درمان اعتیاد با کاشت تراشه در مغز - تکفارس 

درمان اعتیاد با کاشت تراشه در مغز

پوریا اسدی
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - 22:00
درمان اعتیاد با کاشت تراشه در مغز - تکفارس 

تحریک عمیق مغزی روشی است که در آن “محرک عصبی” مانند “ضربان ساز قلب” مورد استفاده قرار می‌گیرد تا مناطق خاص مغز را به کار بیاندازد. در حالیکه هنوز این فناوری به طور کامل درک نشده است، تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که می‌تواند برای درمان تعدادی از اختلالات عصبی، از جمله پارکینسون، آلزایمر و افسردگی مفید باشد.

در حال حاضر محققان در چین گام بعدی را با وارد کردن دستگاه تحریک مغزی عمیق به مغز یک فرد برای درمان اعتیاد به متاآمفتامین برداشته‌اند. این جراحی که در بیمارستان روجین شانگهای انجام شده و اولین از نوع خود است. تلاش‌هایی هم برای استفاده از آن به منظور مبارزه با اعتیاد به داروهای مورد استفاده در مناطق عملیاتی و جنگی صورت گرفته است.

طبق گزارش آسوشیتد پرس در حالیکه تلاش‌های کشورهای غربی برای پیشبرد مطالعات انسانی از تحریک عمیق مغزی برای اعتیاد، علنی شده است، چین به عنوان یک مرکز تحقیق در حال بنیان‌گذاری روش‌های جدیدی در این زمینه است. بخشی از چالش‌های پیشرو در این زمینه شامل تلاش برای جذب بیماران به منظور مطالعات اعتیاد و تحریک عمیق مغزی است. در چین، که سابقه‌ی طولانی (و بحث برانگیز) جراحی مغز به منظور ترک اعتیاد به مواد مخدر وجود دارد، دولت و سازندگان دستگاه‌های پزشکی بسیار خوشحال هستند که برای انجام این تحقیق سرماهیه‌گذاری می‌کنند.

یکی از بیمارانی که این روش را تجربه نموده، گفت:

“این روش جادویی است. [دکتر] این تراشه را تنظیم می‌کند تا شما خوشحال شوید و شما خوشحال خواهید شد یا طوری تنظیم شود که شما را عصبی نماید. این دستگاه شادی، خشم، غم را کنترل می‌کند.

مقاله یادآور می‌شود که این روش در ماه اکتبر انجام شده و از آن زمان فرد مورد نظر مشکلی در ارتباط با مواد مخدر را تجربه نکرده است.

این اولین بار نیست که کارهای آزمایشی در زمینه‌ی مبارزه با اعتیاد توسط فناوری به اجرا گذاشته شده است. اخیرا محققان دانشگاه شیکاگو از پلتفرم ویرایش ژن CRISPR برای تغییر DNA سلول‌های پوست در موش استفاده کردند تا آنها را به اعتیاد به مواد مخدر مقاوم سازند. با این حال، این تحقیق هنوز به نقطه‌ای نزدیک نشده که بتوان از آن در آزمایشان انسانی استفاده نمود.

در نهایت، پیشرفت‌های علمی‌ مانند این روش به خاطر آنچه که در آینده موجب افزایش عمر انسان شده، بسیار هیجان انگیز است. اما صحبت‌هایی در زمینه مسائل اخلاقی برای به کارگیری این روش وجود دارد. تا زمانی که مطالعات جامعی انجام نشود که نشان دهد این نوع کار بی خطر و مفید است، ما امیدواریم که افراد بااحتیاط کامل به این قضیه نگاه کنند. همیشه به یاد داشته باشید که “اولین بودن” در زمینه‌ی پزشکی به معنای کامل و بی‌خطر بودن روش مورد نظر نیست.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید