طبق اخبار جدیدی که از پرچمدار جدید سامسونگ، گلکسی نوت ۱۰ (Galaxy Note 10) منتشر شده است، قرار است که این گوشی به فناوری ۷ نانومتری مجهز شود. این در حالی است که ساخت تراشهی جدید کوالکام (Qualcomm)، یعنی اسنپدراگون ۸۶۵ (Snapdragon 865)، به دست سامسونگ انجام میگیرید و به همین عنوان تراشهی جدید کوالکام و سامسونگ مراحل یکسانی را در ساخت میگذرانند.
امسال سامسونگ با عرضه جهانی دو گوشی گلکسی اس ۱۰ و اس ۱۰ پلاس با تراشه ۸ نانومتری، از سایر رقبای خود عقب افتاد و این یک بازماندگی برای سامسونگ به حساب میآید. حال سامسونگ میخواهد این شکست خود را با یک حرکت عالی جبران کند و آن نیز عرضه گوشی گلکسی نوت ۱۰ با تراشه ۷ نانومتری است. این تراشه با تکنولوژی EUV ساخته میشود و قدرت این تراشه به حدی زیاد است که قابل باور نیست. سامسونگ با عرضه این تراشه، سایر رقبای خود را عقب میگذارد.
نسل دوم تراشه ۷ نانومتری سامسونگ او را یه یک برنده بدل خواهد کرد
همانگونه که میدانیم، شرکت کوالکام بعد از ساخت اسنپدراگون ۸۳۵ (Snapdragon 835)، رابطه خود را با سامسونگ قطع کرد. اما حال کوالکام و فناوری EUV رو به سامسونگ کردهاند و ساخت تراشه جدید خود را به این شرکت واگذار کردهاند. فناوری EUV بسیار قدرتمند و قوی است و حالا که سامسونگ میخواهد تراشه ۷ نانومتری خود را بر مبنای این فناوری بسازد؛ بسیار کار عاقلانهای است و مسلماً گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ که از این تراشه بهره میبرد، آن را به یکی از قویترین گوشیهای سال بدل خواهد کرد و به قول خود سامسونگ، آنها را به یک برنده تبدیل میکند.
رئیس بخش محصولات داخلی گوشیهای سامسونگ، فناوری EUV را با عنوان چالش برانگیز نام نهاده است و پایبند است که سامسونگ تا مدتی دیگر، در زمینۀ ساخت تراشه به یکی از سازندگان بزرگ تبدیل خواهد شد و تراشههای پرچمدار را به تولید خواهد رساند. اگر چنین باشد، سامسونگ میتواند خودش تراشههای مورد نیاز را تولید کنید ویا حتی آن را به سایر مناطق نیز صادر کند.
یکی دیگر از تحولاتی که تراشهۀ ۷ نانومتری سامسونگ به خود دیده این است که مصرف انرژی آن ۵۰ درصد نسبت به گلکسی نوت ۹ کاهش پیدا کرده است و همچنین توان پردازشی آن ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است. به دلیل اینکه ابعاد این تراشه ۷ نانو متری، در مقایشه با تراشه ۱۰ نانو متری سامسونگ گلکسی نوت ۹، چیزی در حدود ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است هزینه آن نیز به مقدار قابل توجهی، از تراشۀ ۱۰ نانومتری گلکسی نوت ۹ کمتر است.
شرکت سامسونگ قصد دارد که اگزینوس ۹۸۲۵ را به عنوان مغز متفکر گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۱۰، قرار دهد و همچنین میخواهد که تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ را بر اساس نسل دوم فناوری قوی و قدرتمند EUV و با ۷ نانو متر تولید کند.
اسنپدراگون ۸۶۵ از مودم ۵G پشتیبانی خواهد کرد یا خیر؟
در این روزها خبرهایی مبتنی بر آمدن نسل جدید اینترنت گوشیها، ۵G بر سر زبان مردم است و پشتیبانی این تراشه قدرتمند از این نسل مودم اینترنت گوشیها، یک موضوع بسیار مهم و حائز اهمیت است. تراشه جدید کوالکام، یعنی اسنپدراگون ۸۶۵ در دو نسخه عرضه و تولید خواهد شد؛ یکی از آن نسخهها که با مودم موبایل جدید کوالکام X55 ادغام شده است، از نسل پنجم مودم اینترنت گوشیها پشتیبانی خواهد کرد. نسخه دیگر این تراشه که فاقد فناوری X55 است، از نسل پنجم مودم اینترنتی گوشیها پشتیبانی نخواهد کرد.اگر بخواهیم این نسخه از اسنپدراگون ۸۶۵ را به ۵G تبدیل کنیم، فقط باید یک قطعه به آن اضافه کنیم و آن هم قطعه X55 است، اما اگر بخواهیم تراشۀ ۸۵۵ را به فناوری ۵G مجهز کنیم باید علاوه بر X55 یک قطعه دیگر را نیز به آن افزود.
تراشه ۷ نانو متری سامسونگ با بهرهمندی از فناوری ۵G در بسیاری از گوشیهای آینده مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال میتوان به گلکسی نوت ۱۰ ۵G اشاره کرد که به زودی و در دو نسخه روانه بازار جهانی خواهد شد. البته لازم به ذکر است که هر دو نسخه گلکسی نوت ۱۰ دارای نسخه ۵G خواهند بود و همین نسخهها مقصد اصلی تراشۀ ۷ نانو متری سامسونگ خواهند بود.
به طور قطع میتوان گفت که تراشههای این نسل سامسونگ بسیار قویتر از چیزی خواهند بود که فکر میکردیم. گوشی گلکسی نوت ۱۰ با بهرهمندی از تراشه ۷ نانومتری فناوری EUV، یکی از بهترین گوشیهای سال خواهد بود و میتواند عقب گردی را که در گلکسی اس ۱۰ و اس ۱۰ پلاس، در مقایسه با رقبای خود داشت را جبران کند و در عین حال، پرچمدار جدید خود را به بهترین شیوه به رخ رقبای خود بکشد. بر طبق گفتههای سامسونگ، گامهای بیشتر و بهتری را پیش رو دارد و میخواهد که هرچه زودتر به این اهداف خود برسد.
نظر شما کاربران همیشگی تکفارس در این مورد چیست؟ آیا واقعاً سامسونگ میتوان بهترین گوشی سال را عرضه کند و همچنان خود را در سدر قرار دهد یا مثل گلکسی اس ۱۰، این پرچمدار جدید نیز در مقابل رقبای خود شکست میخورد؟ نظرات خود را در این زمینه، با ما در میان بگذارید.
نظرات