تغییرات تعرفهای جدید آمریکا موجب شد تا حجم لیکوئیدیتی بازار ارزهای دیجیتال از مرز ۲.۲ میلیارد دلار عبور کند و به تبع آن، XRP و دوجکوین نیز با کاهش ۲۵ درصدی قیمت، مسیری نزولی را در پیش بگیرند.
این دو توکن اصلی در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۲۵ درصد از ارزش خود را از دست دادند. موج جدید تعرفههای وضعشده توسط ایالات متحده علیه کانادا و مکزیک در اواخر هفته، بحثهایی را در مورد احتمال وقوع جنگ تجاری جهانی به راه انداخت و این موضوع، تأثیر منفی بر احساسات سرمایهگذاران نسبت به داراییهای پرریسک داشت.
XRP، دوجکوین و کاردانو همگی با کاهش بیش از ۲۵ درصدی، تمام دستاوردهای خود از ماه دسامبر را از دست دادند و به سطوح قیمتی پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در اوایل ماه نوامبر رسیدند. دادهها نشان میدهند که بیشتر توکنهای اصلی در ماه گذشته بین ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش قیمت داشتهاند که این موضوع، آن را به یکی از شدیدترین سقوطها در سالهای اخیر تبدیل کرده است. کل ارزش بازار نیز با کاهش ۱۲ درصدی، بدترین سقوط خود را در بیش از یک سال اخیر تجربه کرد، در حالی که شاخص CoinDesk 20 (CD20) با کاهش ۱۰ درصدی روبرو شد. بیتکوین نیز ۶ درصد از ارزش خود را از دست داد.
بازارهای آتی این ضررها را نشان دادند و معاملهگران فعال در حوزه اتر (ETH) بیش از ۶۰۰ میلیون دلار تنها در ۲۴ ساعت گذشته، به ویژه در ساعات ابتدایی روز در آسیا، متحمل زیان شدند. علاوه بر این، شرطبندیهای مربوط به XRP و DOGE در مجموع ۱۵۰ میلیون دلار، محصولات مرتبط با آلتکوینها ۱۳۸ میلیون دلار و قراردادهای آتی اتر ۸۴ میلیون دلار ضرر ثبت کردند. مجموع لیکوئیدیتی از مرز ۲.۲ میلیارد دلار گذشت که این رقم، بالاترین میزان در سال جاری و یکی از بزرگترین سطوح در سال گذشته محسوب میشود. برخی از معاملهگران نیز نسبت به احتمال افزایش زیانها با ادامه یافتن هفته هشدار دادهاند.
لیکوئید شدن معمولاً زمانی رخ میدهد که یک معاملهگر نتواند به دلیل کمبود بودجه، موقعیت معاملاتی اهرمی خود را حفظ کند. در بازار پرنوسان ارزهای دیجیتال، لیکوئید شدن پدیدهای متداول محسوب میشوند، هرچند رویدادهای مهمی مانند دوشنبه سیاه ممکن است نشانههایی از احساسات بازار یا موقعیتگیری گستردهتر معاملهگران را آشکار کنند.
از سوی دیگر، اصلاحات اخیر در بازار به دلیل تنشهای تجاری است که ظاهراً با اقدامات رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، و اعمال تعرفههای ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک آغاز شده است. این تصمیم به سرعت روابط تجاری در آمریکای شمالی را دچار اختلال کرده و هر دو کشور در پاسخ، تهدید به اعمال تعرفههای متقابل نمودهاند.
نگرانیها در بازارهای مالی افزایش یافته است، چراکه احتمال بالا رفتن هزینههای تولید کالاها، صنایع مختلف از جمله خودروسازی و کشاورزی را تحت تأثیر قرار داده است. با توجه به وابستگی اقتصادی این کشورها به یکدیگر، اعمال چنین تعرفههایی ممکن است به کاهش رشد اقتصادی گستردهتر منجر شود، مشاغل را در معرض خطر قرار دهد و هزینهها را برای مصرفکنندگان افزایش دهد.
دیدگاه ها