در این مطلب قصد داریم به تکنولوژی جدید مایکروسافت بپردازیم و شرح مختصری را از آن ارائه کنیم. با این توضیح که تکنولوژی جدید مایکروسافت در صورت تکمیل شدن و تکامل یافتن قادر است فعالیت عادی و روزانهی افراد معلول را تا حد فراوانی آسان کند.
تکنولوژی جدید مایکروسافت که اکنون مراحل آغازین توسعهی خود را طی میکند بیش از همه افراد نابینا را مد نظر قرار داده است. البته همان گونه که در ادامهی متن پیش رو به آن اشاره خواهد شد این تکنولوژی جدید میتواند توسط افرادی که با ناتوانیهای جسمی متفاوتی دست به گریبان هستند نیز مورد استفاده قرار بگیرد و در مجموع کاربردهای بسیار گستردهای داشته باشد.
تکنولوژی جدید مایکروسافت که در حال حاضر نام خاصی برای آن تعریف نشده است در عمل یک پیمایشگر محیطی است. این پیمایشگر با مشخص کردن محل قرارگیری اجسام در یک محیط معین به افراد نابینا یا کمبینا این امکان را میدهد تا از وجود اجسام مذکور و مکان آنها باخبر شوند و از برخورد با آنها اجتناب نمایند. علاوه بر آن اگر یک فرد نابینا یا کمبینا بخواهد با جسم مشخصی در محیط مذکور تعامل برقرار کند تکنولوژی جدید مایکروسافت این امکان را در اختیار او قرار خواهد داد.
پیش از این شرکت مایکروسافت بر توسعهی سیستم مشابه دیگری تمرکز داشت. یک پروژهی مبتنی بر صدا که به افراد کمتوان جسمی اجازهی تعامل بهتر با محیط اطراف را میداد. با این حال در پروژهی جدید مایکروسافت شاهد قابلیتهای بیشتری خواهیم بود. قابلیتهایی که اگر در آینده با سیستم هوش مصنوعی ترکیب شود قادر است تحول قابل توجهی را در زندگی افراد معلول به وجود بیاورد.
تکنولوژی جدید مایکروسافت در قالب ابزاری مجهز به سنسورهای حساس تعریف شده است که دور گردن کاربر آویزان میشود و به شکل همزمان از دوربین و میکروفن برای جمعآوری اطلاعات محیطی استفاده میکند.
این اطلاعات در قالب اطلاعاتی که برای یکی از چشمهای انسان فرستاده میشود مورد پردازش قرار میگیرد. در واقع از آنجایی که این ابزار از دو پوشش الکتریکی مجزا که هر کدام از یک سمت بدن کاربر آویزان هستند تشکیل شده است، امکان پردازش اطلاعات مختلف را به شکل جداگانه در اختیار کاربر قرار میدهد و نقش چشمان چپ و راست او را بازی میکند.
اطلاعات پردازش شده در نهایت به شکل اطلاعات دو بعدی که از محیط اطراف به دست آمدهاند در اختیار کاربر قرار میگیرد. به این ترتیب به کمک دوربینهای تطبیقی موجود در این ابزار کاربر میتواند شرح واضحی از وضعیت اجسامی که مقابل او قرار گرفته است را دریافت نماید.
توضیح نحوهی قرار گرفتن اجسام در محیط میتواند از طریق ارسال پیامهای صوتی به اطلاع کاربر برسد. با این حال کاربرانی که علاوه بر مشکل بینایی با مشکل شنوایی نیز دست و پنجه نرم میکنند میتوانند به شکل دیگری با این ابزار تعامل برقرار کنند و توسط لرزش و حس لامسه از محل قرار گرفتن اجسام در محیط باخبر شوند.
البته در حال حاضر ابزارهایی وجود دارند که میتوانند به کمک میکروفنها و دوربینهایی که به آنها مجهز شدهاند صدا و تصاویر مختلف را از محیط اطراف ضبط نمایند. با این حال تکنولوژی جدید مایکروسافت تنها به جمعآوری اطلاعات از محیط نمیپردازد و علاوه بر به دست آوردن اطلاعات محیطی آنها را مورد پردازش نیز قرار میدهد.
به طور حتم این تکنولوژی نوپا در صورت تکمیل شدن و تکامل یافتن در طول زمان میتواند کاربردهای بسیار گستردهای بیابد. این تکنولوژی قادر است افراد ناتوان و کمتوان جسمی را از کمک حیوانات دست آموز و راهنما بینیاز کند. در واقع افرادی که با مشکل بینایی و شنوایی دست به گریبان هستند نه تنها میتوانند توسط تکنولوژی جدید مایکروسافت فعالیتهای روزانهی خود را به تنهایی انجام دهند، بلکه حتی قادر به استفاده از فرصتهای شغلی گستردهتر و حضور موفقتر در اجتماع نیز خواهند بود.
علاوه بر آن این تکنولوژی جدید میتواند در مشاغلی که موضوع بهینهسازی زمان فعالیت در آنها از اهمیت بالایی برخوردار است نیز مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال میتوان توسط این تکنولوژی جدید اجسام مشخصی را در فضای در هم ریختهی یک محیط بزرگ طی مدت زمان کوتاهی یافت.
به هر حال شعار «تکنولوژی ابزاری برای تمام مردم است» یکی از شعارهای اصلی شرکت مایکروسافت محسوب میشود. بنابراین امید میرود که با تکامل این تکنولوژی جدید تمام مردم دنیا از جمله افراد کمتوان جسمی بتوانند از امکان تعامل بیشتری با تکنولوژیهای مورد علاقهی خود برخوردار گردند.
نظرات