایش برابر با ۱۲ درصد است. در کشورهایی مانند آمریکا، فروش تلویزیونهای هوشمند در بازه ژانویه تا آگست در معیار سالیانه ۲۰ درصد رشد را تجربه کرده است. شرکتهایی مانند سامسونگ، الجی و TCL بیشترین سود را در فراگیری ویروس کرونا در این بازار بهدست آوردهاند. در میان این سه شرکت، TCL با فروش ۷٫۳۳ میلیون دستگاه در سهماه سوم ۲۰۲۰ و با ۵۷ درصد افزایش فروش، بیشترین رشد را در معیار سالبهسال به خود اختصاص داده است. گزارش یادشده موفقیت TCL را مدیون قرنطینههای خانگی طولانیمدت و قیمتهای رقابتی این شرکت میداند.
با این حال، این سامسونگ است که با ۱۴٫۳ میلیون دستگاه صادرات در سهماه سوم سال، نقش رهبری را در این بازار ایفا میکند. این تعداد فروش از دو برابر میزان صادرات شرکت کرهای در سهماه قبل بیشتر است. الجی شرکتی است که در رتبه دوم قرار میگیرد، هرچند در معیار سالبهسال این سازنده کمترین رشد را شاهد بوده است. بعد از TCL که در جایگاه سوم است دو شرکت چینی هایسنس (HiSense) و شیائومی قرار دارند. گزارش یادشده ادعا میکند که اگر درخواست در بازار تلویزیونهای هوشمند همینطور در سهماه چهارم ادامه پیدا کند، میزان صادرات جهانی این دستگاهها با ۴ درصد رشد به ۶۴٫۵ میلیون واحد خواهد رسید.
با فرض درست از آب درآمدن مطالب فوق، میزان جهانی صادرات در سال ۲۰۲۰ برابر با ۲۱۶٫۰۹ میلیون واحد خواهد بود که ۰٫۸ درصد کمتر از میزان فروش در سال ۲۰۱۹ است. واضح است که افت درصد فروش به دلیل فاکتورهای جهانی مختلفی از جمله کرونا است و افتی کمتر از یک درصد خود نوعی بازیابی محسوب میشود.
با استناد به گزارشهای پیشین، در مقایسه یا سهماه دوم سال قیمت پنلهای تلویزیونهای ۳۲ اینچی ۵۰ درصد و دستگاههای ۵۵ اینچی ۴۱ درصد افزایش یافته است. اگرچه شرکتهای سازنده توانستهاند به سود هدف خود برسند، اما باید خود را برای افزایش هزینهها در سهماه چهارم ۲۰۲۰ آماده کنند. از آنجایی که ممکن است پنلهای ۳۲ و ۵۵ اینچی باز هم ۱۵ تا ۲۰ درصد گرانتر شوند، لازم است تا سازندگان تلویزیونهای هوشمند تدارکات موردنیاز خود را تأمین کنند.
نظرات