مایکروسافت، دل، اچ‌پی و آمازون قصد دارند تولیدات خود را به خارج از چین منتقل کنند - تکفارس 

مایکروسافت، دل، اچ‌پی و آمازون قصد دارند تولیدات خود را به خارج از چین منتقل کنند

مهرداد میرشاهی
۱۳ تیر ۱۳۹۸ - 14:00
مایکروسافت، دل، اچ‌پی و آمازون قصد دارند تولیدات خود را به خارج از چین منتقل کنند - تکفارس 

اچ‌پی، دل، مایکروسافت و آمازون جدیدترین‌ شرکت‌هایی هستند که قصد دارند، تولیدات سخت‌افزاری خود را از چین خارج کنند. این تصمیم در پی جنگ تجاری شکل گرفته بین ایالات متحده آمریکا و کشور چین است که تبعات زیادی برای شرکت‌های حوزه فناوری داشته است. بر اساس گزارش Nikkei، دو شرکت اچ‌پی و دل به دنبال انتقال ۳۰ درصد از میزان تولید لپ‌تاپ‌های خود، به جایی دور از مرزهای چین هستند. همچنین مایکروسافت و آمازون نیز تصمیم گرفته‌اند تا برای به مشکل نخوردن تولیدات ایکس‌باکس و کیندل و همچنین اِکو، به ساخت سخت‌افزارهای مدنظر خود، در خارج از کشور چین بپردازند. علاوه بر این، ایسر و ایسوس‌تک نیز طرح خروج خط تولید محصولات خود را از کشور چین بررسی می‌کنند.

چنین حرکت‌هایی در پاسخ به جنگ تجاری جدید آمریکا با چین است که به دنبال آن، ایالات متحده، تعرفه‌ای ۲۵ درصدی برای بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار کالا اختصاص داده است. اگرچه پیش از این، صنعت تکنولوژی خیلی گرفتار این نزاع‌ها نشده بود، اما به نظر می‌رسد که به زودی شاهد افزایش قیمت‌های لپ‌تاپ‌ها، گوشی‌های هوشمند و کنسول‌های بازی خواهیم بود. افزایش قیمت برای مصرف‌کننده‌ها به واسطه افزایش هزینه تولید این سخت‌افزارها برای تولیدکنندگان است.

این چهار شرکت، تنها نام‌های بزرگ حوزه فناوری نیستند که قصد تغییر رویه تولید محصولات خود را دارند. پیش‌تر، Nikkei گزارش داده بود که شرکت اپل تصمیم دارد تا ۳۰ درصد از بخش تولید خود را از چین خارج کند. همچنین، بر اساس گفته‌های وال استریت ژورنال، احتمالاً نینتندو نیز به این شرکت‌ها بپیوندد و خط تولید کنسول‌های نینتندو سوییچ خود را از این کشور خارج سازد. بلومبرگ مدعی شده که گوگل یا آلفابت نیز در حال بررسی شرایط برای تولید محصولات خود در کشورهای دیگری در آسیای جنوب شرقی است.

چندین سال است که شرکت‌های نامدار و بزرگ حوزه فناوری برای تولید محصولات خود از شرکت چین و خدمات و نیروی انسانی آن استفاده می‌کنند. گفتنی است، لوازم مورد نیاز و نیروی کاری در این کشور پرجمعیت ارزان‌تر از باقی جاهای دنیاست و به همین دلیل، غول‌های فناوری، تولیدات خود را به این منطقه معطوف کرده‌اند. با این حال، با توجه به افزایش تعرفه واردات کالاهای تولیدشده در کشور چین به ایالات متحده آمریکا، مطمئناً شاهد به وجود آمدن مشکلات متعدد برای این شرکت‌ها و تولیدکننده‌ها خواهیم بود. که در نتیجه، افزایش قیمت نهایی محصولات، محتمل‌ترین گزینه به حساب می‌آید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید