هوآوی یکی از برترین تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند و جزو قدرتمندترین بازیگران دنیای اینترنت محسوب میشود. این شرکت در حالی که موبایلهای جذاب و بالاردهای را به بازار عرضه میکند، در عین حال روی پیشرفت نسل پنجم شبکه تلفن همراه نیز سرمایهگذاری زیادی کرده است. از این رو توسط آمریکا تحریم شده است. البته هوآوی تنها نیست و برندهای دیگری نیز مثل زدتیای هم تحریم هستند. به این ترتیب شرکتها نمیتوانند با این برند چینی وارد همکاری شوند و این برای مدتی مشکلات زیادی برای هوآوی ایجاد کرد.
اگر بخواهیم به آمار و ارقام نگاهی بیندازیم، متوجه خواهیم شد که هوآوی، این غول تکنولوژی کشور چین جزو پرفروشترین شرکتهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند شمرده میشود. همچنین این شرکت تجربه زیادی در توسعه اینترنت دارد و اقدام به نصبهای دکل مخابراتی و مودم میکند. بهتازگی نیز هوآوی در بخش نسل پنجم شبکه تلفن همراه فعالیت میکند و یکی از رهبران این صنعت بهحساب میآید. اما همیشه یک کمپانی موفق مورد حمله قرار خواهد گرفت. همانطور که میدایند چین و آمریکا در یک جنگ تجاری بهسر میبرند که بهنظر میرسد پایان آن نزدیک است. در این جنگ آمریکا با رشد تعرفههای کالاهای وارداتی از چین یا بهطور کل تحریم آنها، در واقع میخواهد اقتصاد خود را قدرتمندتر کند. این اتفاق نیز بهوقوع پیوسته است.
امروزه اقتصاد آمریکا در بهترین شرایط خود قرار دارد و هر ماه دهها و حتی صدها هزار شغل به اقتصاد آن افزوده میشود. تمامی اینها بهلطف جنگ تجاری با کشور چین است. از طرفی این تعرفهها باعث کاهش حجم قابلتوجه اقتصاد و بازار چین شده و شاهد رشد اندک اقتصاد این کشور هستیم. گذشته از اینها، بحث ما شرکت هوآوی است. بهنظر میرسد این شرکت اطلاعات کاربران خود را دولت چین میدهد و همین موجب شده تا توسط کشورهای مختلف مثل آمریکا مورد تحریم قرار گیرد. از این رو هیچ شرکت آمریکایی نمیتواند به این برند محبوب سرویس دهید. از این رو چند وقت پیش گوگل اعلام کرد که دیگر نمیتواند نسخه رسمی اندروید را برای گوشیهای جدید هوآوی عرضه نماید. از این رو هوآوی به فکر طراحی و توسعه یک سیستمعامل تمامعیار کرد. اما خوشبختانه روابط هوآوی با آمریکا در حال بهبود است و بهنظر میرسد آینده روشنی برای این شرکت رقم بخورد. با این همه هنوز هم شرکتهای آمریکایی تکلیف خود را نمیدانند. اما سوال مهم اینجاست که آیا در صورت ادامه داشتن تحریمها، هوآوی واقعا قادر به طراحی و انتشار سیستمعامل اختصاصی خود بود؟ در زیر به این سوال پاسخ دادهایم.
اخبار و شایعات نشان میدهند که سیستمعامل اختصاصی هوآوی در واقع تنها یک نسخه ناتمام و اولیه بود که از قبل تحریمها نیز توسط تیمی توسعه داده شده بود. اما بهنظر میرسد هیچوقت این نسخه از اندورید تکمیل نشده و بهعنوان نرمافزاری برای روز مبدا (!) مشهور بوده است. در حقیقت در صورت ادامه تحریمها، هوآوی قادر به اجرای این سیستمعامل (لااقل در زمان کوتاهی) نبوده و انتظار میرفته که توسعه کامل این سیستمعامل سالها طول بکشد. حتی در صورت انتشار این سیستمعامل نیز هوآوی با مشکل دیگری روبهرو میشد.
این نسخه نهتنها امنیت بالایی ندارد، بلکه نسبت به اندروید اصلی قابلیتهای کمتری دارد و بههیچ عنوان کاربران را راضی نخواهد کرد. در حقیقت کارشناسان میگویند تنها سیستمعاملی میتواند جایگزین اندروید شود که قابلیتهای بیشتری داشته باشد، از همه برنامهها پشتیبانی کند و از امنیت بالایی برخوردار باشد. اما سیستمعامل اختصاصی هوآوی هیچکدام از این ویژگیها را نداشت. گفته شده که هوآوی برای حفظ کاربران خود تمام حقیقت را نگفته است. با اینکه روابط تا حد زیادی بهبود یافته و احتمالا تا چند ماه آینده بیشتر شرکتهای آمریکایی تجارت خود را با هوآوی از سر خواهند گرفت، با این همه همیشه سایه تحریم باقی خواهد ماند. هوآوی همیشه باید منتظر اعمال تحریمها باشد و از این رو بهتر است همینحالا که میتواند با شرکتها معامله داشته باشد و منابع زیادی در دسترس دارد، اقدام به توسعه نرمافزارهای اختصاصی کند. به این ترتیب دیگر کاربران خود را از دست نخواهد داد و به سودآوری خود ادامه میدهد.
نظر شما در این مورد چیست؟ آیا هوآوی یک روزی سیستمعامل اختصاصی خود را عرضه میکند یا همچنان از سیستمعامل گوگل استفاده خواهد کرد؟ خوشحال خواهیم شد که نظرتان را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
نظرات