دود آتش جنگ اقتصادی که دولت ترامپ علیه چینیها به راه انداخته اکنون در چشم شرکتهای آمریکایی فرورفته و سبب زیان گستره آنها، مخصوصاً اپل شده است. این شرکت مدعی است که تعرفههای آینده چین برایش فاجعهبار خواهند بود. برای ادامه خبر با تکفارس همراه باشید.
اپل مدعی است تعرفههایی که از سوی دولت ترامپ برای کالاهای چینی در نظر گرفته شدهاند، میتوانند بازدهی اقتصادی این شرکت را کاهش دهند و در مقایسه با رقبای بینالمللی، مخصوصاً همتایان چینی، این شرکت را در وضع نامساعدی قرار دهد. در نامهای که اپل به نماینده تجاری ایالاتمتحده، آقای رابرت لیگتایزر ارسال کرده، عنوان شد که با اعمال تعرفههای پیشنهادی تقریباً تمامی دستگاههای اپل، ازجمله آیفونها، مک بوکها، ایرپادها و ساعتهای هوشمند اپل متضرر میشوند، همچنین رفاه کارمندان آمریکایی این شرکت و توانایی کمک به اقتصاد ایالاتمتحده نیز، کاهش مییابد.
تا پیش از این غول فناوری آمریکایی باوجود متکی بودن بر تولیدکنندگان چینی در خصوص تعرفههای اعمالشده از سوی دولت ترامپ سکوت اختیار کرده بود. تعرفههای جدیدی که پیشتر از سوی دولت چین بر محصولات آمریکایی اعمال شده بود، دستگاههای اصلی اپل همچون گوشیهای هوشمند آیفون و ساعتهای اپل را تحت تأثیر قرار ندادند اما وضع برای محصولات دیگر نظیر آداپتورها، شارژرها و کابلهای این شرکت تغییر کرد.
در ماه می دولت ترامپ تعرفه کالاهای چینی را بهشدت افزایش داد و آن را به ۲۵ درصد رساند. این تعرفههای جدید بر کلیه محصولات چینی اعمال شد و دستگاههایی نظیر رایانهها، گوشیهای هوشمند و تلویزیونها که پیشتر متضرر نشده بودند نیز تحت تأثیر قرار گرفتند. در حال حاضر، دفتر نماینده تجاری ایالاتمتحده قصد نظرخواهی از گروههای تجاری مختلف را در خصوص تعرفههای اعمال شده دارد، به همین دلیل اپل نامه مذکور را ارسال کرد.
دیگر شرکتهای تولیدکننده لپتاپ، ازجمله Dell، HP و مایکروسافت نیز در نامههای مجزا، اعتراض خود را در خصوص افزایش نرخ تعرفهها ابراز کردند. آنها عنوان کردند:
تعرفههای در نظر گرفته شده به زیان شرکتهای پیشرو فناوری آمریکایی میباشند، در مسیر توسعه و نوآوری خلل ایجاد میکنند و توانایی رقابت با همتایان بینالمللیشان را کاهش میدهند.
در صورت اجرایی شدن این تعرفهها، شرکتهایی همچون اپل، راههای زیادی برای اجتناب از آن ندارند. یکی از این راهکارها، انتقال واحدهای تولیدی اپل به خارج از چین است و به نظر میرسد اپل این موضوع را بررسی کرده است. چندی پیش خبرگزاری NiKKEI گزارش داد، اپل قصد دارد واحدهای تولیدی خود را به دیگر کشورهای واقع در جنوب شرقی آسیای هند و ویتنام انتقال دهد. بهجز گزینه منتقل کردن واحدهای تولیدی، شرکتها مجبور هستند که یا قیمت محصولات خود را افزایش دهند که مسلماً با واکنش منفی مصرفکنندگان مواجه میشود و یا هزینه تعرفهها را متحمل شوند که سبب کاهش بازدهی آنهای میشود.
نظرات