اولین خودرو برقی شرکت بایتون آماده تولید شد - تکفارس 

اولین خودرو برقی شرکت بایتون آماده تولید شد

سید محمد معلمی
۲۰ شهریور ۱۳۹۸ - 18:31
اولین خودرو برقی شرکت بایتون آماده تولید شد - تکفارس 

کمپانی چینی بایتون (Byton) به تازگی اعلام کرده که به دستاوردی رسیده که تا دو سال پیش بعید بود به این زودی‌ها آن را کسب کند. این شرکت خودروسازی نسخه نهایی خودرو شاسی‌بلند M-Byte را در نمایشگاه خودرو فرانکفورت در معرض دید عموم قرار داد و اعلام کرد که می‌خواهد پیش از پایان سال جاری میلادی و در کارخانه تازه تأسیس خود در شهر نانجینگ این خودرو را به صورت انبوه تولید کند. این ماشین برقی با هر بار شارژ می‌تواند ۳۲۰ کیلومتر را طی نماید و قیمت آن ۴۵۰۰۰ دلار خواهد بود.

نسخه نهایی خودرو M-Byte با نمونه اولیه آن که در نمایشگاه سال ۲۰۱۸ دیدیم تفاوت زیادی ندارد بنابراین می‌توانیم این‌گونه ادعا کنیم که به نوعی نسخه تأیید شده آن است. رویه بایتون همیشه بدین صورت بوده که بر خلاف سایر کمپانی‌های خودروسازی نمی‌خواسته سریع‌ترین، گران‌ترین و پیچیده‌ترین خودروهای برقی را تولید کند بلکه قصد دارد محصولاتی بسازد که عملکرد خوبی داشته و قیمت مقرون به صرفه‌ای دارند.

با این تفاسیر و اعلام هدفی که بایتون دنبال می‌کند، توجه بسیاری از مشتریان به اولین خودرو برقی این کمپانی چینی جلب شد.

در تصاویر اولیه از این خودرو، نمایشگری ۴۸ اینچی به چشم می‌خورد که از داشبورد باز می‌شد. ضمن اینکه یک صفحه نمایش لمسی ۸ اینچی نیز در وسط فرمان وجود داشت. بایتون چندین مرتبه تأکید کرد که هدف از ساخت چنین نمایشگرهایی فقط جذب مشتری نیست بلکه قابلیت‌های زیادی خواهند داشت. این شرکت همچنین وعده داده که یک نمایشگر لمسی دیگر را به M-Byte که در نمایشگاه CES رونمایی می‌شود، ‌اضافه خواهد کرد.

دنیل کیرچرت (Daniel Kirchert)، مؤسس و مدیرعامل بایتون می‌گوید:

همه این نمایشگرها در نسخه نهایی تولیدی خودرو وجود خواهند داشت. در واقع تنها سیستمی که در نمونه آخر به کار نخواهد رفت، فناوری تشخیص چهره فرد است. شرکت ما در حال حاضر وابستگی‌های خود به شیوه ناوبری لمسی را کاهش داده و چندین دکمه فیزیکی را اضافه کرده است

او در مورد سیستم نرم‌افزاری به کار رفته در این خودرو و رابط کاربری آن احساس غرور می‌کند و می‌گوید:

رابط کاربری خودروی ما نسبت به سایر پوسته‌های نرم‌افزاری که در دیگر خودروها می‌بینیم بسیار پیشرفته‌تر است

در صورتی که باتری ۷۲ کیلووات بر ساعتی نسخه اولیه خودرو M-Byte پر باشد، می‌تواند ۳۶۰ کیلومتر مسیر را کند. در این وسیله نقلیه یک موتور الکتریکی در محور جلویی به کار رفته که قدرت آن به ۲۰۰ کیلووات (۲۷۰ اسب بخار) می‌رسد. بایتون همچنین، قصد دارد نمونه‌ای گران‌تر از این خودرو را تولید نماید که در آن باتری ۹۵ کیلوواتی به کار خواهد رفت که می‌تواند ۴۳۵ کیلومتر مسیر را طی کند. لازم به ذکر است که این نسخه از موتوری بهره خواهد برد که ۳۰۰ کیلووات یا ۴۰۲ اسب بخار قدرت خواهد داشت. بد نیست این نکته را یادآور شویم که M-Byte بایتون با هیچ‌کدام از خودروهای Tesla Model X یا Porsche Taycan قابل مقایسه نیست ولی می‌توانیم آن را آلترناتیو مناسبی برای Tesla Model 3 یا Chevy Bolt بدانیم.

اینکه می‌بینیم کمپانی چینی می‌خواهد خودرویی که ۲۰ ماه پیش تصویری از آن منتشر کرده بود را تولید کند، اتفاق عجیبی نیست چرا که اگر قرار بود این شرکت بیش از دو سال تعلل کند، باید فکر ساخت این خودرو را از سر بیرون می‌کرد زیرا امروزه صنعت خودروسازی پیشرفت زیادی کرده و یک تأخیر کوتاه‌مدت خسارات جبران‌ناپذیری به بار خواهد آورد.

کارستون بریتفلد (Carsten Breitfeld)، هم‌بنیان‌گذار بایتون در نمایشگر CES امسال مدعی شده بود که کار کردن بر اساس یک برنامه‌ریزی فشرده یکی از کارهایی است که می‌خواست در این شرکت انجام دهد. او که مدتی به عنوان مدیر خودروهای خط تولید i کمپانی BMW کار می‌کرد، طراحی و تولید خودروی i8 را مشاهده و عنوان کرد که بازه زمانی ساخت (از ایده تا تولید) این وسیله به طوری کلی ۳۸ ماه به طول انجامید.

او در این‌باره می‌گوید:

چنین چیزی تا کنون رخ نداده و این اتفاق یک رکوردشکنی است

بریتفلد و کیرچرت که هر دو در شرکت BMW مدتی کار کرده‌اند، ایده راه‌اندازی شرکتی استارتاپی به نام بایتون را راه‌اندازی کرده و قصد داشتند در آن بیش از ۱۶۰۰ نفر را استخدام نمایند اما این اقدامات هزینه‌های زیادی در بر داشت. در نمایشگاه CES که در اوایل امسال برگزار شد، کیرچرت ۲۰۱۸ را طولانی‌ترین سال دوران زندگی‌اش نامید. در ادامه نیز بریتفلد بایتون را به منظور راه‌اندازی یک استارتاپ دیگر ترک کرد تا کیرچرت آن را یک اتفاق عجیب و غریب بداند. لازم به ذکر است که بریتفلد شرکت تولید خودروهای برقی Faraday Future را راه‌اندازی نمود.

با همه مشکلاتی که در سر راه شرکت‌های استارتاپی وجود دارد، بایتون به مسیر پیشرفت خود ادامه می‌دهد و می‌خواهد به زودی اولین خودروی برقی خود را تولید کند. این کمپانی در اوایل سال جاری میلادی خبر داد که FAW به عنوان اولین و بزرگ‌ترین شرکت خودروسازی چینی که اتفاقاً وابسته به دولت این کشور است، می‌خواهد سرمایه‌گذاری انجام دهد تا در زمینه اقدامات لوجستیکی و سخت‌افزاری به بایتون کمک کند. کیرچرت عنوان کرده که جزئیات بیشتری از این همکاری را در ماه‌های آتی منتشر خواهد کرد. FAW همچنین نسبت به پلتفرمی که بایتون در خودروهایش به کار برده و می‌خواهد از آن در خودروی سواری K-Byte نیز استفاده کند، ابراز علاقه کرده است.

کیرچرت در این‌باره می‌گوید:

دولت چین به استقلال ما به عنوان یک شرکت استارتاپی احترام می‌گذارد بنابراین ما می‌توانیم از قدرت و امکانات آنها استفاده کنیم. این اتفاقات واقعاً مثبت هستند

شاید به نظر علاقه‌مندان به حوزه خودروسازی، همین دیروز بود که بایتون در نمایشگاه CES حاضر شد ولی حتی همان ۲۰ ماه پیش هم این صنعت با امروز فرق زیادی داشت.

بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که تقریباً دو سال پیش، Faraday Future در حال سپری کردن اولین بحران مالی خودش بود اما تعداد کمپانی‌های استارتاپی تولید خودروهای برقی در چین روزبه‌روز بیشتر می‌شد تا این حوزه از وابستگی خود به دولت کم کند. اما مدتی بعد جنگ تجاری چین و آمریکا آغاز شد و حالا بسیاری از کمپانی‌ها با مشکلاتی برخورد کرده‌اند ولی با تصمیمات مناسبی که دولت کشور آسیایی اتخاذ و به شرکت‌ها یارانه ارائه کرده است، به نظر نمی‌رسد مشکل خاصی احساس شود. به هر حال، همکاری بایتون با دولت چین می‌تواند آن‌قدر اهمیت داشته باشد که باعث افزایش کیفیت خودروهای برقی این کمپانی شده و زمانی که این وسایل به خصوص M-Byte وارد بازار شد، مشتریان زیادی را به سمت خود جلب کند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید