OnePlus 7 Pro در برابر iPhone XR - تکفارس 
OnePlus 7 Pro در برابر iPhone XR - تکفارس 

OnePlus 7 Pro در برابر iPhone XR

OnePlus 7 Pro در برابر iPhone XR - تکفارس 

تقریباً یک ماه از زمان معرفی وان‌پلاس ۷ پرو می‌گذرد و مطمئناً می‌توانیم این دستگاه را یکی از بهترین گوشی‌های هوشمند سال ۲۰۱۹ بنامیم زیرا هم از نظر امکانات تمام آن چیزی که یک پرچمدار نیاز دارد را در خود جای داده است و هم با قیمت مقرون به صرفه و بسیار مناسبی که کمپانی سازنده برای آن تعیین کرده، نظر هر کسی را به سمت و سوی خود جلب می‌کند.

علی‌رغم اینکه سامسونگ و اپل خیلی سریع قیمت ۱۰۰۰ دلاری را برای محصولات خود از جمله گلکسی اس ۱۰ پلاس و آیفون ایکس اس انتخاب کردند ولی وان‌پلاس تصمیم گرفت آهسته‌تر سراغ این عدد و رقم برود و پرچمدارش را با هزینه ۷۰۰ دلاری در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد. شاید هم به همین دلیل است که افراد زیادی آن را با آیفون ایکس آر مقایسه می‌کنند که اتفاقاً ۷۵۰ دلار ارزش دارد.

در واقع این مقایسه تا حدودی منطقی است. منتقدان، ارزان‌ترین محصول از خانواده پرچمداران اپل را به خاطر نمایشگری که رزولوشن آن پایین است سرزنش می‌کنند ولی در زمینه‌های دیگر واقعاً نمی‌توانند به این دستگاه ایراد بگیرند زیرا کمپانی سازنده هیچ محدودیتی برای تولید این گوشی برای خودش قائل نشده و تقریباً همان امکاناتی که دو برادر بزرگ‌تر این دستگاه دارند را در آیفون ایکس آر هم قرار داده است. در این بین، وان‌پلاس ۷ پرو نیز گوشی به حساب می‌آید که روی کاغذ برتری دارد ولی به نظر نمی‌رسد برای رقابت با آیفون ۷۵۰ دلاری کار آسانی داشته باشد و به همین دلیل است که افراد زیادی حالا مانده‌اند کدام گوشی را بخرند؟ وان‌پلاس ۷ پرو یا آیفون ایکس آر؟ با تکفارس همراه باشید تا این دستگاه‌ها را به صورت تخصصی با هم مقایسه کنیم.

نقاط قوت وان‌پلاس ۷ پرو

      • نمایشگری بهتر با نرخ بازسازی ۹۰ هرتزی
      • حافظه داخلی بیشتر در مدل پایه
      • گزینه‌های شخصی‌سازی بیشتر
      • قیمت مقرون به صرفه‌تر

نقاط قوت آیفون ایکس آر

      • هماهنگی فوق‌العاده با سایر محصولات اپل
      • دوام باتری بهتر
      • ضد آب
      • کیفیت ضبط ویدیو بهتر
      • پشتیبانی نرم‌افزاری بهتر

طراحی

علی‌رغم اینکه آیفون ایکس آر در مقابل وان‌پلاس ۷ پرو مانند یک آدم کوتوله است ولی به هیچ وجه نمی‌توانیم این دستگاه را کامپکت بدانیم. پرچمدار کمپانی چینی به شکل قابل‌توجهی بلندتر است و خب طبیعتاً ضخامت و عرض بیشتری هم دارد. با این تفاسیر، باید نماینده اپل در این مقاله را گوشی خوش‌دست‌تری به شمار بیاوریم هرچند این دستگاه هم سنگینی خودش را دارد.

OnePlus 7 Pro در برابر iPhone XR - تکفارس 

به سبب دوربین سلفی ظاهر شونده و نبود ناچ و حاشیه‌های باریک، ظاهر وان‌پلاس ۷ پرو قطعاً نگاه‌ها را به خود خیره خواهد کرد و در سمت دیگر، آیفون ایکس آر اگرچه چهره مدرنی ندارد ولی شیوه طراحی زیبایی در آن مشاهده می‌شود و به طور کلی از این نظر مشکل خاصی در آن به چشم نمی‌خورد. همان‌طور که می‌بینید، در بالای صفحه نمایش این دستگاه، شاهد حضور یک ناچ بزرگ هستیم که محل قرارگیری دوربین جلو، اسپیکر و سیستم Face ID می‌باشد.

اگر بخواهیم نظر خود را در مورد کیفیت بدنه این دو گوشی اعلام کنیم، باید بگوییم که چنان‌چه یکی از این دو دستگاه را خریدید، صاحب موبایلی مستحکم و در عین حال شکننده خواهید شد زیرا دو کمپانی سازنده از شیشه برای پوشش بیرونی آنها بهره برده‌اند بنابراین با یک بار افتادن از ارتفاع، مجبور خواهید بود هزینه سنگینی بابت تعمیر وان‌پلاس ۷ پرو یا آیفون ایکس آر بپردازید.

OnePlus 7 Pro در برابر iPhone XR - تکفارس 

ابعادوزن
آیفون ایکس آر۸٫۳*۷۵٫۷*۱۵۰٫۹ میلی‌متر۱۹۴ گرم
وان‌پلاس ۷ پرو۸٫۸*۷۶*۱۶۲٫۶ میلی‌متر۲۰۶ گرم

صفحه نمایش

نباید صراحتاً بگوییم که نمایشگر محصول مقرون به صرفه اپل کیفیت خوبی ندارد زیرا این دستگاه بهترین پنل IPS LCD را در خود جای داده ولی چنان‌چه بخواهیم این صفحه نمایش را با نمونه موجود در پرچمدار وان‌پلاس مقایسه کنیم، مطمئناً باید بدون هیچ رودربایستی اذعان کنیم که پنل AMOLED این دستگاه هم رزولوشن بیشتری دارد و هم کیفیتش بالاتر است؛ به خصوص زمانی که می‌خواهیم جزئیات کوچک مانند حروف الفبا را در متون مختلف مشاهده کنیم.

در ادامه، وان‌پلاس ۷ پرو با بهترین ویژگی خود یعنی نرخ بازسازی ۹۰ هرتزی برتری‌اش را به آیفون ایکس آر دیکته می‌کند. البته تنها محصول اپل نیست که از این نظر کم می‌آورد بلکه بسیاری از گوشی‌های موجود در بازار (به غیر از گوشی‌های گیمینگ) دارای نرخ بازسازی ۶۰ هرتزی هستند. شاید با خود فکر کنید که سرعت ۶۰ هرتز هم بسیار عالی است ولی اگر با بهترین گوشی اندرویدی بازار یعنی وان‌پلاس ۷ پرو کار کردید، نظرتان تغییر خواهد کرد.

این را مدنظر داشته باشید که صفحه نمایش ۹۰ هرتزی نماینده کمپانی چینی مصرف باتری را افزایش می‌دهد ولی چنان‌چه ما بخواهیم میان باتری و نرخ بازسازی یکی را برگزینیم، مطمئناً سراغ آپشن دوم می‌رویم. در حال حاضر هنوز نمی‌دانیم که آیا سامسونگ و اپل هم می‌خواهند چنین ویژگی را در محصولاتشان به کار ببرند یا خیر هرچند در آیپدهای سری پرو (Pro) نرخ بازسازی روی ۹۰ هرتز تنظیم شده است.

OnePlus 7 Pro در برابر iPhone XR - تکفارس 

رابط کاربری و محیط نرم‌افزاری

رابط کاربری OxygenOS مبتنی بر اندروید ۹ که در وان‌پلاس ۷ پرو وجود دارد، یکی از بهترین پوسته‌های نرم‌افزاری بازار به شمار می‌رود و به خاطر شباهت زیادی که به اندروید خام دارد، مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است. البته به این موضوع توجه کنید که کمپانی چینی در برخی قسمت‌ها جلوه‌های بصری و انیمیشن‌های خودش را افزوده و گزینه‌های شخصی‌سازی متعددی در آن به وجود آورده است.

وقتی می‌خواهید از سرویس‌های حافظه ابری در وان‌پلاس ۷ پرو استفاده کنید، باید سراغ خدمات گوگل بروید زیرا کمپانی چینی هیچ سرویسی از این نظر ارائه نمی‌کند.

OnePlus 7 Pro در برابر iPhone XR - تکفارس 

در سمت دیگر، iOS 12 موجود در آیفون ایکس آر یک سیستم عامل بسیار قوی و فوق‌العاده است که پیشرفته بودن را می‌توانید در سرعت بالایش ببینید. اگرچه این پلتفرم هم گزینه‌های شخصی‌سازی در بخش تنظیمات دارد ولی تعداد این امکانات به اندازه وان‌پلاس ۷ پرو نیستند.

حالا به این سیستم عامل باید محیط نرم‌افزاری و حافظه‌های ابری اپل را نیز اضافه کنیم. برای مثال، اگر صاحب یک مک‌بوک هستید، اطلاعات شما به راحتی در آی‌کلود و سایر سرویس‌ها ذخیره می‌شوند که همین می‌تواند شما را در مدیریت بهتر داده‌ها کمک کند.

عملکرد و مموری

بین این دو دستگاه که اتفاقاً سرعت بسیار بالایی هم دارند، آیفون ایکس آر از پردازنده قدرتمندتری بهره می‌برد و عملکرد گرافیکی بهتری از خود به ثبت می‌رساند که سال‌های سال نیاز کاربران را برطرف خواهد کرد. به علاوه، خریداران این دستگاه می‌توانند از دریافت همه بروزرسانی‌های نرم‌افزاری سیستم عامل iOS (حداقل تا چهار سال آینده) خیالشان راحت باشد.

در طرف دیگر، وان‌پلاس ۷ پرو هم بسیار سریع بوده و به خاطر بهره‌مندی از پردازنده کووالکوم اسنپدراگون ۸۵۵، بهترین سخت‌افزار مربوط به گوشی‌های اندرویدی را در خود جای داده است. این تراشه، به همراه رابط کاربری روان OxygenOS و نرخ بازسازی ۹۰ هرتزی، بیشترین سرعت را در موبایل‌های اندرویدی جهان ارائه می‌کند. به علاوه، کمپانی چینی نیز در زمینه انتشار بروزرسانی برای محصولاتش شهرت خوبی دارد بنابراین انتظار داریم حداقل تا دو سال بتوانید سیستم عامل این دستگاه را آپدیت کنید.

وقتی صحبت از حافظه داخلی می‌شود، اپل خساست خود را نشان می‌دهد زیرا در آیفون ایکس آر تنها ۶۴ گیگابایت ظرفیت حافظه در اختیار کاربران قرار گرفته است. این در حالی است که حافظه رایگان آی‌کلود نیز تنها ۵ گیگابایت می‌باشد که در صورت نیاز به حساب کاربری پیشرفته‌تر، افراد باید ماهانه ۰٫۹۹ دلار بپردازند تا بتوانند از ظرفیت ۵۰ گیگابایتی بهره‌مند شوند.

وان‌پلاس ۷ پرو اما، از نظر حافظه داخلی دست‌ودل‌بازتر عمل کرده و در مدل پایه خود ۱۲۸ و در نمونه پیشرفته‌تر ۲۵۶ گیگابایت به مشتریان ارائه می‌کند. به این ظرفیت مناسب، باید حساب کاربری گوگل که ۱۵ گیگابایت فضا هدیه می‌دهد را نیز اضافه کنیم.

دوربین

OnePlus 7 Pro در برابر iPhone XR - تکفارس 

از نظر سخت‌افزاری، آیفون ایکس آر دوربین ساده‌تری دارد چرا که فقط یک لنز در قاب پشتی این گوشی به چشم می‌خورد ولی همین سنسور، قابلیت‌های بسیاری زیادی دارد.

در همین حین، وان‌پلاس ۷ پرو به سبب اینکه یکی از بهترین گوشی‌های هوشمند حال حاضر دنیاست، از دوربین عقب سه‌گانه ۴۸ مگاپیکسلی (اصلی)، ۸ مگاپیکسلی تله فوتو و زوم ۳ برابری و ۱۶ مگاپیکسلی زاویه گسترده بهره می‌برد. ترکیب این سه لنز می‌تواند عکس‌های بسیار باکیفیتی بگیرد و دست شما را برای ثبت لحظه‌ها به اشکال گوناگون، باز بگذارد.

کیفیت تصویر

همان‌طور که می‌بینید، تفاوت زیادی بین عکس‌های گرفته شده در روز وجود ندارد زیرا نورپردازی و کیفیت رنگ‌ها در یک سطح قرار دارند. مطمئناً شما در وان‌پلاس ۷ پرو می‌توانید از امتیاز لنزهای تله فوتو و زاویه گسترده هم استفاده کنید تا کیفیت تصاویری که می‌گیرید افزایش یابند.

تصویر گرفته شده با دوربین اصلی وان‌پلاس ۷ پرو

تصویر گرفته شده با دوربین اصلی آیفون ایکس آر

حضور لنز ۸ مگاپیکسلی تله فوتو در پرچمدار کمپانی چینی برای طرفداران عکس‌های پرتره خبر بسیاری خوبی است زیرا می‌توانند با قابلیت زوم سه برابری این سنسور، تصاویر فوق‌العاده‌ای بگیرند. حالا آیفون ایکس آر هم مجهز به قابلیت گرفتن عکس‌های پرتره است ولی فقط لنز مربوط به آن را ندارد و به همین دلیل شاهد خروجی‌هایی پهن‌تر و جزئیات بیشتر از اطراف هستیم که البته با نویزهایی نیز همراه هستند هرچند این اتفاق تا حدودی طبیعی است.

تصویر پرتره گرفته شده با دوربین اصلی وان‌پلاس ۷ پرو

تصویر پرتره گرفته شده با دوربین اصلی آیفون ایکس آر

تصویر سلفی گرفته شده با دوربین جلو وان‌پلاس ۷ پرو

تصویر سلفی گرفته شده با دوربین جلو آیفون ایکس آر

ویدئو ضبط شده با دوربین اصلی وان‌پلاس ۷ پرو

ویدئو ضبط شده با دوربین اصلی آیفون ایکس آر

در زمینه ضبط ویدیو هم هر دو گوشی از کیفیت ۴K پشتیبانی می‌کنند و پیشنهاد ما هم همین است که شما نیز به طور کلی با این رزولوشن فیلم ضبط کنید چرا که خروجی کارتان بسیار بهتر خواهد بود. چنان‌چه بخواهیم مقایسه‌ای میان این دو دستگاه داشته باشیم، باید اذعان کنیم که جزئیات به نمایش در آمده در فیلم‌های ضبط شده با این گوشی‌ها بسیار عالی ولی دقت رنگ‌ها در محصول آیفون ایکس آر بیش‌تر است. به علاوه، سوژه‌ها سرزنده‌تر و نورپردازی هم بهتر بوده و وان‌پلاس ۷ پرو نیز جزئیات را بی‌روح نشان می‌دهد.

 رسانه

صفحه نمایش آیفون ایکس آر ۶٫۱ اینچی است ولی بزرگی آن به اندازه نمایشگر ۶٫۷ اینچی وان‌پلاس ۷ پرو نیست. در این قسمت، به خاطر بهره‌مندی از پنل OLED و نبود ناچ، باید محصول کمپانی چینی را گزینه بهتری به حساب بیاوریم تا مورد دلخواه علاقه‌مندان به تماشای فیلم باشد.

اگرچه گوگل با گزینه‌های رسانه‌ای متعدد خود مانند گوگل پلی موزیک، کتاب‌های الکترونیکی، movies و . . . توانسته نیاز اکثر کاربران اندروید را برطرف کند ولی به خاطر هماهنگی آیفون ایکس آر با فروشگاه آی‌تونز، اپل موزیک، Podcasts، iBooks و . . . باید این گوشی را گزینه مناسب‌تری بدانیم. بار دیگر تکرار می‌کنیم که اگر تصمیم گرفته‌اید یک مک‌بوک بخرید، منطقی‌تر آن است که گوشی‌تان هم محصول اپل باشد تا موبایل و لپ‌تاپ با یک‌دیگر هماهنگ باشند.

انتظار می‌رفت که در زمینه اسپیکرهای استریو، آیفون ایکس آر بتواند وان‌پلاس ۷ پرو را شکست دهد ولی متوجه شدیم که کمپانی چینی هیچ محدودیتی در این بخش برای خودش قائل نشده است. در واقع، پیدا کردن تفاوت میان کیفیت صدای دو گوشی کار سختی خواهد بود بنابراین چه از لحاظ بلندی و چه از لحاظ کیفیت، مشکلی با این دستگاه‌ها نخواهید داشت.

 دوام باتری

هر چه سال به سال سایز گوشی‌های هوشمند بزرگ‌تر می‌شد، ظرفیت باتری آنها هم افزایش می‌یافت و در نتیجه دوام باتری آنها هم بیشتر شد. البته اگرچه امروزه افراد زیادی جرأت نمی‌کنند بدون همراه داشتن شارژر به مدت دو روز از گوشی خود بهره ببرند ولی مطمئناً در سالیان اخیر شاهد اتفاقات بسیار مهمی در این بخش بوده‌ایم.

حالا دو دستگاه مورد بحث ما نیز از نظر دوام باتری عملکرد درخشانی دارند. بر این اساس، وان‌پلاس ۷ پرو با باتری خود توانسته امتیاز ۹٫۱ را دریافت کند و آیفون ایکس آر هم امتیاز ۱۱٫۰۱ را به ثبت برساند.

نمایشگرها البته بر عملکرد منبع نیروی این دو گوشی تأثیرگذار است زیرا در محصول کشور چین، شاهد بهره‌مندی از پنل OLED و نرخ بازسازی ۹۰ هرتزی هستیم و در محصول اپل نیز از یک پنل IPS LCD استفاده شده است. البته این امکان را دارید تا وان‌پلاس ۷ پرو را در حالت بازسازی ۶۰ هرتزی تنظیم کنید تا دوام باتری آن افزایش یابد ولی به نظر ما ارزشش را ندارد که سرعت گوشی را کاهش دهید تا دوام باتری آن افزایش پیدا کند.

بر این اساس، در حالی که آیفون ایکس آر دوام باتری بهتری از خود به ثبت می‌رساند ولی این وان‌پلاس ۷ پرو است که سرعت شارژ بیشتری دارد. اپل همچنان مصر به فروختن شارژرهای آهسته همراه با محصولاتش است تا شما مجبور باشید ۳ ساعت و ۱۲ دقیقه صبر کنید تا این محصول ۷۵۰ دلاری شارژر شود. البته اگر بخواهید، می‌توانید شارژر سریع‌تری برای این دستگاه خریداری کنید ولی خودِ اپل باید تصمیم بگیرد که دیگر چنین شارژر آهسته و ۵ واتی را با محصولاتش به فروش نرساند. در سمت دیگر، وان‌پلاس ۷ پرو با شارژر سریع خود موسوم به Warp Charger، می‌تواند باتری این دستگاه را در مدت ۱ ساعت و ۱۶ دقیقه از ۰ درصد به ۱۰۰ درصد برساند که واقعاً آپشن عالی است. این را هم اضافه کنیم که با آیفون ایکس آر، امکان بهره‌مندی از تکنولوژی شارژ بیسیم را دارید در حالی که چنین چیزی در وان‌پلاس ۷ پرو فراهم نیست.

خلاصه

هم وان‌پلاس ۷ پرو و هم آیفون ایکس آر، گوشی‌های فوق‌العاده‌ای هستند اما هر کدام دلیل خاص خود را دارد.

ما محصول کمپانی چینی را به خاطر طراحی نوآورانه و ظاهر امروزی تحسین می‌کنیم به طوری که می‌توانیم آن را یکی از زیباترین و جذاب‌ترین گوشی‌های دنیای تکنولوژی به حساب بیاوریم که با قرار دادن ویژگی‌های فوق‌العاده و امکانات زیاد و البته از هم مهم‌تر، قیمت مقرون به صرفه، امکان ندارد کسی بتواند به راحتی از کنار نام آن عبور کند. اما در اینجا یک مشکل وجود دارد و آن بزرگی این گوشی است.

در طرف دیگر، آیفون ایکس آر نمونه کوچک‌تر آیفون ایکس اس می‌باشد که اگرچه نمی‌توانیم از نظر ظاهری آن را گوشی مدرنی بنامیم ولی هر چه باشد، باید این دستگاه را یک آیفون به حساب بیاوریم. چنان‌چه طراحی تمام صفحه نمایش برای شما اهمیت زیادی ندارد، مطمئناً این آیفون ۷۵۰ دلاری همان چیزی است که از محصولات اپل انتظار دارید. بر خلاف وان‌پلاس ۷ پرو، نماینده اپل در این مقاله از برخی جهات محدودیت‌هایی دارد که از آن جمله می‌توانیم به نمایشگر LCD و معمولی، و دوربین عقب تک لنزی اشاره کنیم هرچند در زمینه کیفیت ویدیو و عکس، واقعاً چیزی کم ندارد.

در پایان اشاره کنیم که اگر کلاً شما طرفدار محصولات اپل هستید و معمولاً گوشی‌های این شرکت را می‌خرید، آیفون ایکس آر گزینه خوبی است در غیر این صورت، باید از خودتان بپرسید که ببینید چه‌قدر صفحه نمایش گوشی برایتان اهمیت دارد. اگر واقعاً کسی هستید که با گوشی زیاد فیلم تماشا می‌کنید و فایل‌های رسانه‌ای زیادی در موبایل خود می‌ریزید، وان‌پلاس ۷ پرو همان چیزی است که می‌خواهید. البته این را هم مدنظر داشته باشید که با خرید این دستگاه، تقریباً ۵۰ دلار صرفه‌جویی می‌کنید. در سمت دیگر، چنان‌چه فقط می‌خواهید محتوای به نمایش درآمده کیفیت خوبی داشته باشد و زیاد دنبال سرعت بالای نرخ بازسازی ۹۰ هرتزی نیستید، خب بهتر است همان آیفون ایکس آر را گزینه خرید خود بدانید.

شما کدام یک از این دو گوشی را ترجیح می‌دهید؟ چرا؟ نظر خود را با دیگران در قسمت انتهای خبر به اشتراک بگذارید.

اگر چنان‌چه می‌خواهید بررسی تخصصی محصولی را مطالعه نمایید یا با بهترین گوشی، رایانه، پردازنده و . . . آشنا شوید ولی آن را در سایت تکفارس پیدا نمی‌کنید، مدل آن را کامنت کرده تا در اسرع وقت، مقاله آن توسط تیم تحریریه ما آماده شود.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید