آمستردام درصدد ممنوعیت تردد وسایل نقلیه با سوخت فسیلی - تکفارس 
آمستردام درصدد ممنوعیت تردد وسایل نقلیه با سوخت فسیلی - تکفارس 

آمستردام درصدد ممنوعیت تردد وسایل نقلیه با سوخت فسیلی

پوریا اسدی
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - 21:00
آمستردام درصدد ممنوعیت تردد وسایل نقلیه با سوخت فسیلی - تکفارس 

کشورها در سراسر جهان همچنان در تلاش برای ارائه برنامه‌های درازمدت به منظور ممنوعیت وسایل نقلیه آلوده کننده‌ی هوا بوده و در همین حال شهرهای پیشرفته نیز در تلاش برای بهبود کیفیت هوا به صورت محلی هستند.

شهر آمستردام در هلند، محبوب گردشگران از سراسر جهان است و اخیرا اعلام کرده که  قصد دارد تا بعد از سال ۲۰۳۰ تردد تمامی‌ وسایل نقلیه با سوخت بنزین و دیزل را در خیابان‌هایش ممنوع کند. مراحل اولیه‌ی این پروژه در سال‌های آینده آغاز خواهد شد به این صورت که اتومبیل‌های دیزلی ساخته شده در قبل از سال ۲۰۰۵ از ورود به خیابان‌های پایتخت منع می‌شوند. از سال ۲۰۲۲، اتوبوس‌های عمومی‌ آلوده کننده‌ی هوا کنار گذاشته می‌شوند و از وارد شدن به مرکز شهر منع خواهد شد و سه سال بعد از آن، موتورهای بنزینی و دیزل ممنوع خواهد شد، این قانون شامل قایق‌های تفریحی که در آبهای معروف آمستردام تردد می‌کنند هم خواهد شد.

 درست است که بسیاری از مردم از دوچرخه‌ها برای فرار از شلوغی شهر استفاده می‌کنند، جاده‌ها و آبراهه‌ها هنوز با موتورهای آلوده کننده‌ی هوا پر شده‌اند و بنابر  ادعاهای مقامات بهداشت محلی قرار داشتن در معرض هوای کثیف، امید به زندگی را بیش از یک سال کاهش می‌دهد.

Sharon Dijksma، معاون ترافیک شهری آمستردام در گزارش‌هایی که توسط رویترز منتشر شد، گفت:

آلودگی یک قاتل خاموش و یکی از بزرگترین آسیب‌های بهداشتی در آمستردام است.

این شهر اعلام کرد که قصد دارد وسایل نقلیه گازسوز و دیزل را با جایگزینی وسایل پاک برقی و یا هیدروژنی از سال ۲۰۳۰ تحت برنامه عملیات هوای پاک کنار بگذارد.

اما همانطور که گاردین خاطر نشان می‌کند، چنین جاه طلبی با چالش‌های متعددی روبرو است. در ابتدا تا سال ۲۰۲۵، تعداد ۲۳۰۰۰ ایستگاه شارژ باید نصب شود تا این پروژه فرصتی واقعی برای موفقیت داشته باشد. آمستردام در حال حاضر فقط ۳۰۰۰ عدد شارژر در اقصی نقاط شهر دارد.

و دوم مردم باید بتوانند وسایل نقلیه جدید و پاکیزه را بخرند؛ واقعیتی که از نظر انجمن  Rai پنهان نمانده است، انجمن  Rai یک گروه محلی لابی خودرویی است که گفته قوانین جدید، برخی از ساکنان محلی را در نظر نگرفته و آمستردام را  به “شهری برای ثروتمندان” تبدیل خواهد کرد.

آمستردام به عنوان آخرین شهر در میان تعداد روزافزون شهرهای اروپایی است که علیه وسایل نقلیه با سوخت فسیلی اقدام به عمل نموده است. برای مثال، پاریس قانونی را در سال ۲۰۱۶ تصویب کرد که طی آن خودروهایی که قبل از سال ۱۹۹۷ ساخته شده بود را از ورود به شهر در طول روزهای پرتردد ممنوع می‌کند، در حالیکه در سال گذشته، مادرید پایتخت اسپانیا، با ایجاد منطقه‌ی با انتشار گازهای گلخانه ای کم، تردد وسایل دیزلی و سوختی قدیمی‌ را ممنوع اعلام نموده است.

سایر دولت‌ها نیز  اهداف بلندمدت خود برای سال‌های آینده را به منظور ممنوعیت وسایل نقلیه آلاینده هوا اعلام نموده‌اند، هرچند که فعالان محیط زیست خواستار این هستند که هرچه سریع‌تر در این زمینه دست به عمل بزنند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید