محدودیت‌های پنهان دوربین تله‌فوتو در گوشی‌های هوشمند - تکفارس 
محدودیت‌های پنهان دوربین تله‌فوتو در گوشی‌های هوشمند - تکفارس 

محدودیت‌های پنهان دوربین تله‌فوتو در گوشی‌های هوشمند

امیر عسگری
۱۴ مهر ۱۳۹۸ - 08:00
محدودیت‌های پنهان دوربین تله‌فوتو در گوشی‌های هوشمند - تکفارس 

در سال ۲۰۱۶ گوشی‌هایی که بیش از یک دوربین عقب داشته باشند بسیار نادر بودند. حالا در سال ۲۰۱۹ پیدا کردن تلفنی که کمتر از دو دوربین در پشت خود داشته باشد سخت شده است. اپل، سامسونگ،الجی و هوآوی از جمله شرکت‌هایی هستند که تلفن‌های خود را به دوربین‌های دوگانه، سه‌گانه و حتی چهارگانه مجهز کردند تا به صاحبان آنها آزادی عمل و قدرت خلاقیت بیشتری بدهند. چیزی که پیش از این تنها با دوربین‌های پیشرفته و گران قیمت ممکن بود.

البته نکته‌ای در این میان وجود دارد و آن این است که دوربین‌های اضافی لزوما دوربین‌های بهتری نیستند. دوربین ثانویه تک‌رنگ حساسیت بیشتری به نور دارد، اما تنها به صورت سیاه و سفید تصاویر را ثبت می‌کند. دوربین دوم زاویه عریض با اینکه دید وسیع‌تری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد، اما مقداری تصویر را از حالت طبیعی خود خارج می‌کند. همچنین دوربین‌های عمق میدان که ما حتی مطمئن نیستیم کاری انجام می‌دهند.

دوربین‌های با لنز تله‌فوتو که در آیفون ۷ پلاس اپل نیز بسیار با استقبال روبرو شد نیز با وجود اینکه در بسیاری از زمینه‌ها کاربردی است، اما آن هم کامل نیست. در این مطلب سعی می‌کنیم به دلایل این مسئله بپردازیم.

شاید اولین سوالی که پیش می‌آید این است که هدف از لنز تله‌فوتو چیست؟

دوربین‌های تله‌فوتو در دو مورد عالی هستند. یکی از این موارد زوم کردن بر روی سوژه مورد نظر بدون افت کیفیت است. مسئله‌ای که هنگام زوم دیجیتال به شدت بر روی کیفیت تصویر اثر می‌گذارد. ما گوشی‌هایی با زوم دو برابر، سه برابر و حتی پنج برابر را نیز در تلفنی مثل هوآوی پی۳۰ پرو مشاهده کرده‌ایم.

محدودیت‌های پنهان دوربین تله‌فوتو در گوشی‌های هوشمند - تکفارس 

مورد بعدی کارآیی این لنز در عکاسی پرتره است و به دلیل اینکه این لنز اعوجاج عدسی کمتری دارد، بسیار نتیجه خوبی را هنگام عکاسی پرتره ثبت می‌کند. متاسفانه اکثر دوربین‌های با لنز تله‌فوتو تلفن‌های هوشمند مشکلاتی دارند و این مشکلات در نگاه اول برای کاربر واضح نیست.

دوربین‌های تله‌فوتو گوشی‌های هوشمند زوم اپتیکال انجام نمی‌دهند.

در عکاسی معمولا لنزها در دو دسته کلی لنزهای زوم و لنزهای اصلی قرار می‌گیرند. لنزهای زوم دارای قسمتی هستند که هنگام زوم کردن حرکت می‌کنند که به این عمل زوم اپتیکال می‌گویند. در مقابل لنزهای اصلی ثابت هستند و نمی‌توانند به شکل اپتیکال عمل زوم را انجام دهند.

تقریبا تمام دوربین‌های موجود در تلفن‌های هوشمند از لنز اصلی استفاده می‌کنند. زیرا این لنزها کوچک‌تر هستند و ساخت آنها نیز آسان‌تر است. شما با دوربین تله‌فوتو نسبت به دوربین اصلی خود به شکل واقعی زوم می‌کنید، اما این بزرگنمایی تنها در یک نقطه ثابت است.

این مسئله به این معنی است که اگر مثلا گوشی شما دارای لنز تله‌فوتو با قابلیت زوم ۲x است، تصاویری که در بازه‌ ۱x تا ۱٫۹x گرفته می‌شوند، زوم در آنها به صورت دیجیتالی خواهد بود. تنها در تصاویری که با زوم ۲x و بیشتر گرفته می‌شوند از لنز تله‌فوتو استفاده می‌شود.

محدودیت‌های پنهان دوربین تله‌فوتو در گوشی‌های هوشمند - تکفارس 

البته بودن این قابلیت بهتر از نبودن آن است، اما یک کاربر بی‌تجربه همواره فکر می‌کند که هنگام زوم کردن در حال استفاده از دوربین تله‌فوتو می‌باشد، ولی متاسفانه اینگونه نیست.

دوربین تله‌فوتو به ندرت در نور کم کار می‌کند.

در اکثر مواقع سنسور دوربین بزرگتر، بهترین سنسور دوربین است. این سطح بزرگتر باعث می‌شود تا دوربین نور بیشتری را جذب کند و در نتیجه عکس‌ها با جزئیات بیشتر و نویز کمتری ثبت شود. با این حال معمولا از سنسورهای کوچکی در دوربین‌های تله‌فوتو گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شود که این امر سبب می‌شود تا نور کمتری جذب کنند و احتمال وجود نویز در تصاویر ثبت شده‌ توسط آنها افزایش پیدا کند. طراحی این لنزها به‌ گونه‌ای است که علاوه بر تامین بزرگنمایی، نباید ماژول دوربین بیش از حد دچار بیرون‌زدگی شود. به همین دلیل دوربین‌های تله‌فوتو به ندرت در شرایط کم نور کار می‌کنند. زمانی که نرم‌افزار دوربین متوجه کمبود نور در قاب تصویر می‌شود، از دوربین تله‌فوتو برای زوم استفاده نمی‌کند. در عوض تنها با استفاده از دوربین اصلی به صورت دیجیتال عملیات زوم را انجام می‌دهد و ممکن است تا زمانی که به صورت دقیق به عکس‌ها نگاه نکنید، متوجه این مسئله نشوید.

محدودیت‌های پنهان دوربین تله‌فوتو در گوشی‌های هوشمند - تکفارس 

دوربین تله‌فوتو نمی‌تواند از فاصله نزدیک بر روی سوژه فوکوس کند.

زمانی که در حال تست آیفون ۷ پلاس بودیم، چندین بار سعی کردیم تا از قطرات باران روی گلبرگ‌ها عکس بگیریم. در حالی که ۲ برابر روی سوژه زوم می‌کردیم، اما نمی‌توانستیم از آن عکس بگیریم.

محدودیت‌های پنهان دوربین تله‌فوتو در گوشی‌های هوشمند - تکفارس 

در حالی که یک دوربین معمولی به فاصله‌ تقریبا ۳ اینچی نیاز دارد تا روی سوژه فوکوس کند، این فاصله در دوربین تله‌فوتو به ۱ تا ۲ فوت می‌رسد. اگر در فاصله نزدیک روی سوژه زوم کنید، گوشی به راحتی زوم دیجیتال را جایگزین استفاده از لنز تله‌فوتو می‌کند.

با وجود تمام این مسائل، لنز تله‌فوتو یک دارایی ارزشمند است.

هدف از این مقاله مختصر افشای نقص‌های اساسی دوربین‌های تله‌فوتو گوشی‌های هوشمند بود. دانستن و شناخت کارهایی که می‌توانند انجام بدهند، اما آنها را انجام نمی‌دهند باعث می‌شود تا شما به عکاس بهتری تبدیل شوید. ما به هیچ وجه قصد نداشتیم تا شما را از داشتن لنز تله‌فوتو منصرف کنیم. اتفاقا به نظر ما دوربین‌های اضافه مانند تله‌فوتو و زاویه عریض باعث بهبود پتانسیل عکاسی گوشی، بدون خراب کردن طراحی و ظاهر آن می‌شوند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید