طبق اعلامهای صورت گرفته، گزارشهای شرکتها و اخبار پیرامون آنها حاکی از آن هستند که کمپانی مدیاتک در نظر دارد که برای سال آینده اتفاق نوینی رقم بزند و در سال ۲۰۲۰ میلادی به تولید تراشههایی با قیمت بسیار ارزان با تکنولوژی ۵G برای گوشیهای هوشمند میانرده روی بیاورد.
کمپانی مدیاتک در اوایل سال ۲۰۱۹ به صورت کاملا رسمی از نخستین تراشهی مبتنی بر فناوری ۵G خود پرده برداری کرد. این تراشه که از مودم هلیو M70 استفاده میکند، به هستههای جدید Cortex-A77 آرم مجهز شده است و برای پردازش کارهای گرافیکی از پردازندهی گرافیکی Mali-G77 استفاده میکند. افزون بر این موارد، تراشهی ۵G اختصاصی کمپانی مدیاتک دارای فناوری هوش مصنوعی خاصی است که توسط همین شرکت توسعه داده شده است.
تراشهی ۷ نانومتری مورد بحث که از آن با کد نام MT6885 یاد میشود، بدون شک از بسیاری جهات در دستهی تراشههای ردهبالا قرار میگیرد و برای گوشیهای هوشمند پرچمدار تولید شده است. با این حال آن طور که رسانهی MyDrivers در مورد اخبار پیرامون کمپانی مدیا نوشته است، تراشهی MT6885 قرار نیست تنها تراشهی ۵G مدیاتک برای سال آیندهی میلادی باشد و کمپانی مدیاتک برنامه بلند مدتی برای تولید تراشههای ۵G دارد تا بتواند نقش خود را در بازار تولید این تراشهها پر رنگ کند و بازار را بتواند به زیر سلطه خود دربیاورد. رسانهی مورد بحث یعنی رسانهی MyDrivers در گزارش تازه خود اخبار جالبی را از کمپانی مدیاتک منتشر کرده است و میگوید که کمپانی مدیاتک از مدتی پیش کار روی تراشهی ۵G جدیدی را آغاز کرده است که به نسبت تراشههای موجود در بازار و تراشه قلبی خود اندارهی کوچک تری دارد و از قیمت پایینتری نسبت به MT6885 بهره میبرد. ظاهرا مدیاتک قصد دارد این تراشه را سال ۲۰۲۰ عرضه کند.
رسانهی MyDrivers میگوید، تراشهی جدید کمپانی مدیاتک که ظاهرا با کد نام MT6873 از آن یاد میشود و مبتنی بر لیتوگرافی ۷ نانومتری است، اساسا از همان معماری تراشهی بالاردهی ۵G شرکت بهره خواهد گرفت و بههمین جهت شباهتهای زیادی به آن خواهد داشت که البته این شباهت در حال حاضر در معماری استفاده شده در آن است. گفته میشود که تراشهی جدیدی که معرفی و عرضهی آن برای سال ۲۰۲۰ تعیین شده، نسبت به MT6885 قیمتی پایینتر دارد و اندازهش بهمیزان ۲۵ درصد کوچکتر است.
تراشهی جدید MT6873 احتمالا در سه ماههی دوم سال ۲۰۲۰ میلادی به تولید انبوه خواهد رسید و با شروع بهار و اتمام زمستان میتوان شاهد حضور این تراشه جدید در بازار تولید گوشیهای هوشمند میان رده باشیم. این یعنی تراشهی ۵G جدید کمپانی مدیاتک احتمالا در گوشیهایی که قرار است در سه ماههی سوم سال آیندهی میلادی معرفی و عرضه شوند، حضور پیدا خواهد کرد و پشتیبانی از فناوری ۵G را به آنها خواهد آورد و باعث میشود تا کاربران بتوانند به راحتی از تکنولوژی ۵G روی گوشی خود استفاده کنند.
اخبار مربوط به تولید تراشهی ۵G مقرون به صرفه توسط کمپانی مدیاتک در حالی منتشر میشوند که حدودا یک ماه پیش کوالکام اعلام کرده بود، قصد دارد تراشههای جدیدی را از خانوادهی تراشههای اسنپدراگون ۷۰۰ و اسنپدراگون ۶۰۰ با پشتیبانی از فناوری ۵G معرفی کند. در واقع تراشههای موردبحث مخصوص بازار میان ردهها هستند و بدین طریق پشتیبانی از ۵G را به این دسته از گوشیها میآورند. به نظر میرسد در حال حاضر با ترند شدن تکنولوژی ۵G رقابت شرکتها با یکدیگر در رابطه با استفاده از این تکنولوژی بالا گرفته است و حالا نیز شاهد این رقابت در بین شرکتهای تولید کنند تراشه هستیم. این یعنی احتمالا در سال ۲۰۲۰ میلادی شاهد افزایش قابل توجه گوشیهای با تکنولوژی ۵G در بازار خواهیم بود. در این سال تراشههای ۵G میان ردهی متعددی تولید خواهند شد و دست تولید کنندگان گوشیهای هوشمند برای استفاده از آنها در محصولاتشان باز خواهد بود و شاید با رشد تولید این تراشهها شاهد کاهش قیمت آن نیز باشیم.
رقابت بین دو کمپانی مدیاتک و کوالکام در سال ۲۰۲۰ در نهایت و با تمام اوصاف به نفع کاربران تمام خواهد شد زیرا احتمالا این دو شرکت به شدت روی قیمت گذاری تراشههایشان مانور خواهند داد و سعی خواهند کرد قیمت زیادی را برای آنها تعیین نکنند و همین مسئله موضوعی است که باعث میشود گوشیهای میانردهی مجهز به تکنولوژی ۵G سال ۲۰۲۰ نیز قیمت چندان زیادی نسبت به گوشیهای امسال نداشته باشند. با همهی اینها، بهنظر میرسد که کمپانی مدیاتک برنامههای ویژهای را برای سال ۲۰۲۱ نیز تدارک دیده است و قصد دارد تکنولوژیهای جدیدی را نیز بعد از معرفی تراشه تازه خود داشته باشد.
رسانهی MyDrivers در ادامهی گزارش خود در رابطه با این تراشه ۵G جدید مینویسد، وقتی تراشههای جدید مدیاتک روانهی بازار شوند، این شرکت به تولید تراشههای جدیدی با لیتوگرافی ۶ نانومتری روی خواهد آورد تا آنها را عرضه کند. MyDrivers میگوید که کمپانی مدیاتک در حال حاضر چهار تراشهی جدید در دست ساخت دارد تا آنها را با اتکا به لیتوگرافی ۶ نانومتری تولید کند. همچنین تراشههای یاد شده قرار است به هستههای جدید Hercules آرم که نسل بعدی Cortex-A77 محسوب میشوند، مجهز شوند. افزون بر موارد یادشده، تراشههای ۶ نانومتری مدیاتک از پردازندهی گرافیکی جدیدی نیز استفاده خواهند کرد.
گفته میشود که مدیاتک قصد دارد تراشههای ۶ نانومتری ۵G خود را در سه ماههی چهارم سال ۲۰۲۰ به تولید انبوه برساند تا از آنها در گوشیهای هوشمند سال ۲۰۲۱ استفاده شود. تراشههایی که لیتوگرافی ۶ نانومتری دارند در مقایسه با تراشههای ۷ نانومتری به میزان نسبتا اندکی انرژی از باتری کم خواهند کرد و قدرت پردازشی بیشتری خواهند داشت و این یعنی شاهد بهینه شدن این تراشهها در نسل آینده خواهیم بود. البته این موضوع را نیز فراموش نکنید که یکی از نگرانیهای اصلی درمورد تراشههای با تکنولوژی ۵G این است که چنین تراشههایی بهدلیل بهرهمندی از نسل پنجم شبکههای ارتباطی، مصرف باتری بالایی دارند. دقیقا به همین دلیل است که شرکتهای مختلف در حال افزایش ظرفیت باتری گوشیهایشان هستند.
نظرات