اوپو شرکتی چینی است که هیچ واهمهای از تجربه چیزهای جدید ندارد و از طرفی، در سالیان اخیر توانسته با نوآوریهایی که در صنعت گوشیهای هوشمند آورده، توجهات را به سمت خود جلب کند که برخی از آنها مورد استقبال کاربران واقع شدند و از برخی دیگر هم اصلاً نمونه مشابهی تولید نشد. یکی از نمونههای بارز و موفق، دوربین سلفی ظاهر شونده گوشی اوپو فایند ایکس است که روح تازهای در شیوه طراحی تلفنهای همراه در سرتاسر دنیا دمید. اما بد نیست محصول جدید این شرکت چینی به نام اوپو رنو ۱۰ ایکس زوم را هم مدنظر قرار دهیم زیرا در آن نیز ویژگیهایی حضور دارند که به نظر میرسد با آنها به موفقیت دست یابد.
این دستگاه توانسته با شیوه طراحی تمام صفحه نمایش، مفهوم گوشی بدون حاشیه را به بهترین شکل ممکن معنا کند و خود را در دل طرفداران این نوع گوشیها، جای دهد.
اوپو رنو ۱۰ ایکس زوم دارای نمایشگری ۶٫۶ اینچی و حاشیههای بسیار باریک در اطراف است. البته این صفحه نمایش به هیچ وجه برآمده نیست و در آن شاهد حضور ناچ یا بریدگی نیز نیستیم. برای دستیابی به نسبت بدنه به تصویر تقریباً ۱۰۰ درصدی، اوپو دوربین سلفی ظاهر شونده را در محصولش به کار برده که اگرچه پیش از این نیز شاهد چنین قابلیتی بودیم ولی کمپانی چینی نوآوری خاصی در این بخش به کار برده که جالب به نظر میآید.
این گوشی مدرن به همراه مشخصات فنی قدرتمند و دوربین باکیفیت که دارای قابلیت زوم ۱۰ برابری است، سبب شده بهترین موبایلهای موجود در جهان جایگاه خود را متزلزل ببینند. البته نباید فراموش کنیم که خوب بودن روی کاغذ یک چیز است و ثابت کردن این امکانات عالی در عمل، چیزی دیگر. اما آیا میتوانیم اوپو رنو ۱۰ ایکس زوم را گوشی خوبی بدانیم یا خیر؟ با تکفارس همراه باشید تا این دستگاه را به صورت تخصصی بررسی کنیم.
نقاط قوت
- دوام باتری فوقالعاده
- شیوه طراحی خاص و منحصربفرد
- عملکرد روان و سریع
- توانایی بالای دوربین در زمینه عکسبرداری
- نمایشگر باکیفیت
نقاط ضعف
- سایز نسبتاً بزرگ
- کارایی ضعیف بخش فیلمبرداری
- کیفیت پایین اسپیکر
- عدم پشتیبانی از شارژ بیسیم
- قیمت بالا
محتویات درون جعبه
- گوشی اوپو رنو ۱۰ ایکس زوم
- قاب محافظ
- شارژر ۲۵ واتی VOOC
- کابل USB Type-C
- ابزار درآوردن و گذاشتن سیمکارت
- هدفونهای سیمی
- دفترچه راهنما
طراحی
اولین چیزی که با نگه داشتن گوشی مورد بحث ما متوجه آن میشوید، وزن زیاد است. این دستگاه با جرم ۲۱۵ گرمی خود سبب شده از برخی رقبا مانند آیفون ایکس اس مکس (۲۰۱ گرم) و گلکسی نوت ۹ (۲۰۸ گرم) وزن بیشتری داشته و سنگینتر باشد. البته این موضوع نمیتواند نقطه ضعفی به شمار بیاید زیرا در سایر قسمتها، اوپو رنو ۱۰ ایکس زوم جبران مافات کرده است.
صرفنظر از وزن زیاد، محصول کمپانی چینی ضخامت زیادی هم دارد که احتمالاً دلیل این اتفاق، ظرفیت باتری و مکانیسم دوربین سلفی ظاهر شونده میباشد زیرا چنین سیستمی به فضای بیشتری نیازمند است.
با این توضیحات، این گوشی نه کوچک است، نه باریک و نه سبک ولی اینها سبب نشدهاند تا دستگاه مورد بحث ما ظاهر زیبایی نداشته باشد. در واقع، با نمایشگر ۶٫۶ اینچی OLED و نوارهای مشکی بسیار باریک در اطراف و پوشش گرادیان قاب پشتی و دوربین عقب سهگانه، اوپو رنو ۱۰ ایکس زوم چهره بسیار مدرنی دارد.
حالا که صحبت از قاب پشتی شد بد نیست بگوییم که پوشش آن از شیشه میباشد ولی عجیب آنکه از تکنولوژی شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند. این را هم اضافه کنیم که رنگبندی سبز و مشکی، برای این گوشی در نظر گرفته شدهاند.
سه لنز دوربین پشت در قسمت عقبی دستگاه جایگیری کردهاند در حالی که فلاش LED در مکانیسم ظاهر شونده حضور دارد که در مواقع نیاز بیرون آمده و روشن میشود. بر این اساس، هیچ برآمدگی در پشت احساس نخواهید کرد مگر به خاطر نقطه شبیه به حرف انگلیسی O.
این نقطه شیوه طراحی خاص اوپو است که کاملاً هم انتظار میرود کمپانی چینی از آن استفاده کند. علامتی که آن را در تصویر میبینید، دقیقاً زیر سه لنز دوربین به چشم میخورد و ظاهر آن شبیه چراغ LED است که دور آن حلقهای وجود دارد. اما کاربرد O چیست؟ واقعاً کارایی خاصی ندارد و فقط برای زیبایی به کار رفته است. البته اگر این گوشی را خریدید، وقتی با آن تماس برقرار کردید، میتوانید انگشت خود را روی آن بگذارید!!!.
اوپو رنو ۱۰ ایکس زوم | گلکسی اس ۱۰ پلاس | وانپلاس ۷ پرو | آیفون ایکس اس مکس | |
ابعاد | ۹٫۳*۷۷٫۲*۱۶۲ میلیمتر | ۷٫۸*۷۴٫۱*۱۵۷٫۶ میلیمتر | ۸٫۸*۷۶*۱۶۲٫۶ میلیمتر | ۷٫۷*۷۷٫۴*۱۵۷٫۷ میلیمتر |
وزن | ۲۱۵ گرم | ۱۷۵ گرم | ۲۰۶ گرم | ۲۰۸ گرم |
صفحه نمایش
اوپو رنو ۱۰ ایکس زوم از یک نمایشگر ۶٫۶ اینچی OLED با رزولوشن ۲۳۴۰*۱۰۸۰ پیکسلی بهره میبرد تا بتواند تصاویر را با بیشترین کیفیت در مقابل دیدگان شما نشان دهد. این پنل به کار رفته نه زیاد درخشان است و نه زیاد دقیق بلکه عملکردی در حد گلکسی اس ۱۰ پلاس، وانپلاس ۷ پرو و آیفون ایکس اس مکس دارد.
حداکثر روشنایی این گوشی به ۴۱۵ نیت میرسد که برای استفاده در محیطهای باز مشکلی به وجود نخواهد آورد مگر اینکه بخواهید آن را زیر نور آفتاب ببرید که در آن مورد با چالشهایی روبهرو خواهید شد. در سمت دیگر، حداقل روشنایی ۲٫۳ نیت میباشد که اگرچه مانند پنلهای AMOLED سامسونگ نیست ولی برای کار کردن با گوشی در شرایط کم نور و شبها، عدد مناسبی به حساب میآید. باید به این نکته نیز اشاره کنیم که اوپو در نسخه ۶ رابط کاربری محصولات خود موسوم به ColorOS ویژگی افزوده تا چشم افراد به هنگام مطالعه در شرایطی که نور کافی وجود ندارد، درد نگیرد. البته این قابلیت نویز تصویر را تا حدودی افزایش میدهد تا پرش تصویر در مواقع تاریک را کم کند. اگر چشمان شما زیاد حساس نیستند، احتمالاً تا کنون متوجه این پدیده در نمایشگرهای OLED نشدهاید ولی باید بدانید که همین موضوع کوچک، یکی از دلایل چشم دردهای افراد است ب
نظرات