امروز میخواهیم در مورد دو گوشی صحبت کنیم که هم مقرون به صرفه هستند و هم از نظر قیمت و مشخصات فنی شباهت زیادی به هم دارند. در یک طرف گوگل پیکسل ۳a XL جای گرفته که دیگر نیازی به معرفی ندارد، در آن سمت هم موتورولا موتو زد ۴ به چشم میخورد که از آن به تازگی رونمایی شده و به نظر میرسد بتواند در آیندهای نزدیک دنیای گوشیهای هوشمند را تحت تأثیر خود قرار دهد. اگر تا کنون بررسی تخصصی این دو دستگاه را خوانده باشید، متوجه شدهاید که انتخاب گوشی بهتر از بین این دو محصول موتورولا و گوگل کار سختی است اما ما امروز در سایت تکفارس قصد داریم مقایسهای اجمالی میان گوگل پیکسل ۳a XL و موتورولا موتو زد ۴ داشته باشیم تا ببینیم کدامیک بر دیگری برتری دارد. با ما همراه باشید.
نقاط قوت موتورولا موتو زد ۴
- مقرون به صرفه
- طراحی تمام صفحه نمایش
- جنس بدنه فلزی و شیشهای
- دوام باتری طولانی
نقاط قوت گوگل پیکسل ۳a XL
- کیفیت دوربین بسیار عالی به خصوص در شرایط کم نور و شبها
- دریافت سریع بروزرسانیها
- دوام باتری طولانی
طراحی
کاملاً به سلیقه خودتان بستگی دارد که کدام گوشی را انتخاب میکنید. از طرفی گوگل پیکسل ۳a XL با قاب پلی کربنات بسیار خوشدست است و از طرفی دیگر موتورولا موتو زد ۴ با پوشش شیشهای و فلزی و البته نمای تمام صفحه نمایش خود ظاهر امروزیتر و مدرنتری دارد. چنانچه این دو دستگاه را در دستانتان بگیرید، بدون شک با نماینده موتورولا احساس راحتی بیشتری خواهید داشت بنابراین از این نظر ممکن است طرفداران دستگاه مذکور بیشتر باشند. نکته دیگر که باید حتماً به آن اشاره کنیم، قابلیت دریافت ویژگیهای متعدد به خاطر بهرهمندی از فناوری موتو مود در موتورولا موتو زد ۴ است. با این حساب و با توجه به تمام قابلیتهای اشاره شده، در این بخش باید نماینده موتورولا را گزینه بهتری بدانیم.
موتورولا موتو زد ۴ | گوگل پیکسل ۳a XL | |
ابعاد | ۷٫۳۵*۷۵*۱۵۸ میلیمتر | ۸٫۲*۷۶٫۱*۱۶۰٫۱ میلیمتر |
وزن | ۱۶۵ گرم | ۱۶۷ گرم |
صفحه نمایش
مشخصات فنی نمایشگرهای دو گوشی مورد بحث ما فرق زیادی با هم ندارند به طوری که گوگل پیکسل ۳a XL از یک پنل ۶ اینچی و OLED با رزولوشن ۲۱۶۰*۱۰۸۰ پیکسلی بهره میبرد و موتورولا موتو زد ۴ دارای صفحه نمایشی ۶٫۴ اینچی و Full Vision Display با رزولوشن ۲۳۴۰*۱۰۸۰ پیکسلی است. بدین ترتیب، نمایشگرهای موجود در دو نماینده گوگل و موتورولا رنگها را طبیعی نشان میدهند و زاویه دید مناسبی دارند و از نظر نهایت روشنایی هم به سختی میتوانیم میان آنها تفاوت پیدا کنیم.
اما با این وجود، باز هم موتورولا موتو زد ۴ را دستگاه برتری میدانیم از چند نظر:
- اولاً این گوشی ظاهری تمام صفحه نمایش و کم حاشیه دارد که سبب شده به اکثر موبایلهای بالا رده امروزی شبیه باشد
- دوماً حضور سنسور اسکنر اثر انگشت درون صفحه نمایش باز هم دلیلی است بر شباهت این دستگاه به محصولات پرچمدار و پیشرفته
رابط کاربری و کاربرد
از آن جایی که رابط کاربری گوشیهای گوگل در میان کاربران پرطرفدارتر است، به نظر میرسد از این نظر نماینده کمپانی مالک اندروید در این مقاله برتری محسوسی داشته باشد. ما این نکته را گفتیم ولی نباید اینگونه فکر کنید که موتورولا موتو زد ۴ در زمینه رابط کاربری گوشی باکیفیتی نیست. در واقع باید بگوییم نه تنها اینکه پوسته نرمافزاری نماینده موتورولا به ظاهر اندروید خام نزدیک میباشد بلکه با ویژگیهایی که خودِ کمپانی آمریکایی به آن افزوده، امکانات آن بیشتر شده است. بر این اساس، هر دستگاه خصوصیات خاص خود را دارد. برای مثال، Active Edge که سبب میشود کنارههای گوشی را فشار دهید تا گوگل اسیستنت فعال گردد در گوگل پیکسل ۳a XL، و شیوه ناوبری خاص که از طریق آن میتوانید فلاش LED را روشن کنید در موتورولا موتو زد ۴ وجود دارد. نکته دیگری که اشاره کردن به آن خالی از لطف نیست، اینکه گوگل پیکسل ۳a XL اولاً زودتر بروزرسانیهای اندروید را دریافت میکند و دوماً شانسش برای آپدیت شدن به نسخههای بالاتر محبوبترین سیستم عامل دنیا بیشتر است.
عملکرد و مموری
این بخش از مقاله بسیار جذاب است زیرا در هر دو دستگاه پردازندههای میانرده جایگیری کردهاند. نماینده گوگل از کووالکوم اسنپدراگون ۶۷۰ و نماینده موتورولا از کووالکوم اسنپدراگون ۶۷۵ بهره میبرد. بر روی کاغذ، کار سختی است که بگوییم کدام عملکرد روانتری دارد چرا که این دستگاهها کارهای معمولی را خیلی سریع انجام میدهند. به علاوه، امتیازات بنچمارک هم درست مشخص نمیکند کدامیک برتر از دیگری است. از طرفی هم میتوانیم با قاطعیت اعلام کنیم که هیچکدام از این گوشیها برای اجرای بازیهای سنگین اصلاً مناسب نیستند زیرا بسیار سریع کند میشوند.
در زمینه حافظه داخلی هم کاملاً مشخص است که برتری با موتورولا موتو زد ۴ خواهد بود زیرا ظرفیت آن ۱۲۸ گیگابایت میباشد و این یعنی دو برابر حافظه ۶۴ گیگابایتی گوگل پیکسل ۳a XL. این را هم به خاطر داشته باشید که امکان قرار دادن مموری کارت میکرو SD در نماینده موتورولا وجود دارد ولی خبری از این قابلیت در نماینده گوگل نیست.
دوربین
درس بزرگی که این دو دستگاه به ما یاد دادهاند این است که حتماً نباید دوربین گوشی دو یا چند لنز داشته باشد تا بتواند عکسهای باکیفیتی بگیرد بلکه با یک سنسور نیز امکان ثبت تصاویر بسیار دیدنی وجود دارد. اینگونه باید بگوییم که بسیاری از فرآیندهای انجام شده در دوربین این دو دستگاه، به خاطر هوش مصنوعی است. موتورولا موتو زد ۴ از یک لنز ۴۸ مگاپیکسلی بهره میبرد که بزرگترین سنسوری است که تا کنون این کمپانی در یک محصول خود جای داده ولی به صورت پیشفرض تصاویری میگیرد که ۱۲ مگاپیکسل رزولوشن دارند. در سمت دیگر، گوگل پیکسل ۳a XL دارای یک لنز ۱۲٫۲ مگاپیکسلی میباشد که یک سنسور با دریچه دیافراگم f/1.8 آن را همراهی میکند. دوربین سلفی دو دستگاه هم ۲۵ و ۸ مگاپیکسلی به ترتیب در موتورولا موتو زد ۴ و گوگل پیکسل ۳a XL است.
کیفیت تصاویر
پس از گرفتن تصاویر متعدد با دو دستگاه، هنوز هم امکان ندارد به آسانی بگوییم کدامیک بر دیگری برتری دارد. به طور کلی، این دو گوشی با توجه به قیمت مقرون به صرفه و یک لنزی که از آن بهره میبرند، عکسهای بسیار خوبی به ثبت میرسانند اما باید گوگل پیکسل ۳a XL را از یک جهت دستگاه بهتری به حساب بیاوریم. هر دو گوشی در شرایط معمولی و جاهایی که نور کافی وجود دارد، تصاویر خوبی میگیرند و جزئیات را دقیق نشان میدهند و رنج دینامیک بالایی هم دارند. البته موتورولا موتو زد ۴ نورپردازی را شدیدتر انجام میدهد در حالی که گوگل پیکسل ۳a XL سوژهها را واقعیتر نشان و نورپردازی را هم بهتر انجام میدهد هرچند در برخی شرایط رنگها اشباع شده به نظر میآیند.
در شبها و شرایط کم نور، چنانچه یک چراغ وجود داشت، تصاویر باکیفیتی به ثبت خواهد رسید زیرا کنتراست بالایی به چشم خواهد خورد. اگر به نمونه تصاویر گرفته شده با دقت بیشتری نگاه کنید، کاملاً مشخص خواهد بود که نماینده گوگل رنج دینامیک بهتری به ثبت میرساند در حالی که لبههای سوژه حالت کشیدگی به خود گرفتهاند. در صورتی که از حالات شب دو گوشی استفاده کنید، باز هم گوگل پیکسل ۳a XL است که توجهات را به خود جلب خواهد کرد و نتایج بهتری میگیرد. بنابراین موتورولا موتو زد ۴ دوباره در زمینه نشان دادن جزئیات و تصویر سایهها و نویز مشکلاتی دارد. این را هم اضافه کنیم که محصول گوگل نیز تصاویر شفافی نمیگیرد ولی هر چه باشد جزئیات را بهتر نشان داده و ظاهر عکسها واقعیتر است.
اگر تصاویر سلفی گرفته شده با این دو دستگاه را کنار هم بگذارید، احتمالاً از کیفیت کار نماینده گوگل تعجب خواهید کرد. جزئیات تقریباً با تصویر اصلی مطابقت دارند که این موضوع در نماینده موتورولا هم مشهود است اما به خاطر رنج دینامیک بهتر، باید امتیاز بالاتر را به گوگل پیکسل ۳a XL بدهیم. در نمونه تصاویر گرفته شده هم میتوانید ببینید که چگونه محصول گوگل نورپردازی سرتاسری را به خوبی انجام داده در حالی که نماینده موتورولا در این زمینه با مشکلاتی همراه بوده است.
کیفیت ویدیو
نمونه ویدئوی ضبط شده با موتو موتو زد ۴ در روز
نمونه ویدئوی ضبط شده با گوگل پیکسل ۳a XL در روز
با هر دو گوشی میتوانید ویدیوهایی با کیفیت UHD 4K و ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کنید. در شرایطی که نور کافی وجود دارد، عملکرد هر دو دستگاه بسیار عالی است و جزئیات را به خوبی نشان میدهند و رنگها با کیفیت بسیار بالایی به چشم میخورند هرچند سیستم ثابتسازی تصاویر موتورولا موتو زد ۴ نسبت به گوگل پیکسل ۳a XL عملکردی نوسانی دارد. در شرایط کم نور، نمیتوانیم خروجی ویدیوها را فوقالعاده بدانیم زیرا نویز نسبتاً زیادی ظاهر میشود و جزئیات هم به اندازه کافی دیده نمیشود. به هر ترتیب، از نظر کیفیت ضبط ویدیو، تقریباً هر دو گوشی در یک سطح قرار دارند و در شرایط ایدهآل خیلی خوب خود را نشان میدهند اما در شرایط کم نور در حد معمولی کار میکنند.
نمونه ویدئوی ضبط شده با موتو موتو زد ۴ در شب
نمونه ویدئوی ضبط شده با گوگل پیکسل ۳a XL در شب
دوام باتری
وقتی صحبت از باتری میشود، برتری از آن نماینده گوگل خواهد بود زیرا از منبع نیروی ۳۷۰۰ میلیآمپر بر ساعت بهره میبرد در حالی که دیگر رقیب این دستگاه در این مقاله دارای باتری ۳۶۰۰ میلیمتری است. با توجه به قدرت دو گوشی نامبرده در این پاراگراف، به راحتی میتوانید حداقل یک روز با آنها کار کنید ولی نشانگر درصد بر روی آیکون نمایشگر باتری گوگل پیکسل ۳a XL در آخر روز بیشتر خواهد بود.
به علاوه، امتیازات بنچمارک ما هم دال بر همین قضایاست و این یعنی نماینده گوگل با نمره ۱۰٫۴۷ نسبت به عدد ۹٫۴۹ موتورولا موتو زد ۴ برتری محسوسی دارد و کاملاً مشخص است که یک ساعت بیشتر دوام میآورد.
نکته دیگر به مدت زمان شارژ شدن مربوط میشود. گوگل پیکسل ۳a XL تنها به ۹۹ دقیقه نیاز دارد تا ظرفیت باتری آن از ۰ به ۱۰۰ درصد برسد. در سمت دیگر، شارژ کامل نماینده موتورولا حدود ۱۲۰ دقیقه به طول خواهد انجامید. لازم به ذکر است که هیچکدام از این گوشیها از شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکنند ولی به خاطر بهرهمندی از تکنولوژی موتو مود، امکان اضافه کردن این قابلیت و یا حتی افزایش ظرفیت باتری به موتو زد ۴ وجود دارد.
خلاصه
وقتی قیمت برخی از گوشیها در بازار به راحتی به ۱۰۰۰ دلار میرسد، مطمئناً وجود دستگاههایی با هزینهای به مراتب کمتر و حتی نصب این عدد، دلگرمکننده است. نمیخواهیم اینگونه وانمود کنیم که دو محصول مورد بحث ما عملکرد سریع و روانی دارند اما با توجه به قیمت مقرون به صرفه، هر چهقدر که بابتشان پول دهید، همان مقدار خدمات دریافت خواهید کرد. همانطور که مطالعه کردید، نقاط قوتی برای هر کدام وجود دارد که موتو مود برای موتو زد ۴ و دریافت سریعتر بروزرسانیها برای پیکسل ۳a XL از آن جمله میباشند.
در نهایت اشاره کنیم که تفاوت قیمت میان این دو دستگاه تنها ۲۰ دلار است بر این اساس نماینده گوگل ۴۹۹ و نماینده موتورولا ۴۷۹ دلار ارزش دارند و احتمالاً دلیل قیمت بالاتر پیکسل ۳a XL به خاطر دوربین قدرتمندتر، دریافت سریعتر آپدیتهای اندروید و دوام باتری بیشتر است.
با این حساب، انتخاب گوشی موردنظر از بین اینها کاملاً به خودِ شما بستگی دارد. بنابراین اگر با اضافه کردن ویژگیها با موتو مود قصد دارید گوشی داشته باشید که برای نسل آینده است، موتورولا موتو زد ۴ همان چیزی خواهد بود که میخواهید ولی چنانچه زیاد به لوازم جانبی و امکانات آنچنانی علاقهای ندارید، گوگل پیکسل ۳a XL را برای خودتان برگزینید. به هر حال، نظر نهایی را خودتان خواهید داد ولی به این توجه داشته باشید که اگر هر کدام از این دستگاهها را انتخاب کردید، نگرانی به دلتان راه ندهید چرا که فرق قیمت یکی با دیگری زیاد نیست.
نظرات