نحوه فعال سازی حالت تاریک در اندروید Q - تکفارس 
نحوه فعال سازی حالت تاریک در اندروید Q - تکفارس 

نحوه فعال سازی حالت تاریک در اندروید Q

مصطفی اسماعیلیان
۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - 20:00
نحوه فعال سازی حالت تاریک در اندروید Q - تکفارس 

هیچ چیز مانند زل‌زدن به یک صفحه‌نمایش سفید‌رنگ در اتاق تاریک آزاردهنده نیست. این نور درخشان سفید می‌تواند اعماق چشم کاربر را هدف گرفته و او را به گریه بیاندازد. همین موضوع توسعه‌دهندگان زیادی را درگیر خود کرده است. روند طراحی برنامه‌های نرم‌افزاری در سال‌های اخیر به سمت استفاده کم‌تر از رنگ سفید گرایش داشته و امروزه گوگل نیز به عنوان یکی از مشارکت‌کنندگان بزرگ این سبک به شمار می‌رود. خوشبختانه، انتقادات گسترده کاربران به گوش این شرکت رسیده است تا حالت تاریک را به سیستم‌عامل اندروید اضافه کند. در ادامه با نحوه فعال سازی حالت تاریک در اندروید Q همراه تکفارس باشید.

امروزه با توجه به آگاهی‌های صورت گرفته در مسئله تابش نور شدید و رابطه آن با اختلال خواب، توجه زیادی به سلامت چشم کاربران در حین استفاده از صفحه‌نمایش صورت گرفته است. از این رو بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده از انواع مختلف حالت‌های تاریک در محصولات خود  رونمایی کرده‌اند اما با این حال حالت مناسبی که گزینه تعویض میان پس‌زمینه تاریک و روشن را فراهم آورد، به ندرک یافت می‌شود. پیش از این شرکت گوگل حالت تاریک را در اندروید ۹ معرفی کرده بود اما این ویژگی بدون در نظر گرفتن قسمت تنظیمات و محیط برنامه‌ها، تنها پس‌زمینه بخش اعلانات و منوی کشویی را تغییر می‌داد. اکنون در نسخه ۱۰ این سیستم‌عامل با عنوان اندروید Q شاهد تغییرات گسترده در تمام بخش‌های نرم‌افزاری هستیم.

نحوه فعال سازی حالت تاریک در اندروید Q

فعال کردن حالت تاریک بسیار ساده است.

بعد از انکه سیستم‌عامل گوشی خود را به نسخه بتای اندروید Q تغییر دادید، در تنظیمات گوشی هوشمند خود به بخش display مراجعه کرده و سپس از قسمت theme گزینه dark را انتخاب کنید.

اگر گوشی هوشمند شما دارای نسخه ۹ اندروید است، می‌توانید از حالت تاریک استفاده کنید اما هنوز بخش‌های زیادی تحت تأثیر پس‌زمینه سفید قرار دارند. حالت تاریک در اندروید ۹ تنها پس‌زمینه بخش اعلانات و منوی کشویی را تغییر خواهد داد. از این رو پیشنهاد می‌کنیم در صورت پشتیبانی، نسخه اندروید خود را به اندروید بتای Q بروزرسانی کنید.

[button type=”bd_button btn_large” url=”https://techfars.com/90941/google-includes-two-minor-but-useful-features-with-android-q-beta/” target=”on” button_color_fon=”#469b42″ button_text_color=”#ffffff” ]دو ویژگی کوچک اما کاربردی در اندروید Q[/button]

در زمان نوشتن این آموزش، نسخه سوم بتای اندروید Q عرضه شده است و پس‌زمینه تمام برنامه‌هایی که از این ویژگی پشتیبانی می‌کنند نیز به حالت تاریک تغییر پیدا خواهد کرد. البته هم‌اکنون برنامه‌های زیادی در این لیست وجود ندارند اما علاوه بر قسمت اعلانات در این نسخه، پس‌زمینه بخش تنظیمات، تماس‌ها، مخاطبین و گالری نیز به رنگ تیره تغییر می‌کند. انتظار داریم این روند در روزهای آینده و انتشار نسخه اصلی اندروید Q بهبود بیش‌تری یابد.

معمولا توسعه‌دهندگان نوع شخصی‌سازی شده‌ای از حالت تاریک را در برنامه‌های خود اعمال می‌کردند تا با تم مشکی اندروید سازگار باشد اما گوگل تصمیم گرفته است تا نسخه‌ای اجباری از حالت تاریک را برای توسعه‌دهندگان در نظر بگیرد تا پس‌زمینه روشن را به صورت خودکار به حالت تاریک تغییر دهد.

نحوه غیر فعال کردن حالت تاریک

غیر فعال کردن حالت تاریک نیز بسیار ساده است.

کافیست به تنظیمات مراجعه کرده و از بخش display، گزینه theme را انتخاب کنید. در این قسمت می‌توانید حالت اندروید را از dark به light تغییر دهید.

انتظار داریم در این بخش گزینه‌ای نیز برای زمان‌بندی حالت تاریک در نظر گرفته شود تا در ساعات به خصوصی از شب این قابلیت به طور خودکار فعال شود.

حالت تاریک و اثر آن بر روی عمر باتری

پیش از این در کنفرانس Google I/O به موضوع افزایش عمر باتری در حالت تاریک صفحه‌نمایش‌های OLED اشاره شده بود. در صفحه‌نمایش‌های OLED، پیکسل‌ها در حالت روشن به صورت جداگانه عمل می‌کنند، از این رو حالت تاریک صفحه‌نمایش، باتری کم‌تری را مصرف خواهد کرد. طبق اطلاعات منتشر شده در کنفرانس I/O گوگل، حالت تاریک در اندروید Q می‌تواند مصرف باتری را در بعضی از برنامه‌ها تا ۶۰ درصد کاهش دهد که پیشرفت بسیار بزرگی در این حوزه محسوب خواهد شد.

حالت تاریک به دلیل پتانسیل بالایی که در صرفه‌جویی باتری دارد، قرار است به عنوان بخش استاندارد از تنظیمات Battery saving در نظر گرفته شود. با این حال هنوز عنوان رسمی اندروید Q اعلام نشده است. اگر هم‌اکنون قادر به نصب نسخه بتای این سیستم‌عامل نیستید، لازم نیست مدت زیادی صبر کنید. عرضه رسمی این نسخه از اندروید از مرداد ماه ۱۳۹۸ (August 2019) آغاز خواهد شد.

نظر شما کاربران تکفارس در مورد حالت تاریک اندروید Q چیست؟ دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید.

همچنین اگر چنان‌چه می‌خواهید بررسی تخصصی محصولی را مطالعه نمایید یا با بهترین گوشی، رایانه، پردازنده و . . . آشنا شوید ولی آن را در سایت تکفارس پیدا نمی‌کنید، مدل آن را کامنت کرده تا در اسرع وقت، مقاله آن توسط تیم تحریریه ما آماده شود.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید