با توجه به سال سختی که سامسونگ از نظر فروش گوشیهای هوشمند داشته، به نظر میرسد گلکسی نوت ۱۰ باید مأموریت بسیار سنگینی را به دوش بکشد. البته مقصر مشکل به وجود آمده فقط گوشیها نیستند زیرا خودِ سامسونگ نیز در این بین اهمال کاری زیاد کرده است. برای مثال، گلکسی اس ۱۰ در مقایسه با سایر پرچمداران نظیر هوآوی پی ۳۰ پرو، وانپلاس ۷ پرو، شیائومی رد می کا ۲۰ پرو و . . . ، هم قیمت بالایی دارد و هم عملکرد زیاد خوبی به ثبت نرسانده است. از طرفی، یک گوشی تاشو از سامسونگ به نام گلکسی فولد هم که با استقبال مواجه شده بود، حالا فروشش متوقف شده است. همه اینها دست به دست هم دادند تا کمپانی کرهای نتواند آنطور که انتظارش را داشت، سال ۲۰۱۹ را با موفقیت پشت سر بگذارد. حالا تنها فرصت باقیمانده، خانواده گلکسی نوت ۱۰ است تا سامسونگ بار دیگر خود را به همه ثابت کند و نشان دهد که دود همچنان از کُنده بلند میشود!
البته توضیحاتی که دادیم نباید شما را نسبت به گلکسی اس ۱۰ و گلکسی اس ۱۰ پلاس بدبین کنند ولی به خاطر اشکالات متعدد سنسور اسکنر اثر انگشت درون صفحه نمایش و دوربین ضعیفتر نسبت به رقبا یعنی محصولات وانپلاس، هوآوی و گوگل، نمیتوانیم پرچمدار فعلی کمپانی کرهای را یک دستگاه همه چیز تمام معرفی نماییم. ضمن اینکه، گلکسی اس ۱۰ ۵G هم قیمت بسیار بالایی دارد و به خاطر پوشش محدود اینترنت ۵G و تراشه قدیمی، بعید است کسی حاضر باشد بابت آن ۱۳۰۰ دلار پول بپردازد. در سمت دیگر، نمایشگر گلکسی فولد هم با اشکالات عدیدهای روبهرو شد و چیزی جز خجالت و سرافکندگی نصیب مسئولان سامسونگ نکرد.
با همه اینها، سامسونگ یک فرصت دیگر برای جذب مشتری دارد. این شرکت معمولاً بهترین امکانات نرمافزاری خود را نگه میدارد تا با گوشیهای خط تولید نوت (Note) عرضه کند و از آن جایی که گلکسی نوت ۱۰ پیشرفتهترین و بزرگترین محصول سامسونگ است، شاید بتوانیم به بازگشت این کمپانی به روزهای اوج امیدوار باشیم. به علاوه، از آن جایی که به روزهای معرفی آیفونهای سال ۲۰۱۹ و پرچمدار آتی هوآوی یعنی میت ۳۰ پرو نزدیک میشویم، سامسونگ باید چیزی تولید و عرضه کند که بتواند در بازار رقابتی و بسیار فشرده گوشیهای هوشمند به راحتی دوام بیاورد و خود را در برابر دیگر غولها مطرح نماید.
نکته شگفتانگیز در مورد خانواده گلکسی نوت ۱۰ که حتی از ظرفیت باتری و حافظه داخلی بیشتر نیز جذابتر است، به مشخصات فنی قدرتمند مربوط میشود زیرا به نظر میرسد سامسونگ میخواهد در این سری از محصولاتش پیشرفتهترین سختافزار موجود در بازار را قرار دهد. بهزعم بسیاری از کارشناسان، چنانچه سامسونگ بتواند توجه ویژهای به جزئیات داشته باشد، موفقیتش حتمی خواهد بود و در آن صورت است که میتوانیم به سؤالاتی مانند آیا سامسونگ میتواند با هوآوی و گوگل در زمینه دوربین رقابت کند؟، پاسخ مثبت بدهیم.
دلیل اینکه این موضوع را مطرح کردیم این است که وقتی شرکتی مانند سامسونگ در رده نخست برترین تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند جای میگیرد، کوچکترین نکات نظیر کیفیت تصاویر گرفته شده در شرایط کم نور و جزئیات آنها اهمیت دو چندانی پیدا میکنند.
در ادامه به بخشهایی که گلکسی نوت ۱۰ باید در آنها پیشرفت داشته باشد، میپردازیم:
ظاهری جدید و مدرنتر
قیافه گوشیهای سامسونگ دیگر آن شادابی و تازگی سابق را ندارند. این شرکت معمولاً هر سال محل قرار گرفتن دوربینها را تغییر میدهد تا مدل محصولاتش را با یکدیگر متمایز نماید اما واقعیت آن است که ما به عنوان خریدار دیگر از گوشههای گرد و قاب پشتی درخشان و بعضاً صاف دیگر خسته شدهایم و به دنبال تنوع هستیم.
موضوعی که به آن اشاره کردیم، مدتهاست که برای سایر شرکتها به یک خاطره تبدیل شده است. مثلاً، هوآوی، اوپو، ویوو و وانپلاس محصولاتشان را در سالیان اخیر آنقدر زیبا و جذاب طراحی کردهاند و شیوههای ظاهری سه بعدی را در آنها به کار بردهاند که هر شخص خوش سلیقهای محصولات این کمپانیها را به گوشیهای سامسونگ ترجیح میدهد. حالا و از تصاویر فاش شده از گلکسی نوت ۱۰، باز هم میبینیم که کمپانی کرهای تصمیم گرفته پرچمدار جدیدش از سری نوت را بار دیگر به رنگ صورتی و با همان ظاهر همیشگی تولید کند.
نمایشگر باید بهگونهای باشد که کار کردن با قلم یا انگشت روی آن فرقی نکند
امیدواریم سامسونگ فکری به حال برآمدگی نمایشگر نوت ۱۰ کند زیرا چنین صفحه نمایشهایی اخیراً به استاندارد قطعی گوشیهای بالارده او تبدیل شدهاند. اگرچه این نوع طراحی باعث افزایش کیفیت تصاویر میشود ولی خودِ این موضوع منشأ بسیاری از مشکلات است.
برای مثال، وقتی حاشیههای مشکی رنگ اطراف پنل LED کوچکتر شده و نمایشگر به معنای واقعی کلمه لب به لب میشود، قسمتهایی که باید آنها را لمس کنیم تا بتوانیم اقدامات مدنظر را انجام دهیم، گستردهتر خواهند شد. اگر بخواهید دستگاههایی نظیر گلکسی اس ۱۰ پلاس را از جیب خود خارج کنید، ناخواسته نمایشگر آن لمس میشود و همین اتفاق امکان دارد باعث روشن شدن ویژگی گردد یا گزینهای را فعال کند.
به علاوه، در گوشیهایی که نمایشگرشان برآمده است، اجرا کردن نرمافزارهای کناری کار نسبتاً سختی به حساب میآید زیرا دقیقاً مشخص نیست باید انگشت را به کدام بخش بزنیم تا این برنامهها باز شوند.
البته اگرچه دقت قلم اِس گلکسی نوت ممکن است به کارمان بیاید ولی اکثر کاربران، در حداقل نیمی از دفعات از انگشت خود برای کار کردن با گوشی بهره میبرند. با این تفاسیر، امیدواریم سامسونگ حد وسطی میان کارایی قلم استایلوس و انگشت افراد پیدا کند.
سنسور اسکنر اثر انگشت درون صفحه نمایش کارآمدتر
اگر سنسور اسکنر اثر انگشت درون صفحه نمایش گلکسی اس ۱۰ پلاس را چندین بار امتحان کرده باشید، حتماً متوجه اشکالاتی در آن شدهاید. این روش بازگشایی قفل نمایشگر اگرچه بسیار آیندهنگرانه و کاربردی است ولی همیشه نمیتواند اثر انگشت ما را بشناسد.
برای مثال، امکان دارد در برخی اوقات انگشت شست خود را تا چندین بار روی محل تعبیه شده قرار دهید ولی باز هم قفل باز نشود بنابراین مجبور میشوید سراغ همان روش سنتی وارد کردن کد ۶ حرفی بروید.
به علاوه، آپدیتهای متعددی که سامسونگ تا کنون منتشر کرده نیز کارساز نبودهاند و راهحل ارائه شده مبنی بر حذف تمامی آلودگیها از روی نمایشگر و شناساندن دوباره اثر انگشت، پاک کردن صورت مسئله به جای حل کردن آن است.
قابلیت بازگشایی قفل با فناوری تشخیص چهره
گوگل تا کنون اعلام کرده که مانند گوشیهای خانواده آیفون ایکس، پیکسل ۴ نیز مجهز به فناوری شبیه Face ID خواهد بود. با این تکنولوژی، کمپانی مالک اندروید از نوعی مکانیسم خاص برای باز کردن قفل بهره خواهد برد. این ویژگی چیزی است که برای مدتی زیادی در دسترس بوده ولی سامسونگ هنوز آن را به محصولاتش نیاورده است.
از طرفی، کمپانی کرهای سنسور تشخیص چشم که شیوه مناسبی برای انجام پرداختهای امن به شمار میرفت را از خانواده گلکسی اس ۱۰ حذف کرد. به این موضوع اشاره کنیم که قابلیت ذکر شده با گلکسی نوت ۷ معرفی شد ولی به کارگیری آن در محصولات سال ۲۰۱۹ یعنی اینکه سامسونگ از سایر رقبای قدر مانند پیکسل ۴ گوگل به شدت عقب خواهد ماند.
دوربین، دوربین و باز هم دوربین
وقتی گوشیهای هوشمند جای دوربینهای دیجیتالی را در دستان افراد گرفتند، طبیعتاً باید شاهد برترین سختافزارها در این دستگاهها باشیم. حالا خانواده گلکسی اس ۱۰ اگرچه عکسهای فوقالعاده و باکیفیتی میگیرند ولی باید واقعیت را قبول کنیم که سامسونگ دیگر در زمینه تصاویر و ویدیوهای باکیفیت صدرنشین نیست.
مثلاً در شرایط کم نور، هوآوی پی ۳۰ پرو و گوگل پیکسل ۳ تصاویر بسیار بهتری میگیرند و برای انجام این کار نیز تنها از یک حالت بهره میبرند و به کاربران میگویند گوشی را مدت زمان طولانیتری روی سوژه مدنظر نگه دارند و همین موضوع باعث به ثبت رسیدن تصاویری میشود که نه شفافیتشان بیش از حد است و نه کیفیتشان پایین.
در این بین، علیرغم وجود سه لنز در گلکسی اس ۱۰ پلاس و آسانتر شدن فرآیند زوم کردن یا عکسبرداری از زوایای گسترده، تصاویری که با هوآوی پی ۳۰ پرو یا اوپو رنو ۱۰ ایکس زوم میگیریم، هم جزئیات را بهتر نشان میدهند و هم واضحتر هستند. به همین خاطر و برای رقابت بهتر، شایعه شده که سامسونگ در حال کار کردن روی لنز اپتیکی با قابلیت زوم ۵ برابری است ولی احتمال حضور آن در گلکسی نوت ۱۰ بسیار ناچیز است.
اخباری که در حال حاضر به گوش میرسد دال بر این است که سامسونگ میخواهد سه لنز اصلی، تله فوتو و زاویه گسترده را در نوت ۱۰ و همین سه لنز را به همراه حسگر ToF را به نوت ۱۰ پلاس بیاورد. لازم به ذکر است که سنسور ToF برای گرفتن ویدیوهای پرتره در گلکسی اس ۱۰ ۵G کاربرد دارد.
از همه چیز مهمتر برای افراد، کیفیت تصاویر گرفته شده در شرایط کم نور با استفاده از گلکسی نوت ۱۰ است حال میخواهد این اتفاق در خودِ نرمافزار رخ دهد یا یک لنز و قطعه سختافزاری انجام آن را بر عهده داشته باشد.
قلم استایلوس کاربردیتر
شاید یکی از دلایل پرطرفدار بودن گوشیهای سری نوت سامسونگ، وجود قلم اِس یا استایلوس باشد زیرا یادداشت برداری با این وسیله احساس بسیار لذت بخشی به انسان میدهد و سوئیچ شدن میان رابط کاربری و منوها با یک قلم، فوقالعاده است.
امسال اما، انتظار داریم سامسونگ قابلیتی به قلم گلکسی نوت ۱۰ بیاورد که بسیاری از افراد خواهانش هستند. این وسیله اگرچه در گرفتن تصاویر از راه دور خوب کار میکند و به عنوان یک کنترل بلوتوثی به کار میرود، امکان ویرایش ویدیوها را فراهم مینماید و به کاربران این فرصت را میدهد تا اسکرینشاتهای خوبی بگیرند ولی باید دقت خود را هنگام نقاشی کردن افزایش دهد.
اخیراً شایعاتی منتشر شدهاند که نشان میدهند سامسونگ قابلیتهایی به قلم اِس نوت ۱۰ خواهد آورد که مانند ویژگی آتی گوگل پیکسل ۴، این امکان را برای افراد فراهم میکند تا با استفاده از حرکات بدن، میان برخی گزینههای گوشی سوئیچ شوند.
سالها پیش، سامسونگ این ویژگی را با گلکسی نوت ۳ آورد ولی کسی زیاد از آن استقبال نکرد ولی حالا تقریباً ۷ سال گذشته و شاید اگر کمپانی کرهای دوباره چنین قابلیتی بیاورد، بتواند بازار را در اختیار بگیرد.
نظرات