نرخ بازسازی در صفحه نمایش گوشیهای هوشمند به معنای تعداد بارگذاری تصاویر در هر ثانیه است. برای مثال، اکثر گوشیهای غیر گیمینگ از نرخ بازسازی ۶۰ هرتزی بهره میبرند و این یعنی در هر ثانیه، تصاویر آنها ۶۰ بار بروزرسانی میشود. بنابراین هر چه این عدد بیشتر باشد، انیمیشنهای موبایل شکل روانتری به خود میگیرند و به همین دلیل است که دستگاههای گیمینگ نظیر Asus ROG Phone II از نرخ بازسازی ۱۲۰ هرتزی استفاده میکنند. این نکته را هم باید مدنظر داشته باشید که هرچه نرخ بازسازی گوشی بیشتر شود، مصرف باتری نیز افزایش خواهد یافت ولی با این وجود طبیعتاً نمایشگرهای روان پرطرفدارتر خواهند بود.
در این بین، شرکتهایی که میخواستند مشتریان خود را افزایش دهند، دست روی گزینه افزایش نرخ بازسازی گذاشتند تا در بازار مطرح شوند. نمونه بارز این کار، کمپانی چینی وانپلاس بود که با مدل ۷ پرو توانست نگاه همگان را به سمت خود خیره کند. این دستگاه با نرخ بازسازی ۹۰ هرتزی که دارد، اگرچه انرژی باتری را زودتر خالی میکند اما همانطور که گفتیم، طرفداران زیادی پیدا کرده است. حالا به نظر میرسد سایر تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند هم قصد دارند از چنین فناوری در محصولاتشان بهره ببرند. شایعاتی به گوش میرسد که هوآوی با پرچمدار آتی خود یعنی میت ۳۰ پرو (Mate 30 Pro) که در سهماهه سوم سال جاری میلادی معرفی میشود، این ترند را به کار خواهد برد. امروز نیز در توییتر شایعهای دست به دست شد که اپل نیز قصد دارد در آیفونهای سال ۲۰۲۰ گزینه نرخ بازسازی ۱۲۰ هرتزی را در کنار آپشن ۶۰ هرتزی قرار دهد. به همین خاطر گویا اپل با سامسونگ و الجی به عنوان دو تأمینکننده نمایشگرهای OLED خود مذاکراتی داشته است.
محصولات فعلی اپل با نرخ بازسازی ۱۲۰ هرتزی
تولید موبایل با نمایشگری که توانایی پشتیبانی از نرخ بازسازی ۱۲۰ هرتزی را دارد، برای اپل اصلاً تازگی ندارد چرا که آیپدهای پرو ۱۲٫۹ و ۱۰٫۵ اینچی که در سال ۲۰۱۷ معرفی شدند، از ویژگی ProMotion بهره میبرند. این عبارت را اپل برای نرخ بهره ۱۲۰ هرتزی به کار برده تا آن را جذابتر جلوه دهد. این ترند را البته در مدل سال پیش آیپد پرو با سایز ۱۲٫۹ و ۱۱ اینچی نیز میتوانیم پیدا کنیم. با توجه به اینکه کمپانی مالک iOS تا کنون اسمی هم برای نرخ بهره ۱۲۰ هرتزی انتخاب کرده و آن را نیز به کار برده، میتوان انتظار داشت که تا ۱۴ ماه آینده شاهد حضور این قابلیت در آیفونهای سال ۲۰۲۰ باشیم. لازم به ذکر است که در حالت ProMotion، وقتی کاربران تصویر ثابتی را مشاهده میکنند و یا در حال تماشای ویدیو هستند، نرخ بازسازی به ترتیب به ۲۴ و ۴۸ هرتز کاهش مییابد تا به کیفیت تصویر صدمهای وارد نشده و عمر باتری هم کم نشود.
اگرچه آیفونهای جدید امسال که قرار است تا دو ماه آینده معرفی شوند، شباهت زیادی به مدلهای سال ۲۰۱۸ دارند (البته به غیر از دوربین عقب مربعی شکل و قابلیت شارژ بیسیم) ولی مدلهای سال ۲۰۲۰ بازطراحی خواهند شد.
بر اساس گفتههای تحلیلگر شناختهشده دنیای تکنولوژی، مینگ چی کو (Ming Chi Kuo)، احتمالاً سال آینده شاهد رونمایی از سه آیفون با صفحه نمایشهای ۶٫۷، ۶٫۱ و ۵٫۴ اینچی خواهیم بود که همه آنها از پنل OLED بهره میبرند و از شیوه اتصال mmWave و سرعت زیر ۶ گیگاهرتزی ۵G در برخی از آنها پشتیبانی میشود. به علاوه، در آنها اثری از ناچ یا حاشیه مشکی رنگ در اطراف صفحه نمایش نیز نخواهد بود. برای مثال، جدیدترین قطعات به کار رفته برای ساخت سنسور تشخیص عمق دوربین آیفونها بسیار کوچک شدهاند. ضمن اینکه ممکن است شاهد بازگشت Touch ID به آیفونهای سال بعد باشیم هرچند امکان دارد این فناوری درون صفحه نمایش به کار برود.
از آن جایی که تکنولوژی شارژ بیسیم معکوس، انرژی را از باتری آیفون میزبان به دستگاه هدف منتقل میکند، باید اپل ظرفیت منبع نیروی محصولات امسالش را افزایش دهد. در مرحله بعد، این افزایش ظرفیت باتری در آیفونهای سال ۲۰۲۰ هم باید رخ دهد زیرا اولاً برخی از آنها قابلیت اتصال به ۵G را دارند و دوم اینکه نرخ بازسازی آنها ۱۲۰ هرتزی خواهد بود بنابراین علیرغم بهرهمندی از ویژگی کاهش نرخ اشاره شده، باز هم مصرف باتری بیشتر خواهد شد. بر اساس آخرین شایعات، اپل قصد دارد گزینه بازگشت به نرخ بازسازی ۶۰ هرتزی را در محصولاتش به کار ببرد تا چنانچه کاربران مشاهده کردند مصرف باتری افزایش یافته، از آن استفاده کنند. البته تنها مشکلی که در این بین وجود دارد، عادت کردن به نرخ بازسازی ۱۲۰ هرتزی است زیرا وقتی از این فناوری بهره بردید، به سختی میتوانید خود را با نرخ ۶۰ هرتزی راضی کنید.
نظرات