نگاهی به بیوگرافی جانی‌آیوی، با گوشه چشمی به ناگفته‌ها در مورد آزمایشگاه طراحی اپل - تکفارس 
نگاهی به بیوگرافی جانی‌آیوی، با گوشه چشمی به ناگفته‌ها در مورد آزمایشگاه طراحی اپل - تکفارس 

نگاهی به بیوگرافی جانی‌آیوی، با گوشه چشمی به ناگفته‌ها در مورد آزمایشگاه طراحی اپل

parsa123
۷ آذر ۱۳۹۲ - 23:17
نگاهی به بیوگرافی جانی‌آیوی، با گوشه چشمی به ناگفته‌ها در مورد آزمایشگاه طراحی اپل - تکفارس 

آیپاد اپل می‌توانست به‌جای بهره‌گیری از یک قاب سفید صیقلی که بعدها به نماد اپل بدل شد، ظاهری شبیه به یو-یو داشته باشد. شاید در صورت تحقق این امر، امروز دنیای فناوری حال و روز دیگری داشت. شاید اگر آیپاد را اولین قطعه از دومینوی تحولات در دنیای فناوری بنامیم، اهمیت طراحی آن به شکلی که عرضه شده بیش از پیش جلوه کند. با ما همراه باشید تا نگاهی کوتاه به اسرار آزمایشگاه اپل داشته باشیم.جمله‌ی فوق یکی از مطالبی است که در کتابی جدید با عنوان “Jony Ive: The Genius Behind Apple’s Greatest Products” منتشر شده که به زندگی جانی‌آیوی، طراح ارشد کمپانی اپل پرداخته است. این کتاب حاوی نکته‌هایی از گوشه گوشه زندگانی جانی‌آیوی است، اما بسیاری از موارد جالب مربوط به مفاهیمی است که به ویژگی‌ها و جزئیات جالبی از آزمایشگاه سری طراحی محصولات اپل اشاره می‌کند.

نویسنده‌ی کتاب ذکر شده کسی نیست جز لیندرکانی، که یکی از نویسندگان وب‌سایت Cult of Mac‌ است. همچنین وی سابقه‌ی مدیریت Wired.com را نیز در کارنامه‌ی خود دارد. کانی در این کتاب نگاهی به نمونه‌های اولیه محصولات اپل داشته است. یکی از نمونه‌های تولید شده برای آیپاد، دقیقا شبیه محصولی بوده که بعدها به بازار عرضه شده است.

جانی علاقمند به نمونه‌ای از پخش‌کننده‌ی موسیقی شده بود که شبیه به ماوس iMac بود و با استفاده از پلاستیک شفاف قرمز رنگ ساخته شده بود. این پخش‌کننده از یو-یو الهام گرفته شده بود،‌ چراکه سیم‌مربوط به هدفون دور تا دور این پخش‌کننده تابیده شده و گوشی‌های این هدفون نیز در محل‌های تعبیه شده در پشت دستگاه جا گرفته بودند. این نوع طراحی را می‌توان در بسته‌بندی انجام شده برای هدفون‌های آیفون ۵ مشاهده کرد. کنترل این پخش‌کننده توسط کلید‌های انجام می‌شد که به شکل حلقوی حول صفحه‌ی نمایش سیاه‌و‌سفید قرار گرفته بود. می‌‌توان این طرح را الهام بخش کلید‌ دایروی استفاده شده در آیپاد عنوان کرد، با این تفاوت که کلید‌ دایروی تعبیه شده در آیپاد خاصیت چرخشی را نیز داشته است.
یکی دیگر از نکاتی که در این کتاب مطرح شده ، مربوط به پروسه‌ی انتخاب اندازه‌ی آیپد است. براساس کتاب زندگی‌نامه استیو جابز که به قلم والتر آیزاکسون نگارش شده است، جانی‌آیوی پروسه‌ی انتخاب اندازه‌ی تبلت اپل را کاری مشترک با استیو جابز عنوان کرده است که او و استیو جابز از میان ۲۰ نمونه‌ی ساخته شده در سایز‌های مختلف، برگزیده‌اند. اما کانی داستان انتخاب اندازه‌ی آیپد را به‌گونه‌ای دیگر نقل می‌کند. وی در کتاب خود، این موضوع را از نگاه یکی از متخصصان اپل که در آن زمان در اپل مشغول به کار بوده، بیان می‌کند. این کارشناس انتخاب اندازه‌ی آیپد را بسیار ساده و الهام گرفته از یک موضوع بسیار پیش پا افتاده عنوان کرده است و آن چیزی نیست جز اندازه‌ی یک برگ کاغذ استاندارد.

در مورد شخصیت جانی‌آیوی در آزمایشگاه طراحی محصولات اپل، روزنامه‌نگاران و نویسندگان تنها به بیان دو جنبه از اخلاقیات وی اکتفا می‌کنند: آرام و حساس. اما این بدین معنا نیست که تیم طراحی اپل که شماری از برترین محصولات الکترونیکی را تولید می‌کنند، بویی از شوخ‌طبعی نبرده‌اند.

بزرگترین توانایی اپل، هنر نمایش موجود در لایه‌های مختلف فعالیت این کمپانی است که تمامی مراحل تولد یک محصول از معرفی تا ورود به بازار و رسیدن به دست کاربران را شامل می‌شود.

آزمایشگاه طراحی محصولات اپل کوچکترین جزئیات ممکن را نیز در نظر گرفته و می‌گیرد که می‌توان طراحی جعبه‌هایی که محصولات در آن قرار خواهند گرفت را نیز شامل این نکته‌سنجی و ریزبینی به شمار آورد، چرا که فلسفه‌ی حاکم در اپل، تاثیرگذاری در اولین لحظات را نیز مدنظر دارد. از این‌رو طراحان این کمپانی در نظر دارند تا کاربران را در لحظه‌ی باز کردن جعبه‌ی محصولات نیز تحت تاثیر قرار دهند.

مطلب فوق تنها گوشه‌ای از مطالبی است که درمورد جزئیات طراحی محصولات در آزمایشگاه اپل به رشته‌ی تحریر درآمده است. علاوه بر موارد فوق، این کتاب زندگی شخصی جانی‌آیوی از تحصیلات تا پشت پرده‌ی زندگی وی را زیر ذره‌بین برده است.رد فوق، این کتاب زندگی شخصی جانی‌آیوی از تحصیلات تا پشت پرده‌ی زندگی وی را زیر ذره‌بین برده است.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید