کیا EV4 جدید در دو نسخه هاچ‌بک و سدان عرضه می‌شود. کیا امروز تصاویر رسمی این مدل را منتشر کرد، در حالی که دیروز اعلام کرده بود که این خودرو را همراه با EV2 و PV5 در ۲۷ فوریه طی رویداد سالانه‌ی EV Day رونمایی خواهد کرد.

به نظر می‌رسد در لحظات آخر تصمیماتی در کره جنوبی گرفته شده که برنامه‌ی رونمایی را تغییر داده است، اما دلیل آن مشخص است: مدل تولیدی کیا EV4 تقریباً هیچ تفاوتی با مدل مفهومی که در اکتبر ۲۰۲۳ معرفی شد ندارد.

این اقدام جسورانه‌ای از سوی گروه هیوندای موتور است، اما این شرکت پیش از این هم با طراحی‌های خاصی مثل هیوندای آیونیک ۵، آیونیک ۶ و کیا EV9 نشان داده که در این زمینه ریسک‌پذیر است. در مورد EV4، نسخه‌ی سدان آن ظاهری دارد که ممکن است شبیه لیفت‌بک به نظر برسد، اما در واقع یک سدان کلاسیک است. این موضوع باعث می‌شود که بارگیری وسایل حجیم کمی سخت‌تر شود. کیا تصمیم گرفته است که این خودرو را در قالب یک سدان سنتی تولید کند، چرا که فاصله‌ی مشخص بین بدنه و درب صندوق عقب در تصاویر کاملاً دیده می‌شود.

کیا EV4 با طراحی مفهومی وارد بازار می‌شود - تکفارس

اما نکته‌ی قابل‌توجه مدل هاچ‌بک EV4 است. این مدل از نظر طراحی شباهت زیادی به نسخه‌ی جدید کراس‌اوور EV6 دارد و از یک درب عقب با برش مستقیم و یک اسپویلر سقفی برجسته بهره می‌برد که ممکن است برف‌پاک‌کن عقب را پنهان کرده باشد. مالکان مدل ۲۰۲۲ هیوندای ioniq ۵ از عدم وجود برف‌پاک‌کن عقب ناراضی بودند (مشکلی که در نسخه‌ی ۲۰۲۵ برطرف شد)، بنابراین ممکن است کیا از این اشتباه درس گرفته باشد.

کیا هنوز اطلاعات فنی این خودرو را منتشر نکرده است، اما انتظار می‌رود که نسخه‌ی هاچ‌بک EV4 از EV6 کوچک‌تر باشد، در حالی که نسخه‌ی سدان ممکن است رقیب مستقیم تسلا مدل ۳ باشد. همچنین، هنوز تصویری از داخل کابین منتشر نشده است و باید تا پایان ماه برای مشاهده‌ی جزئیات بیشتر صبر کرد.

کیا EV4 با طراحی مفهومی وارد بازار می‌شود - تکفارس

با این حال، می‌دانیم که هر دو نسخه‌ی هاچ‌بک و سدان با رینگ‌های ۱۹ اینچی عرضه خواهند شد و مدل اسپرت GT-Line دارای سپرهای جلو و عقب با طراحی بال‌مانند و رینگ‌های مثلثی ۱۹ اینچی خواهد بود.

هنوز مشخص نیست که آیا کیا EV4 وارد بازار ایالات متحده خواهد شد یا نه، اما مشتریان در کره جنوبی و اروپا می‌توانند اطمینان داشته باشند که این خودروی برقی با طراحی جسورانه تا پایان سال جاری در دسترس خواهد بود.