بررسی تخصصی رایانه همراه Lenovo Yoga A940 - تکفارس 

بررسی تخصصی رایانه همراه Lenovo Yoga A940

بررسی تخصصی رایانه همراه Lenovo Yoga A940 - تکفارس 

آیا تاکنون تصور کرده‌اید که اگر PCهای  Surface Studio all-in-one مایکروسافت به پردازنده‌های واقعی دسکتاپ و درگاه Thunderbolt 3 مجهز می‌شدند چه اتفاقی رخ می‌داد؟ این سوالی است که هم اکنون می‌توانیم به آن پاسخ دهیم زیرا رایانه همراه Yoga A940 کمپانی لنوو که در گردهمایی  CES امسال از آن رونمایی شد دقیقا این ویژگی‌ها را شامل می‌شود. این دستگاه به جای Surface Dial از  Lenovo Precision  استفاده می‌کند که به کنار PC متصل شده و فضای ارزشمند نمایشگر را اشغال نمی‌کند. اما رایانه همراه Yoga A940 ویژگی‌ها و امکانات دیگری را نیز ارائه می‌کند که با بررسی تخصصی این دستگاه‌ آن‌ها را خدمت شما معرفی خواهیم کرد. در ادامه با تکفارس همراه باشید.

مشخصات Lenovo Yoga A940

پردازنده مرکزیپردازنده Core i7-8700 به همراه Turbo boost

فرکانس ۳٫۲۰ گیگاهرتز، قابل ارتقاء تا ۴٫۶۰ گیگاهرتز

۶ هسته

حافظه کش ۱۲ مگابایت

پردازنده گرافیکیAMD Radeon RX 560 4GB
صفحه نمایش۲۷ اینچ

۴K UHD (3840×2160) IPS

چند لمسی

۱۰۰ درصد  Adobe RGB  به همره دالبی ویژن

RAM۱۶GB

DDR4

۲۶۶۶ مگاهرتز

حافظه ذخیره سازییک ترابایت ۵۴۰۰RPM بعلاوه ۲۵۶ گیگابایت SSD PCIe
ابعاد، وزن ۶۳۵٫۷x467x244میلی‌متر، ۱۴٫۶ کیلوگرم
پورت‌هاپورت‌های کناری:

·      یک درگاه Thunderbolt 3

·      یک درگاه  USB 3.1 Gen 2 Type-A

·      یک درگاه کارت ریدر ۳ در ۱

·      یک درگاه صدا ۳٫۵ میلی‌متری

پورت‌های پشتی:

·      درگاه برق AC

·      یک درگاه RJ45 Ethernet

·      یک درگاه HDMI in/out

·      ۴ درگاه  USB 3.1 Gen 1 Type-A

پورت‌های کناری نمایشگر:

·      ۲ درگاه USB 2.0 Type-A

Windows HelloIR camera
صدادو بلندگو ۳ واتی بعلاوه ۲ بلندگو ۵ واتی

دالبی ویژن

میکروفون Far-field

 

سیستم عاملWindows 10 Home
رنگخاکستری تیره

 

علاوه بر امکاناتی که در بالا مشاهده می‌کنید، در داخل جعبه  Yoga A940 آداپتور AC، قلم هوشمند Active Pen، ماوس، صفحه کلید و Lenovo Precision Dial نیز ارائه خواهند شد.

پایه Lenovo Yoga A940

به جرات می‌توان گفت که کمپانی لنوو در ساخت A940 همه کار‌ها را به درستی و به نحو احسنت انجام داده است. اجازه دهید از پایه دستگاه شروع کنیم.

پایه دستگاه کل عرض نمایشگر را پوشش می‌دهد. دلیل این مسئله این است که در هنگام پایین آمدن صفحه نمایش جایی برای قرار دادن صفحه کلید وجود داشته باشد. بله درست حدس زدید، همانند Surface Studio، نمایشگر A940 نیز تا جایی که با میز کار تماس داشته باشد پایین خواهد آمد.

فضای درنظر گرفته شده برای صفحه کلید، دو سوم پایه را اشغال می‌کند و در جلوی آن یک نوار صدا دالبی اتموس قرار داده شده است. همانطور که از دالبی اتموس انتظار می‌رفت، کیفیت صدای خروجی بلند، واضح و در یک کلام بی‌نظیر است.

در یک سوم باقی مانده پایه، ماوس و قلم هوشمند مربوط به دستگاه را مشاهده خواهید کرد. این قسمت همچنین یک پد شارژ بی سیم نیز هست که می‌توانید با استفاده از آن گوشی هوشمند خود و یا سایر گجت‌هایی که از شارژ بی‌سیم پشتیبانی می‌کنند را شارژ کنید.

البته سرعت شارژ کمی پایین است. در دفترچه راهنما A940 هیچ اشاره‌ای به توان مصرفی پد موردنظر نشده است اما با درنظر گرفتن سرعت شارژ پایین این مقدار بسیار کم ارزیابی می‌شود.

اما وقتی صحبت از پورت‌های A940 می‌شود گاهی اوقات شاید شمارش آن‌ها کمی سخت باشد. در سمت چپ پایه، یک درگاه Thunderbolt 3، یک درگاه USB 3.1 Gen 2 Type-A، یک ریدر کارت حافظه و جک ۳٫۵ میلی‌متری صدا جای گرفته‌اند.

در پشت پایه، چهار درگاه USB 3.1 Gen 1 Type-A، یک درگاه HTMI، یک درگاه  اترنت و پورت پاور قرار داده شده‌اند. یک دکمه نیز در کنار این پورت‌ها تعبیه شده است که برای سوئیچ بین حالت PC و مانیتور طراحی شده است. پورت HDMI دستگاه نیز هم از ورودی و هم از خروجی پشتیبانی می‌کند. این بدان معناست که هم می‌توان با استفاده از آن  PC را به نمایشگر دوم متصل کرد و هم می‌توان از A940 به عنوان یک نمایشگر استفاده کرد.

لازم به ذکر است که چهار پورت USB Type-A پشتی دستگاه یا USB 3.1 Gen 1 بوده و یا USB 3.0 هستند، همچنین یک پورت USB 3.1 Gen 2 نیز در کنار دستگاه قرار دارد. پورت‌های پشتی از سرعت انتقال اطلاعات ۵ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی کرده درحالی‌که سرعت انتقال اطلاعات پورت کناری به دو برابر این مقدار می‌رسد.

نمایشگر Lenovo Yoga A940

Yoga A940 به یک نمایشگر زیبا ۲۷ اینچی ۴K دالبی ویژن مجهز است. رنگ‌ها به لطف فناوری HDR کاملا واقعی بوده و تماشای ویدئو و فیلم در این نمایشگر رویایی است.

نمایشگر A940 دارای حاشیه بالایی نسبتا بزرگی است که وبکم و دوربین IR دستگاه در آن جای گرفته‌اند. یک قاب فیزیکی حریم  خصوصی در حاشیه بالایی دستگاه تعبیه شده است که در صورت نیاز می‌توانید دوربین‌ها را با آن بپوشانید. درحالی که در وارد شدن با استفاده از دوربین IR هیچ مشکل خاصی وجود ندارد اما کیفیت وبکم دستگاه اصلا خوب نیست.

در پشت پنل نمایشگر A940 دو پورت USB 2.0 Type-A در دو طرف قرار گرفته‌اند. این پورت‌ها مکان درنظر گرفته شده برای اتصال  Lenovo Precision Dial به حساب می‌آیند.

در پایین سمت راست پنل، یک دکمه را پیدا خواهید کرد که برای روشن کردن لامپ LED دستگاه که در پایین صفحه نمایش قرار دارد تعبیه شده است. این دکمه همچنین یک قابلیت کاربردی دیگر نیز دارد، شما می توانید با نگه داشتن آن بلندگو دستگاه را به گوشی خود متصل کنید.

و در آخر، نمایشگر دستگاه دارای لولایی است که می‌توانید با استفاده از آن نمایشگر را خم کرده و بوسیله قلم هوشمند با آن کار کنید. لنوو این قابلیت را از Surface Studio الهام گرفته است و نکته مثبت درمورد آن این است که Lenovo Precision Dial به هیچ عنوان مزاحم کار کاربر نخواهد بود زیرا می‌تواند در هر دو طرف نمایشگر نصب شود.

Lenovo Precision Dial

Lenovo Precision Dial ابزاری کاربردی است که یک دکمه در بیرون داشته و یک شاخص کوچک در داخل را شامل می‌شود. این ابزار همچنین یک شاخص بزرگ را نیز شامل می‌شود. با نگه داشتن دکمه می‌توانید تعیین کنید که هر دکمه چه کاری را انجام دهد.

به عنوان مثال می‌توانید فشردن دکمه را برای باز کردن منوی استارت، شاخص اول را برای تنظیم صدا و شاخص دوم را برای تنظیم زوم تعیین کنید.

Precision Dial همچنین برای اپلیکیشن‌ها نیز قابل شخصی سازی است و سه دسته اپلیکیشنSketchbook، آفیس  ( Word،Excel  و  PowerPoint)، و اپلیکیشن‌های مختلف ادوبی سیسی ( Photoshop،  Lightroom،  Illustrator  و Premiere Pro) را پشتیبانی می‌کند. یک چراغ LED نیز بین دو شاخص وجود دارد که براساس اپلیکیشنی که شما با آن مشغول به کار  هستید تغییر رنگ می‌دهد.

صفحه کلید و ماوس

ماوس Lenovo Yoga A940 به همراه یک دانگل ارائه خواهد شد که می‌توانید آن را به درگاه  USB Type-A متصل کنید. کیبورد دستگاه اما از طریق بلوتوث به PC وصل می‌شود.

از نظر کارکرد، ماوس A940 همان چیزی است که از همه ماوس‌های بی‌سیم انتظار داریم و در استفاده از آن هیچ مشکلی دیده نمی‌شود.

صفحه کلید دستگاه اما اصلا خوب نیست. با اینکه این صفحه کلید برای تایپ کردن بسیار راحت بوده اما دائما دچار مشکلی تایپ دو حرفی شده یا یک حرف را تایپ نمی‌کند. در حالت سیمی نیز تغییری در عملکرد صفحه کلید دیده نمی‌شود اما اگر دوست داشته باشید می‌توانید با استفاده از پورت میکرو USB صفحه کلید را به PC متصل کنید.

 عملکرد Lenovo Yoga A940

Lenovo Yoga A940 قدرت لازم برای انجام وظایف خود را از یک پردازنده مرکزی Intel Core i7-8700، یک پردازنده گرافیکی AMD Radeon RX 560 به همراه حافظه اختصاصی ۴ گیگابایتی  GDDR5 و ۱۶ گیگابایت حافظه RAM به دست می‌آورد. مطابق انتظاری که از یک کامپیوتر دسکتاپ داریم، پردازنده  A940 یک مدل ۶ هسته‌ای ۶۵ واتی است.

عملکرد Yoga A940 چیزی را به شما ارائه خواهد کرد که از ترکیب  یک پردازنده Core i7 و پردازنده گرافیکی چهار گیگابایتی AMD Radeon انتظار دارید. این دستگاه از پس همه کار‌ها برمی‌آید اما ممکن است همه آن‌ها را به خوبی انجام ندهد. به عنوان مثال قادر است ویدئو‌های ۴K را ویرایش کند اما ممکن است در طول پروسه کمی با مشکل مواجه شود.

ویرایش تصاویر، ارائه دادن و کار‌های روزمره با سرعت هرچه بیشتر توسط A940 امکان پذیر هستند. استفاده از قلم نیز کاملا راحت بوده و به طور کلی می‌توان گفت که هیچ انتقادی به عملکرد و قدرت Lenovo Yoga A940 وارد نیست.

از نظر بنچمارک، در اینجا از دو تستPCMark 8  و  PCMark 10استفاده شده است. PCMark 8 سه نوع تست را ارائه می‌کند: Home، Creative  و Work. تست Home بر روی کار‌ها و وظایف عادی نظیر ویدئو چت، وبگردی و بازی‌های عادی تمرکز دارد.

همانطور که مشاهده می‌کنید، عملکرد دستگاه کاملا خوب ارزیابی شده است. تست بعدی Creative   است که بر روی فعالیت‌های متمرکز بر GPU، نظیر ویرایش ویدئو و بازی‌های اصلی تمرکز دارد.

در این تست نیز A940 عملکردی به خوبی سایر دستگاه‌ها با مشخصات یکسان ارائه کرده است. اما آخرین تست، تست Work است که بر روی وظایف حرفه‌ای‌تری مانند نوشتن و فعالیت‌های صفحه گستری تمرکز دارد.

در اینجا اما نمرات کمی کم‌تر از انتظار مشاهده شده‌اند اما بازهم عالی به حساب می‌آیند.

در تصاویر زیر نیز تست PCMark 10 می‌بینید که در قالب یک تست انجام شده است:

جمع بندی

به طور کلی Lenovo Yoga A940 را می‌توان به عنوان یک رایانه همراه عالی معرفی کرد که چند نقص را شامل می‌شود. کیفیت وبکم دستگاه اصلا خوب نیست و کیبورد آن دچار اشکالاتی است که استفاده از آن را دشوار می‌سازد.

اما ویژگی‌های مثبتی مانند پورت Thunderbolt 3، عملکرد قدرتمند، پایه بزرگ‌تر که صفحه کلید و ماوس را در خود جای می‌دهد و همچنین نمایشگری که خم شده و به شما امکان کار با قلم هوشمند را می‌دهد باعث می‌شوند که نواقص دستگاه به چشم نیایند.

Lenovo Yoga A940 یک رایانه همراه عالی است و اگر از طرفداران این نوع از PC ها هستید اصلا برای خریدن محصول جدید لنوو شک نکنید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید