نقد و بررسی Lenovo ThinkPad L390 Yoga - تکفارس 

نقد و بررسی Lenovo ThinkPad L390 Yoga

نقد و بررسی Lenovo ThinkPad L390 Yoga - تکفارس 

لپ تاپ‌های سری ThinkPad لنوو یکی از بهترین‌های بازار به شمار رفته و بسیار هم با ثبات هستند. مهم نیست که کدام مدل را خریداری می‌کنید، چراکه می‌توانید مطمئن باشید در هر صورت یکی از بهترین صفحه کلیدها را در کنار کیفیت ساخت عالی تجربه خواهید کرد.

برخی از آن‌ها می‌توانند گران قیمت نیز باشند، بنابراین تصمیم گیری بین مدل‌های مختلف می‌تواند کمی دشوار شود. ThinkPad X1 Yoga یک گزینه عالی در میان این لپ تاپ‌ها به شمار می‌رود، اما اگر شما نخواهید هزینه زیادی صرف کنید چه؟ در این صورت گزینه پیش رو شما ThinkPad L390 Yoga خواهد بود.

Yoga L390 برخی از بهترین ویژگی‌های Yoga X1 را یدک می‌کشد، اما تمام این پکیج هزینه‌ای کمتر از هزار دلار در بر خواهد داشت. در ادامه با تکفارس همراه باشید تا به بررسی این لپ تاپ بپردازیم.

[divider][/divider]

همانطور که انتظار می‌رود، شما می‌توانید این دستگاه را با مشخصات بالاتر یا پایین‌تر نیز پیکربندی کنید. مشخصات این دستگاه در حالت پایه شامل پردازنده Core i3، یک صفحه نمایش WXGA به همراه ۴ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی می‌شود که شما همچنین می‌توانید آن را با پردازنده Core i7 و ۳۲ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت SSD نیز دریافت کنید.

طراحی

لپ تاپ ThinkPad L390 Yoga از ترکیبی از منیزیم و آلومینیوم ساخته شده که دارای یک الیاف پلاستیکی تقویت شده با فیبر شیشه‌ای است. از این جهت، شما آن حس فیبر کربن موجود در دستگاه‌های گران قیمت‌‌تر را احساس نخواهید کرد، اما در استفاده از آن کاملا حس خوشایندی خواهید داشت.

این دستگاه مستحکم بوده و مانند تمام لپ تا‌پ‌های سری ThinkPad، آزمایش Mil-Spec را پشت سر گذاشته که شامل ۱۲ آزمون می‌شود و نشان دهنده مقاومت آن در برابر شوک، ارتعاش، رطوبت، لرزش در جابجایی، درجه حرارت شدید، شن و گرد و غبار، قارچ، ارتفاع، تابش خورشید و فضای انفجاری می‌باشد.

این دستگاه در رنگ‌های مشکی و نقره‌ای عرضه می‌شود و از طراحی ThinkPad قدیمی‌تر برخوردار است که هنوز برای دستگاه‌های غیر از X1 استفاده می‌شود. این بدان معنی است که در این لپ تاپ از لولاها و لوگوی ThinkPad نقره‌ای استفاده شده است.

با این حال این دستگاه از درگاه‌های زیادی برخوردار است. در سمت چپ دستگاه دو پورت USB 3.1 Gen 1 Type-C وجود دارد که از هر کدام از آنها می‌توان برای شارژ دستگاه استفاده کرد. اما متاسافانه هیچ پورت تاندربولت ۳ برای آن در نظر گرفته نشده است. همچنین یک پورت USB 3.1 Gen 1 Type-A و HDMI 1.4b نیز وجود دارد.

در سمت راست می‌توانید یک پورت USB 3.1 Gen 1 Type-A دیگر، mini Ethernet، یک درگاه کارت میکرو SD و یک جک صوتی Combo 3.5 میلی متری نیز پیدا کنید. همچنین می‌توانید کلید پاور و محفظه قرارگیری قلم را نیز در این قسمت از دستگاه مشاهده کنید.

محفظه قرارگیری قلم یکی از ویژگی‌های مورد علاقه در این سری از لپ تاپ‌های ThinkPad است. برخی از رایانه‌های شخصی از آهن ربا برای اتصال قلم استفاده می‌کنند، برخی دیگر از یک حلقه قلم استفاده می‌کنند و روش‌های دیگری نیز وجود دارد که همه این روش‌ها نقاط ضعف خود را دارند. اما این ایده لنوو باعث می‌شود که قلم شما همیشه همراهتان و در حال شارژ شدن باشد. البته این بدان معنی است که شما یک قلم کوچکتر دریافت خواهید کرد. هرچند خبر خوب این است که شما می‌توانید از هر یک از قلم‌های شخص ثالث که می‌خواهید نیز استفاده کنید.

همچنین لازم به ذکر است که Yoga L390 کمی ضخیم‌تر و سنگین‌تر از رقبای سطح بالاتر خود است که به صورت تقریبی سه چهارم اینچ ضخامت بیشتر و ۳٫۴۴ پوند وزن بیشتر را به ارمغان آورده است. اگر شما به دنبال یک لپ تاپ تبدیل شونده واقعا سبک هستید، احتمالا به دنبال دستگاهی با زیر ۳ پوند وزن خواهید بود و این آن چیزی نیست که بخواهید.

نمایشگر

لپ تاپ ThinkPad L390 Yoga با صفحه نمایش ۱۳٫۳ اینچی و در سه گزینه مختلف عرضه می‌شود: ۱۳۶۶x768 ضد انعکاس نور، ضد انعکاس نور ۱۹۲۰x1080 و ضد انعکاس نور ۱۹۲۰x1080 با ویزگی چند لمسی. دو گزینه آخر به ترتیب ۳۵ و ۸۵ دلار به قیمت دستگاه اضافه خواهند کرد.

دقت رنگ نمایشگر این دستگاه مناسب است اما میزان روشنایی و زاویه دید آن کمی ضعیف است. روشنایی این صفحه نمایش به ۳۰۰ نیت می‌رسد، بنابراین شما برای استفاده از آن در خارج از منزل با کمی مشکل روبرو خواهید شد.

زاویه دید نمایشگر ۱۷۰ درجه است که برای اکثر موارد استفاده مناسب خواهد بود. با این حال، در مقایسه با زاویه دید ۱۷۸ درجه‌ای در اکثر رایانه‌های شخصی، در جایگاه پایین‌تری قرار می‌گیرد. در نهایت، شما با توجه به قیمت از صفحه نمایشی مناسب برخوردار خواهید بود که شما را راضی نگه خواهد داشت، هرچند که بهتر است به جای مدل پایه WXGA نسخه ۱۰۸۰p را تهیه کنید. چراکه این پیکسل‌های اضافی تفاوت‌های بزرگی را ایجاد خواهند کرد.

همچنین باید اشاره کرد که حاشیه‌ اطراف نمایشگر با توجه به استانداردهای حال حاضر کمی زیاد است. در واقع احتمال می‌رود که ThinkPad X1 Yoga سال جاری با همان اندازه اما با صفحه نمایش ۱۴ اینچی عرضه شود.

صفحه کلید

صفحه کلید یکی از بزرگترین نقاط فروش ThinkPad L390 Yoga به شمار می‌رود. در واقع سری ThinkPad لپ تاپ‌های لنوو دارای بهترین صفحه کلیدهای موجود هستند و شما حتی می‌توانید از این کیفیت برتر در یک مدل ارزان‌تر این سری نیز برخوردار شوید.

شما یکی از راحت‌ترین تجربه‌ها را با این صفحه کلید خواهید داشت در حدی که می‌توان نزدیک‌ترین سطح کاربری یک صفحه کلید در لپ تاپی دیگر در مقایسه با این لپ تاپ را در EliteBook x360 1040 G5 جدید HP پیدا کرد، با این تفاوت که برای بهره بردن از آن نیاز به خرید یکی از لپ تاپ‌های رده بالای HP نخواهید داشت که هزینه‌ای بیش از هزار دلار در بر دارد. نکته اینجاست که این بهترین صفحه کلیدی است که شما در این رنج قیمت پیدا خواهید کرد و در مورد آن شکی وجود ندارد.

پد لمسی نیز مانند دیگر مدل‌های سری ThinkPad کاملا با کیفیت است. با وجود اینکه خود پد قابلیت کلیک پذیری را داراست اما سه دکمه بالای آن تعبیه شده است. این دکمه‌ها برای استفاده با TrackPoint استفاده می‌شوند، که برآمدگی کوچکی است که بین کلید‌های G، H و B قرار دارد.

عادت به استفاده از TrackPoint کمی زمانبر خواهد بود اما برای بعضی کارها بسیار کاربردی است. به عنوان مثال، استفاده از آن به همراه دکمه وسط موس می‌تواند پیمایشی عالی را به ارمغان آورد. همچنین برای انتخاب قسمت‌های مختلف روی صفحه نمایش با ابزار Snipping نیز کاربرد زیادی خواهد داشت. در واقع به طور کلی استفاده از TrackPoint و دکمه اختصاصی آن بسیار ساده‌تر از استفاده از یک پد لمسی قابل کلیک است.

اما اگر از آن خوشتان نمی‌آید، می‌توانید آن را به سادگی و از طریق برنامه Vantage لنوو، که برای دریافت به‌روزرسانی درایوها نیز استفاده می‌شود، خاموش کنید. تنها یک نکته منفی در مورد صفحه کلید ThinkPad وجود دارد و آن قرارگیری کلید Fn در سمت چپ کلید Ctrl است. شما می‌توانید عملکرد کلیدها را نیز در برنامه Vantage تغییر دهید، بنابراین در این صورت کلید Fn به عنوان کلید Ctrl عمل می‌کند و برعکس.

این صفحه کلید دارای ویژگی Lift and Lock که قبلا در برخی از ThinkPad های تبدیل شونده دیده بودیم نیست. این ویژگی هنگامی که صفحه نمایش را باز کردید و از آن به عنوان یک رایانه لوحی استفاده می‌کنید، کلیدها را به داخل صفحه کلید کشانده و تجربه راحتت‌ری را برای شما به ارمغان می‌آورد. لنوو امسال با ارائه این ویژگی در ThinkPad X1 Yoga همه را شگفت زده کرد، اما باید اشاره کرد که چنین قابلیتی در این دستگاه وجود ندارد.

عملکرد

ThinkPad L390 Yoga مورد بررسی ما دارای یک پردازنده Core i5-8265U و ۸ گیگابایت رم به همراه یک SSD 256 گیگابایتی می‌باشد. شما می‌توانید این لپ تاپ را با پردازنده Core i3 یا Core i7 نیز دریافت کنید که هر دو از خانواده Whiskey Lake هستند. هیچ گزینه vPro در دسترس نیست، احتمالا به این دلیل که اینتل vPro را برای پردازنده‌های Whiskey Lake اعلام نکرده است.

شما همچنین می‌توانید این دستگاه را تا چهار برابر RAM بیشتر پیکربندی کنید، که کاملا قدرتمند است. در واقع، با پردازنده Core i7-8565U و ۳۲ گیگابایت رم، این دستگاه به راحتی از عهده تمام کارها بر خواهد آمد.

اما مدل مورد بررسی ما بیشتر برای کارهای عمومی بهره وری داشته و فقط می‌توان گفت که خوب است و توصیه نمی‌کنیم که به بازی کردن و یا ویرایش فیلم‌ها در آن بپردازید، زیرا قطعا با افت سرعت مواجه خواهید شد. البته اگر شما مشخصات رده بالاتر این لپ تاپ را انتخاب کنید، می‌توانید به راحتی تمام این کارها را انجام دهید.

در مدل مورد بررسی ما، با انجام کارهایی مانند تایپ کردن در مرورگر، استفاده از OneNote و اجرای اسکایپ و Slack در پس زمینه با مشکلی روبرو نشدیم و Yoga L390 تمام این کارها را به خوبی انجام داد. اما به هرحال اگر شما نیاز به سیستمی با بیش از پردازنده Core i5 و ۸GB RAM دارید، احتمالا از قبل می‌دانید که باید چه پیکربندی را انتخاب کنید.

برای بنچمارک نیز از PCMark 8 و PCMark 10 استفاده شده است. PCMark 8 سه تست شامل Home، Creative، و Work را ارائه می دهد. تست Home، وظایف رایج مانند چت ویدئویی، مرور وب و بازی‌های گاه به گاه را بررسی می‌کند.

همانطور که می‌بینید، عملکردی این دستگاه مناسب است اما نه همانند لپ تاپ‌های Core i7. سپس تست Creative انجام شده که به بررسی وظایف فشرده تر GPU مانند ویرایش ویدئو و بازی‌ها می‌پردازد.

بدیهی است که ThinkPad L390 Yoga در این آزمایش خیلی خوب عمل نکرده است و این عملکرد جای تعجبی ندارد. در نهایت، تست کار با تمرکز بر وظایف مربوط به بهره وری مانند نوشتن و صفحات گسترده است.

به طور شگفت انگیزی این دستگاه در این تست عملکردی بدی بر جای گذاشت و انتظار می‌رفت که با نتایج بهتری روبرو باشیم. همچنین یک آزمایش کلی در PCMark 10 نیز انجام شد.

در واقع نتایج این بنچمارک نشان می‌دهد که شما می‌توانید در چه حد از Core i5-8265U و ۸GB RAM انتظار داشته باشید. بنابراین اگر به دنبال عملکردی بهتر هستید نسخه Core i7 را تهیه کنید.

جمع بندی

ThinkPad Lenovo ThinkPad L390 Yoga بهترین لپ تاپ در جهان نیست، اما شما نیز برای آن هزینه زیادی پرداخت نخواهید کرد و قیمت آن چیزی است که من نقطه قوت این دستگاه به شمار می‌رود، ThinkPad X1 Yoga یکی از بهترین لپ تاپ‌های تبدیل شونده است و L390 Yoga نیز برخی از بهترین ویژگی‌های آن را به ارث برده اما آن‌ها را در پکیجی با قیمت کمتر ارائه می‌دهد.

مانند همه دستگاه‌های سری ThinkPad، این لپ تاپ نیز از یکی از بهترین صفحه کلیدها برخوردار است و دارای یک محفظه قلم نیز می‌باشد. قلم را بیرون آورده و از تمام ویژگی‌های موجود در ویندوز استفاده کنید، مانند گرفتن یادداشت‌های دست نویس، نقاشی، نوشتن روی عکس‌ها و غیره.

این دستگاه کمی ضخیم‌تر و کمی سنگین‌تر است، اما قیمتی کمتر از ۹۰۰ دلار دارد و با توجه به این قیمت واقعا رقیبی برای آن وجود نخواهد داشت.

نظر شما در مورد این لپ تاپ چیست؟ دیدگاه‌های خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید