یکی از زمینههایی که اپل واقعاً به کمک نیاز دارد، دستیار صوتی آن، سیری است. این دستیار دیجیتال در کنار گوگل اسیستنت در اغلب موارد به درخواستهایکاربر، پاسخی مناسب میدهند. اما در بسیاری از شرایط، سیری به جای دادن پاسخ مستقیم، کاربر را به یک صفحه وب ارجاع میدهد و همچنین در بعضی موارد، سیری ممکن است درک نکند که شما از او چه کاری میخواهید که برایتان انجام دهد، اما به نظر میرسد که دستاورد تازه اپل، به حل این مشکل کمک کند.
ما میتوانیم شاهد پیشرفت سیری در سری آیفون ۱۳ باشیم
طبق گفتهها، اپل طبق عادت همیشگی خود، شرکتی به نام وویسیس (Voysis) که در دوبلین ایرلند واقع شده را خریداری کرده است. این شرکت بسترهای نرمافزاری را ارائه میدهد که به یک دستیار دیجیتال اجازه میدهد زبان انسانی را بهتر بشناسد. به گفته بلومبرگ، دستیارانی که معمولاً وویسیس با آنها کار میکند، در برنامههای خرید آنلاین تعبیه شدهاند. وبسایت تازه حذفشدهی این شرکت میگوید که فناوری آنها باعث میشود که این برنامههای خرید سریعتر و راحتتر به سوالاتی از قبیل «من به یک تلویزیون جدید LED نیاز دارم» و «بودجه من ۱۰۰۰ دلار است»، پاسخ دهند. استفاده از جستجوی صوتی میتواند به مصرفکننده کمک کند تا سه برابر سریعتر از تایپ کردن سؤال، پاسخ خود را بگیرد. تکنولوژی مبتنی بر هوش مصنوعی این شرکت از سوی اپلیکیشنهای فروشگاهی خریداری شده و دستیار صوتی آنها در این برنامه خود لحاظ شده است.
راه و روش اپل خرید شرکتهای کوچکتری با فناوری خاصی است که میتواند از این فناوری در گوشیهای آیفون یا دستگاههای دیگر خود در طی سالهای آینده استفاده کند. به عنوان مثال، در جولای ۲۰۱۲ اپل شرکت بیومتریک AuthenTec را با قیمت ۳۵۶ میلیون دلار خریداری کرد. یک سال بعد، اپل حسگر اثر انگشت Touch ID خود را در آیفون ۵s آغاز کرد و به نمایش گذاشت. در آوریل ۲۰۱۰، اپل شرکتی به نام Siri International را خرید. ۱۸ ماه بعد دستیار صوتی هوشمند مجازی سیری در آیفون ۴s آغاز به کار کرد. در اوایل این هفته نیز اپل اپلیکیشن بومی سازی شده محلی Dark Sky را خریداری کرد؛ که البته از اول جولای نسخه اندروید این اپلیکیشن متوقف خواهد شد. بزرگترین دستاوردی که اپل تاکنون داشته، خرید Beats Audio با قیمت ۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ بود. بر خلاف قیمت هنگفت این معامله، این خرید منجر به راهاندازی اپل موزیک در اکتبر ۲۰۱۵ شد.
فناوری وویسیس با ویونت (Wavenets) کار میکند که سیستمی مبتنی بر هوش مصنوعی برای ارائه سخنرانی رایانهای شبیه به انسان است. این سیستم نخستین بار در سال ۲۰۱۶ میلادی توسط DeepMind ساخته شد، شرکتی که گوگل دو سال پیش برای بخش هوش مصنوعی خود، آن را خرید. قابلیتهای آن حتی اگر گوگل ۵۰۰ میلیون دلار برای خرید این شرکت پرداخت کرده است، به طور مستقل اجرا میشود. پیتر کاهیل (Peter Cahill)، بنیانگذار وویسیس، گفت که چند سال پیش، اولین بار که به هوش مصنوعی آموزش داده شد برای خود فکر کند، این نرمافزار میتوانست به اندازه فقط ۲۵ مگابایت حافظه (تقریبا هماندازه با چهار آهنگ اپل موزیک) کاهش داده شود، به گونهای که حتی در صورت عدم اتصال گوشی به اینترنت نیز بتوان از آن در تلفن هوشمند استفاده کرد.
نظرات