نشستن طولانی مدت چه مشکلاتی را ایجاد می‌کند؟ - تکفارس 

نشستن طولانی مدت چه مشکلاتی را ایجاد می‌کند؟

بهنام خدابخشی
۱۶ تیر ۱۳۹۸ - 17:30
نشستن طولانی مدت

بسیاری از افراد مشاغلی دارند که لازم است برای انجام آن‌ها مدت زمان طولانی را پشت سیستم و یا میز کاری خود بنشینند. اگرچه گاهی اوقات برای خوردن غذا و یا نوشیدن آپ از جای خود بلند می‌شوید ولی موضوع اینجاست که بیشتر وقت خود را در طول روز نشسته‌اید. هیچ‌کس نمی‌تواند شما را به خاطر نوع کاری که دارید و در حال انجام آن هستید، سرزنش کند اما همه‌ی افراد می‌دانند که زندگی بدون تحرک می‌تواند چه تاثیرات منفی بر سلامتی افراد داشته باشد.

اکنون یک سری سوالات مختلف در ذهن همه‌ی ما شکل می‌گیرد! اینکه وقتی ما هیچ تحرکی نداریم چه اتفاقاتی ممکن است برای سلامتی‌مان رخ دهد؟ عوارض جانبی نشستن طولانی مدت چیست؟ برای اینکه تحرک داشته باشید، چه کارهایی می‌توانید انجام دهید؟

در ادامه به تمامی این سوالات شما پاسخ خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.

آیا نشستن طولانی مدت، خطر مرگ زود هنگام را افزایش می‌دهد؟

بر اساس گزارشات منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، ۶ درصد از میزان مرگ‌ و میر در جهان به دلیل عدم تحرک افراد می‌باشد. این عدد ممکن است آنقدرها بزرگ نباشد اما به عنوان چهارمین عامل اصلی افزایش مرگ و میر در دنیاست.

نشستن طولانی مدت سبب می‌گردد تا احتمال ابتلا به سرطان‌های سینه و کولون (۲۵ درصد)، دیابت (۲۷ درصد) و عارضه‌های قلبی (۳۰ درصد) افزایش یابد. البته باید به این نکته اشاره داشته باشیم که بر اساس مطالعات دیداری، ارتباطاتی میان ابتلا به این بیماری‌ها و نشستن طولانی مدت مشاهده شده است ولی نمی‌توان یک رابطه‌ی علت و معلولی میان آن‌ها تعریف کرد. بیماری‌ها اصولا دلایل مختلفی دارند و ممکن است ریشه‌های ژنتیکی در آن‌ها مشاهده گردد و در کشورهای مختلف مطالعات متفاوت است.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته هر ساله در کشور انگلستان حدود ۷۰ هزار نفر در اثر عدم تحرک و یا نشستن طولانی مدت به مرگ زود هنگام دچار می‌شوند.

چرا نشستن طولانی مدت تاثیرات منفی دارد؟

دلیل این مسئله ممکن است در ابتدا آشکار به نظر برسد ولی در واقع، مطالعات بسیاری در خصوص این موضوع صورت گرفته است. بسیاری از پژوهشگران معتقدند که عدم فعالیت بدنی در طول روز برای افراد دقیقا به این معناست است که در شرکت کاری انجام نمی‌دهند!

با این حال، باید از تمامی مسائل بالقوه در این زمینه چشم پوشی کنیم. به عنوان مثال، در هنگام تماشای تلویزیون و یا بازی کردن با پلی استیشن و سیگار کشیدن شما هیچگونه تحرکی ندارید و در نتیجه بدن‌تان نیز تعرقی ندارد. زمانی که برای مدت زمان طولانی در یک جای مشخص می‌نشینید، بدن شما در طول این مدت توانایی سوزاندن یک کالری انرژی در هر دقیقه یعنی چیزی در حدود یک سوم از انرژی لازم در هنگام پیاده‌روی را ندارد.

نشستن طولانی مدت

همین امر سبب می‌گردد تا فعالیت الکتریکی در ماهیچه‌های شما کاهش یابد و تمامی آنزیم‌هایی که چربی‌ها و تری‌گلیسیریدها را ایجاد می‌کنند، به سلول‌های چربی خون شما حمله نمایند. بدیهی است که در جلوگیری از این مسئله متابولیسم بدنی نقش بسیار اساسی را ایجاد می‌کند.

این فرآیند نشان‌دهنده‌ی یک چرخه‌ی معیوب می‌باشد. اگر سلامتی شما تحت تاثیر قرار گرفته است، احتمالا مدت زمان زیادی را می‌نشینید. هر چه بیشتر بنشینید، تمایل شما به تحرک کمتر می‌شود و در نتیجه مدت زمانی که در یک محل مستقر هستید افزایش می‌یابد.

اگر شش ساعت در طول روز در یک محل تنها نشسته و تحرک بدنی نداشته باشید، میزان مصرف اکسیژن کاهش می‌یابد و بسیاری از کارهای ساده، برای شما سخت می‌شود.

اما چند مورد از کارهایی که می‌توانید با این اینرسی مقابله نماید، انجام یک سری از تمرینات بدنی مشخص در طول روز می‌باشد. به عنوان مثال شما به جای اینکه هر روز با آسانسور در ساختمان تردد کنید، می‌توانید از پله استفاده کرده تا تحرک بدنی‌تان افزایش یابد. این نکته را به خاطر داشته باشید که تمایز در میزان فعالیت بدنی با سایر افراد جامعه می‌تواند سبب ایجاد مشکلاتی اساسی گردد.

خطرات جدی به دلیل عدم تحرک بدنی در طول روز

دیابت

نشستن طولانی مدت

انسولین، هورمونی است که به بدن کمک می‌کند تا شکر و کربوهیدرات‌ها به منظور دریافت انرژی بدن هضم نماید. عدم تحرک بدنی بر سطح هورمون  انسولین در خون تاثیر می گذارد و بیشتر سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند.

اساسا برای هر فردی نشستن ۲۴ ساعته در طول یک روز مضر می‌باشد. با تمامی این تفاسیر، اگر شما چنین کاری را انجام دهید، تاثیر انسولین در بدن‌تان به اندازه‌ی ۲۴ درصد کاهش می‌یابد. این موارد در مدت زمان طولانی تاثیرات خود را نشان می‌دهد.

تصور کنید فردی به طور متوسط در طول یک روز ۸ ساعت فعالیت بدون تحرک و نشسته انجام ‌می‌دهد. اما اگر بخواهیم کمی خوشبین باشیم، شما ۶ ساعت در طول روز را نشسته‌اید. این برآورد برای یک محیط اداری عادلانه‌تر می‌باشد البته در صورتی اگر شما در یک محیط اداری فعالیت داشته باشید. به طور مشابه، اگر شما تلویزیون تماشا کنید، بازی کنید یا از کامپیوتر خود استفاده کنید، در طی دو هفته پس از انجام این کار، مقاومت بدن شما نسبت به انسولین افزایش می‌یابد.

واکنش فیزیکی و ظاهری این مقاوت، افزایش وزن است. از بیماری‌های پنهان، افزایش سطح قند خون می‌باشد که می‌تواند منجر به دیابت نوع ۲ شود. مخالف این مسئله نیز صادق است. در یکی از شماره‌های مجله‌ی مراقبت از دیابت در سال ۲۰۱۶ گزارش شده بود که اگر به مدت ۳۰ دقیقه نشسته باشید و سپس برای ۳ دقیقه محیط اطرافتان را قدم بزنید، میزان گلوکز خود شما افزایش می‌یابد.

بیماری‌های قلبی

نشستن طولانی مدت

بدون تردید مسئله‌ای که بر روی خون شما تاثیرگذار باشد قطعا بر روی فعالیت قلب‌تان نیز موثر خواهد بود.

دیابت معمولا سطح کلسترول‌های بد را در بدن افزایش و به نوبه‌ی خود می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. اما بدون در نظر گرفتن سطح قند خون، نشستن بیش از حد و طولانی مدت می‌تواند منجر به ایجاد مشکلات قلبی شود. تنها ۲ ساعت پس از نشستن مداوم، سطح کلسترول‌های خوب در خون شما به میزان ۲۰ درصد کاهش می‌یابد.

تماشای تلویزیون به مدت ۳ ساعت یا بیشتر در هر روز باعث می‌شود که ۶۴ درصد از افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی جان خود را از دست بدهند.

ارتباط میان نشستن در طول روز پشت میز کار و مرگ زود هنگام در دهه‌ی ۱۹۵۰ میلادی مشخص شد. رانندگان اتوبوس در لندن نسبت به رانندگان وسایل نقلیه حدود دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به سکته‌ی قلبی هستند و بدیهی است که این مشکل بسیار بزرگ است.

بیماری قلبی عروقی در ایالات متحده آمریکا سالانه حدود ۷۰۰۰۰۰ مرگ و میر را موجب می‌شود. برآورد شده است که ۳۵ درصد از این میزان مرگ و میر ناشی از شیوه زندگی آرام می‌باشد.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید