لپتاپهای سری T با وعده ارائه عملکردی قدرتمند، پرفروشترین سری دستگاههای ThinkPad لنوو به شمار میآیند. با اینکه مدل امسال از ویژگی جذاب تعویض باتری پشتیبانی نمیکند اما پیشرفتهایی مهم را ارائه کرده است. این دستگاه که ThinkPad T490 نام گرفته است برای اولین بار یک نمایشگر ۱۴۴۰ پیکسل دالبی ویژن HDR را ارائه کرده است و همچنین حاشیههای باریکتری دارد. همانطور که انتظار میرفت، پردازنده دستگاه نیز به یک پردازنده Whiskey lake بهروزرسانی شده و لپتاپ جدید لنوو حالا به گزینه گرافیک اختصاصی و کارت گرافیک Nvidia GeForce MX250 مجهز شده است. اما ThinkPad T490 ویژگیها و امکانات دیگری نیز دارد که در ادامه این بررسی تخصصی قصد داریم آنها را خدمت شما معرفی کنیم. با تکفارس همراه باشید.
مشخصات Lenovo ThinkPad T490
پردازنده مرکزی | پردازنده مرکزی اینتل Core i7-8565U با فرکانس ۱٫۸۰ گیگاهرتز، قابل ارتقاء تا ۴٫۶۰ گیگاهرتز به همراه توربو بوست، ۴ هسته، حافه کش ۸ مگابایت |
پردازنده گرافیکی | پردازنده مجتمع اینتل UHD Graphics 620 |
ابعاد و وزن | ۱۲٫۹۵x8.94×0.70 اینچ (۳۲۹x227x17.9 میلیمتر) ۱٫۴۶ کیلوگرم |
نمایشگر | نمایشگر براق درخشان دالبی ویژن ۱۴ اینچی WQHD |
RAM | ۱۶ گیگابایت (۸ گیگابایت آنبرد) DDR4 ۲۴۰۰ مگاهرتز
|
حافظه ذخیزهسازی | یک ترابایت PCIe-NVMe OPAL2.0 M.2 |
پورتها | دو پورت USB 3.1 Gen 1 Type-A یک پورت USB 3.1 Gen 1 Type-C یک پورت USB 3.1 Gen 2 Type-C / Intel Thunderbolt 3 یک پورت MicroSD یک پورت ۳و۵ میلیمتری صدا یک پورت HTMI 1.4 یک پورت RJ45 Gigabit Ethernet |
باتری | ۵۰ وات بر ساعت پشتیبانی از شارژ سریع (بیشتر از ۸۰ درصد شارژ در یک ساعت) |
WLAN و بلوتوٍث | (Intel 9560 802.11AC (2 x 2 Bluetooth 5.0 |
امنیت | dTPM 2.0، قابلیت تایید هویت آنلاین سریع (FIDO)، حسگر اثر انگشت Match-on-Chip touch ThinkShutter، پوشش حریم خصوصی وبکم، Privacy Guard، قفل اسلات کنسینگتون |
صدا | Dolby Audio Premium Dual far-field microphones |
جنس مواد سازنده | پوشش نمایشگر: پلی فنیلن سولفید/ ۵۰ درصد الیاف شیشه قسمت پایینی: پلیآمید/ ۵۰ درصد الیاف شیشه |
سیستم عامل | Windows 10 Pro |
قیمت | ۱,۵۴۴٫۳۴ |
البته جزئیاتی که در جدول بالا مشاهده میکنید یکی از مدلهای ارائه شده Lenovo از لپتاپ ThinkPad T490 است. قیمت مدل اولیه این دستگاه ۷۹۶٫۵۱ دلار خواهد بود که به ۸ گیگابایت رم، ۱۲۸ گیگابایت حافظه ذخیرهسازی، پردازنده Core i5 و Windows 10 Home مجهز است.
طراحی Lenovo ThinkPad T490
بدنه ThinkPad T490 از ۵۰ درصد الیاف شیشه و پلاستیک تقویت شده ساخته شده است که استفاده از این مواد اولیه استحکام خوبی به دستگاه میدهد.
همانند همه ThinkPadها، T490 نیز دارای گواهینامه نظامی ۱۲ MIL-STD-810G بوده و این بدان معناست که این دستگاه در مقابل حرارت بالا، شوک، رطوبت و سایر چیزهای از این قبیل مقاوم خواهد بود. ThinkPad T490 با پهنای ۱۷٫۹ میلیمتری کمی ضخیم است اما با این حال وزنی ۱٫۴۶ کیلوگرمی دارد.
این دستگاه یک باتری ۵۰ وات ساعتی را شامل شده که استفاده از این باتری توسط لنوو کمی برای کاربران ناامید کننده است زیرا ThinkPad T490 سال گذشته به یک باتری داخلی ۲۴ وات بر ساعتی به همراه یک باتری جداشدنی مجهز شده بود که اندارهای ۲۴ وات بر ساعتی، ۴۸ وات بر ساعتی یا ۷۲ وات بر ساعتی را شامل میشد. بنابراین کاربران میتوانستند با حذف کردن باتری از دستگاه خود استفاده کنند.
چیزی که درمورد این لپتاپ یک نقطه قوت به حساب میآید پکیج کامل پورتهای آن است. در سمت چپ ThinkPad T490، یک پورت USB 3.1 Gen 1 Type-C port به همراه یک پورت Thunderbolt 3 قرار دارد که میتوان از هردو این پورتها برای شارژ دستگاه استفاده کرد. در کنار این دو پورت نیز یک پورت USB 3.1 Gen 1 Type-A، یک پورت HTMI، یک پورت ۳٫۵ میلیمتری صدا و یک اسلات microSD مشاهده خواهید کرد.
در سمت راست ThinkPad T490، یک پورت USB 3.1 Gen 1 Type-A دیگر و یک پورت اترنت وجود دارد. همچنین بسته به انتخاب کاربر، در همین سمت راست دستگاه یک اسمارت کارت ریدر هم میتواند قرار بگیرد. علاوه بر اینها، در پشت دستگاه یک اسلات سیم کارت میکرو وجود دارد که اگر مدل موبایلی لپتاپ را خریداری نکنید بلا استفاده خواهد بود.
تنها تفاوت بین کارتهای حافظه موجود بر روی ThinkPad T490 نسبت به سال گذشته این است که پورت کارت حافظه سایز کامل SD جای خود را به یک پورت microSD داده است. البته محل قرارگیری پورتها نیز تغییر کرده است.
در بخش خارجی بدنه دستگاه نیز لوگوی نقرهای رنگ ThinkPad درج شده است که قبلا بر روی سایر لپتاپهای غیر X1 ThinkPads، به همراه نور LED قرمز بر روی کلمه “i” شاهد آن بودهایم.
نمایشگر Lenovo ThinkPad T490
Lenovo ThinkPad T490 دارای یک نمایشگر ۱۴ اینچ ۱۴۴۰ پیکسل دالبی ویژن است. متاسفانه این نمایشگر از لمس پشتیبانی نکرده و اگر میخواهید این امکان برای شما فراهم شود باید رزولوشن ۱۰۸۰ را انتخاب کنید؛ همان چیزی که باید برای Privacy Guard نمایشگر نیز ضروری است.
نمایشگر ThinkPad T490 با استاندارد ۵۰۰ nits روشنایی خوبی دارد که البته این نسخه از نمایشگر از بین ۶ گزینهای که لنوو برای T490 پیشنهاد میدهد از همه روشنتر است. گزینه فول اچ دی دستگاه برای نمایشگر بین ۲۲۰ تا ۴۰۰ nits روشنایی دارد.
نکته مثبت دیگر نمایشگر، پرطراوت بودن رنگها است که یکی از مزایای حالت دالبی ویژن به حساب میآید. دالبی ویژن یک استاندارد HDR است که به صورت پویا رنگها را داخل ویدئوها تنظیم میکند و اگر شما به تماشا ویدئویی بپردازید که از آن پشتیبانی میکند، از یک تجربه عالی لذت خواهید برد..
اما نمایشگر دستگاه نواقصی نیز دارد. رنگها در این نمایشگر به مقدار قابل توجهی دقیق نیستند. بنابراین اگر کیفیت رنگهای صفحه نمایش یک معیار مهم برای شما است؛ بدون شک ThinkPad T490 رضایت شما را از این حیث جلب نخواهد کرد.
حاشیه نمایشگر ThinkPad T490 نسبت به نسخه قبلی دستگاه یعنی ThinkPad T480، حدود ۲۲ درصد کاهش پیدا کرده است. حاشیه کناری لپتاپ باریک بوده اما حاشیه بالایی نه. حاشیه بالایی لپتاپ محل قرار گیری وبکم و دوربین IR بوده و همچنین محافظ حریم خصوصی ThinkShutter را در خود جای داده است؛ بنابراین منطقی به نظر میرسد که لنوو به فضای بیشتر احتیاج داشته باشد.
به طور کلی نمایشگر ThinkPad T490 خوب ارزیابی شده و علیرغم داشتن نقاط ضعف میتواند رضایت بیشتر افراد را جلب کند.
صفه کلید، ترک پد و ترک پوینت Lenovo ThinkPad T490
با اینکه احتمالا همه شما از شنیدن این مسئله شگفت زده نخواهید شد ولی باید بگوییم که صفحه کلید ThinkPad T490 یک برنده واقعی است. البته این چیزی است که در مورد همه ThinkPadها صدق میکند. صفحه کلید دستگاه به شکل فوقالعادهای برای تایپ کردن راحت بوده و بسیار دقیق است. به طور کلی صفحه کلید دستگاههای ThinkPad نقطه قوت آنها بوده و T490 نیز از این قاعده مستثنی نیست.
کلیدهای این صفحه کلید نیز بسیار کم صدا بوده و اگر از صدای بلند در هنگام تایپ کردن بیزار هستید ThinkPad T490 کاملا مناسب شما خواهد بود. کلیدها همچنین نسبت به ThinkPadهای تبدیل شونده عمیقتر هستند و از استاندارد جزیرهای بهره میبرند.
کلید Fn صفحه کلید در سمت چپ کلید کنترل قرار داشته که همچنین یک سنت رایج بین لپتاپهای ThinkPad است. اما حالا که صحبت از سنت شده است، باید اشاره کنیم که T490 نیز وسط کلیدهای G، H و B خود به ترک پوینت مجهز است. کنترل اشارهگر از طریق این ترک پوینت امکان پذیر خواهد بود. در بالای ترک پد نیز سه دکمه فیزیکی وجود دارد که میتوان از آنها در کنار ترک پوینت استفاده کرد. دکمه وسط نیز برای اسکرول کردن است که میتواند یک ویژگی کاربردی به حساب بیآید.
ترک پد دستگاه نیز کلیک کردنی بوده و از درایورهای Precision مایکروسافت بهره میبرد. به کارگیری این ترک پد در کنار ترک پوینت میتواند به خوبی هر سلیقهای را راضی کند.
در زیر و سمت راست صفحه کلید یک حسگر اثر انگشت قرار دارد که البته گزینهای اختیاری خواهد بود. لنوو قبل از هر کمپانی دیگری از حسگر اثر انگشت بر روی PCها استفاده میکرده است. با این حال، حسگر اثرانگشتهای این کمپانی هنوز هم آنچنان عالی نیستند. اما خوشبختانه ThinkPad T490 به یک دوربین IR برای شناسایی چهره Windows Hello مجهز است.
صفحه کلید دستگاه همچنین دارای یک نوار صدا در بالای خود است که یک ویژگی جدید برای این مدل به حساب میآید. در سالهای گذشته لپتاپهای لنوو با انتقادات شدیدی در زمینه صدا روبه رو شده بودند که به نظر میرسد استفاده از این نوار صدا بتواند به این انتقادها پایان دهد.
عملکرد Lenovo ThinkPad T490
ThinkPad T490 لپتاپی است که عملکردی سبک و نرم را ارائه کرده و به طور کلی مشکل خاصی را شامل نمیشود. این دستگاه قدرت پردازش خود را از پردازنده مرکزی Core i7-8565U گرفته، ۱۶ گیگابایت رم دارد و به یک ترابایت حافظه ذخیره سازی مجهز است. این پیکربندی با قرار گرفتن در کنار پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce MX250 تکمیل میشود. این پردازنده گرافیکی قویترین پردازنده گرافیکی موجود در بازار نیست اما بدون شک از پردازندههای گرافیکی مجتمع بهتر خواهد بود.
از نظر عمر باتری نیز این دستگاه عملکرد خوبی از خود نشان داده و برای یک روز کاری کامل روشن خواهد ماند. البته ThinkPad T490 به باتری قابل تعویض مجهز نیست؛ وجود این ویژگی میتوانست برای افرادی که به مدت زیادی از پریز برق دور هستند مفید باشد.
از نظر بنچمارک، در اینجا از دو تست PCMark 8 و PCMark 10 استفاده شده است. PCMark 8 سه نوع تست را ارائه میکند: Home، Creative و Work. تست Home بر روی کارها و وظایف عادی نظیر ویدئو چت، وبگردی و بازیهای معمولی تمرکز دارد.
نتایج بالا نتایجی هستند که از یک دستگاه با پردازنده Core i7-8565U، پردازده گرافیکی مجتمع و ۱۶ گیگابایت رم انتظار داریم. تست بعدی Creative است که بر روی فعالیتهای متمرکز بر GPU، نظیر ویرایش ویدئو و بازیهای قوی تمرکز دارد.
در اینجا نیز نتایج مطابق انتظارات هستند. اگر شما چیزی بهتر از اینها میخواهید باید به دنبال دستگاهی با گرافیک اختصاصی باشید. اما آخرین تست، تست Work است که بر روی وظایف کاریتر مانند نوشتن و فعالیتهای صفحه گستری تمرکز دارد.
تست Work دقیقا جایی است که این لپتاپ در آن میدرخشد چراکه دستگاه برای فعالیتهای کاری مهندسی شده است.
در تصویر زیر تست PCMark 10 میبینید که در قالب یک تست انجام شده است:
جمع بندی
به طور کلی با توجه به قیمت زیر ۱۶۰۰ دلاری ThinkPad T490، این دستگاه از ارزش خرید بالایی برخوردار است و به هیچ عنوان برای امکاناتی که ارائه میکند گرانقیمت به حساب نمیآید. این دستگاه به یک پردازنده Core i7، ۱۶ گیگابایت RAM، یک ترابایت حافظه ذخیره سازی و نمایشگر دالبی ویژن ۱۴۴۰ پیکسل مجهز است.
بزرگترین مشکل این لپتاپ، عدم دقت رنگ نمایشگر آن است. اگر این مسئله برای شما خیلی مهم است ThinkPad T490 به شما توصیه نمیشود.
اما به غیر از این مورد،Lenovo ThinkPad T490 هرگز شما را نا امید نخواهد کرد. به هر حال، معروفیت سری T لپتاپهای ThinkPad دلیل دارد و این لپتاپ یک PC عالی است.
نظرات