آمارهای جدیدی از فروش گوشیهای هوشمند در سه ماهه نخست سال جاری میلادی در بازار جهانی منتشر شده است که در ادامه این مطلب قصد داریم آنها را خدمت شما ارائه کنیم. با تکفارس همراه باشید.
درحالی که انتظار میرود طراحی منعطف و قابلیت ارتباطی ۵G جان تازهای به بازار راکت گوشیهای هوشمند ببخشد، حتما برای شما نیز تعجب آور نیست که بشنوید کمپانیهای مطرح در این عرصه در سه ماهه نخست سال جاری میلادی هنوز موفق به جبران رکود سال گذشته خود نشدهاند. طبق آمارهای Strategy Analytics و International Data Corporation (IDC)، در حد فاصل ماه ژانویه تا مارچ ۲۰۱۹ (ماههای اول و سوم میلادی) تعداد کل محمولههای گوشیهای هوشمند نسبت به همین بازه زمانی در سال ۲۰۱۸ با کاهش همراه بودهاست.
جالب است که بدانید دو کمپانی آماری مذکور در ارائه آمارهای مربوط به افت فروش گوشیهای هوشمند در سه ماهه نخست سال جاری میلادی با یک دیگر اتفاق نظر ندارند. Strategy Analytics برآورد کرده است فروش کل گوشیهای هوشمند در سراسر جهان در سه ماهه نخست سال جاری میلادی با افتی چهار درصدی از ۳۴۵٫۴ میلیون واحد در سال ۲۰۱۸ به ۳۳۰ میلیون واحد کاهش پیدا کرده است. آمار IDC اما برآورد میکند که این افت فروش حدود ۶٫۶ درصد بوده و تعداد گوشیهای هوشمند فروخته شده در سراسر جهان در سه ماهه نخست سال جاری میلادی به ۳۱۰٫۸ میلیون واحد کاهش یافته است.
البته با اینکه این آمار و ارقام دلگرمکننده به نظر نمیرسند، Strategy Analytics بینش مثبتتری نسبت به آنها دارد و مدعی است که بازار گوشیهای هوشمند سرانجام نشانههایی از ثبات را از خود نشان داده است. در همین حال، IDC عنوان میکند که افت فروش در سه ماهه نخست سال جاری میلادی ششمین سه ماهه همراه با افت متوالی در عرصه فروش گوشیهای هوشمند است که نسبت به افت فروش گزارش شده در همین بازه زمانی در سال گذشته نیز یک افت فروش بزرگتر به حساب میآید.
کمتر شدن فاصله هوآوی و سامسونگ
کمی پیشتر، جلو زدن از سامسونگ و حتی اپل توسط کمپانیهای تولید کننده گوشیهای هوشمند چینی به عنوان یک هدف دور از دسترس به نظر میآمد اما اگر غول تجهیزات مخابراتی، هوآوی، بتواند به روند رو به رشد خود ادامه دهد، مسلما رتبه یک در بین برترین تولید کنندههای گوشیهای هوشمند در سطح جهان طی یک سال آینده در دسترس این کمپانی چینی خواهد بود.
در نگاه اول به آمارها ممکن است فکر کنید که سامسونگ با اقتدار جایگاه نخست خود را در بازار گوشیهای هوشمند حفظ کرده است. اما کمی دقت بیشتر نمایان میسازد که فاصله غول تکنولوژِی کرهای با رقیب چینی خود بسیار کاهش یافته است چرا که فروش گوشیهای هوآوی با رشدی ۵۰ درصدی از ۳۹ میلیون واحد در سه ماهه نخست ۲۰۱۸، به ۵۹ میلیون واحد در سه ماهه نخست ۲۰۱۹ رسیده است. با این تعداد فروش، هوآوی سهم بازار ۱۷ تا ۱۹ درصدی را به خود اختصاص داده است درحالی که سهم سامسونگ از بازار ۲۲ تا ۲۳ درصد بوده است. همچنین فروش گوشیهای هوشمند سامسونگ در سه ماهه نخست سال جاری میلادی با افتی ۸ درصدی نسبت به سه ماهه نخست سال گذشته میلادی، از ۷۸ میلیون واحد به ۷۲ میلیون واحد رسیده است.
البته این آمارها با عدم موفقیت سامسونگ در بازار چین و همچنین کم توجهی خریداران، به گوشیهای هوشمند میانرده این کمپانی در سراسر جهان زیاد هم نمیتوانند شگفت آور باشند. هوآوی اما در همه جا (به غیر از ایالات متحده) و در هر محدودهای از قیمت در حال رشد است اما با اینحال دستگاهای میانرده رو به پایین کمپانی نقش بیشتری در عملکرد فوقالعاده آن داشتهاند.
اپل و سایر کمپانیها با لرزش همراه بودهاند
اگر اخبار تکنولوژی اخیر را دنبال کرده باشید احتمالا میدانید که بیانیه مربوط به سه ماهههای سال اپل دیگر فروش رسمی آیفونها را شامل نمیشود و همین مسئله باعث گیج شدن Strategy Analytics و IDC گردیده است. آمار ارائه شده در مورد فروش اپل در سه ماهه نخست سال جاری میلادی از جانب این دو کمپانی که به ترتیب ۴۳٫۱ و ۳۶٫۴ میلیون اعلام شده است اصلا به یک دیگر نزدیک نیستند اما به هرحال هردو آنها در رتبه بندی خود سازنده آیفونها را پس از هوآوی در رتبه سوم قرار دادهاند.
سهم بازار غول تکنولوژِی مستقر در کوپرتینو نیز با کاهش همراه بوده است و از ۱۵ درصد به ۱۱٫۷ تا ۱۳ درصد رسیده است که از دلایل اصلی این مسئله میتوان به فروش ضعیف آیفونها در بازارهای مهمی مثل چین و هند اشاره کرد. اما درحالی یکی از کمپانیهای آماری انتظار دارد که اپل به لطف کاهش قیمت در دو بازار مذکور دوباره بتواند توجه مشتریان حاضر در آنها را جلب کند، کمپانی دیگر معتقد است که اپل به دلیل اینکه سایر رقبا کمکم کار خود را در عرصه گوشیهای ۵G و منعطف آغاز کردهاند میتواند با دشواری بیشتری نیز رو به رو شود.
در رتبه چهارم و پنجم نیز دو کمپانی شیائومی و اوپو قرار دارند که آنها نیز موفق نشدند سه ماهه خوبی را در شروع سال ۲۰۱۹ پشت سر بگذارند زیرا براساس آمارهای IDC، تعداد فروش گوشیهای این دو کمپانی در سه ماهه نخست سال جاری میلادی به ترتیب ۱۰ و ۶ درصد نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته میلادی کاهش یافته است. جالب است بدانید که IDC در رتبه بندی کلی خود ویو را در جایگاه پنجم در کنار اوپو قرار داده است، درحالی که Strategy Analytics هیچ اشارهای به ویو نکرده و ادعا میکند که در بین ماههای ژانویه تا مارچ آمار فروش اوپو با رشد همراه بوده است!
به طور کلی، میتوان سوالهای زیادی در دو آمار ارائه شده مطرح کرد و مسلما اختلافات بزرگی در چند نقطه بین آنها وجود دارد اما چیزی که غیرقابل انکار بوده و میتوان از آن اطمینان پیدا کرد این است که کل صنعت گوشیهای هوشمند به دلیل فقدان خلاقیت و چرخههای بهروزرسانی کند درحال آسیب دیدن است.
شما در این باره چه فکر میکنید؟ به نظر شما آیا ویژگیهایی مانند نمایشگرهای منعطف و ارتباطات ۵G میتواند هیجان را به بازار گوشیهای هوشمند بازگرداند؟ به نظر شما دلیل رشد فروش کمپانی هوآوی علیرغم فشارهای دولت ایالات متحده بر این کمپانی چیست؟ آیا هوآوی سرانجام برترین فروشنده گوشیهای هوشمند در سطح جهان لقب خواهد گرفت؟ با ما در بخش نظرات همراه باشید.
نظرات