علت نوآوری بیشتر در محصولات هواوی مشخص شد - تکفارس 
علت نوآوری بیشتر در محصولات هواوی مشخص شد - تکفارس 

علت نوآوری بیشتر در محصولات هواوی مشخص شد

محمدرضا موسوی
۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - 08:00
علت نوآوری بیشتر در محصولات هواوی مشخص شد - تکفارس 

شرکت چینی هواوی، هزینه‎های زیادی را در بخش تحقیق و توسعه کرده که موجب پیشرفت فناوری‎ و محصولات این کمپانی شده است. در ادامه به بررسی این موضوع می‎پردازیم. با تکفارس همراه باشید.

علی‌رغم اینکه آمریکا، هواوی را تهدید علیه امنیت ملی خود اعلام کرد، این شرکت توانسته عنوان بزرگ‎ترین تولیدکننده تجهیزات مخابراتی دنیا را به نام خود ثبت کند. در کشور‎های آمریکا، استرالیا، ژاپن و نیوزلند شرکت‎ها اجازه استفاده از تجهیزات هواوی برای پایه‌گذاری شبکه مخابراتی ۵G خود را ندارند چراکه این شرکت ممکن است بنا به درخواست دولت کمونیسم چین، مجبور شود اطلاعاتی را در اختیار آن قرار دهد، یا به‌عبارت‌دیگر برای این کشور جاسوسی کند.
البته کشور‎هایی که ۴۰ درصد تولید ناخالص جهانی را ارائه می‎دهند، هنوز مشتری تجهیزات هواوی هستند و این سبب سرمایه‌گذاری عظیم غول فناوری چینی، در بخش تحقیق و توسعه‎ شده است. هواوی سال گذشته ۱۵٫۳ میلیارد دلار در این بخش سرمایه‌گذاری کرد، یعنی چیزی حدود دو برابر مبلغی که پنج سال پیش سرمایه‌گذاری کرده بود.
در بین ده شرکت بزرگ جهان که بیشترین سرمایه‌گذاری را در بخش تحقیق و توسعه داشته‎اند، تنها آمازون بیشتر از هواوی هزینه کرده است. از سال ۲۰۱۴ تاکنون، بودجه شرکت‎های هواوی و آمازون به ترتیب ۱۴۹ و ۲۱۰ درصد رشد داشته است.
درواقع هواوی پس از شرکت‎های آمازون با هزینه ۲۸٫۸ میلیارد، گوگل با هزینه ۲۱٫۴ میلیارد و سامسونگ با هزینه ۱۶٫۷ میلیارد دلار، چهارمین شرکت درزمینهٔ سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش و توسعه است. اپل که تنها ۱۴٫۲ میلیارد دلار در این بخش هزینه کرده بود، در رتبه هفتم این لیست جای گرفت. از نظری دیگر، هواوی ۱۴-درصد سود خود را، در این بخش سرمایه‌گذاری کرده است.

سرمایه‌گذاری هواوی در بخش پژوهش و توسعه منجر به نوآوری می‏‎شود.

با بررسی برخی از این آمار می‎توان متوجه شد که چرا انتظار می‎رود هواوی تا سال آینده به بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی‎های هوشمند در جهان تبدیل شود. در سال گذشته هواوی ۲۰۰ میلیون گوشی در بازار عرضه کرد و پس از سامسونگ و اپل، به‌عنوان سومین عرضه‌کننده گوشی‎های هوشمند شناخته شد. به لطف هزینه زیادی که این شرکت در بخش تحقیق و توسعه، داشته، توانسته از مزیت‎های فناوری‎های نوین اختصاصی خود بهره ببرد. البته دیگر شرکت‎ها نیز بعدها با تقلید از هواوی، فناوری‎های مشابه‎ را ارائه دادند. به‌عنوان‌مثال، هواوی پی ۲۰، اولین گوشی‎ بود که از دوربین سه‌گانه پشتیبانی کرد و گوشی میت ۲۰ پرو، از ویژگی شارژ بی‎سیم معکوس بهره می‏برد که اجازه می‎داد از گوشی‎ها به‌عنوان یک شارژر همراه نیز استفاده شود. این همان فناوری است که سامسونگ در سری گوشی‎های گلکسی ۱۰S با نام PowerShare ارائه داد و انتظار می‎رود در مدل‌های ۲۰۱۹ اپل (احتمالاً در نسخه مجهز به نمایشگر OLED)، قابلیت مشابهی ارائه شود.

البته گاهی اوقات ایده‎های خلاقانه کار دست شرکت‎ها می‎دهند. گوشی پی-۳۰ پرو دارای یک قابلیت مبتنی بر هوش مصنوعی به نام Moon mode (حالت ماه) است که به کاربران اجازه می‎دهد که با استفاده از دوربین گوشی و قابلیت بزرگنمایی ترکیبی آن، از ماه عکس بگیرند؛ اما مدتی پیش بود که یک پژوهشگر مدعی شد که این گوشی، تصاویر باکیفیت پیش‎تر گرفته‌شده از ماه را به‌صورت خودکار جایگزین قسمت‎هایی از عکس می‎کند. از این موضوع می‎توان نتیجه گرفت که باوجود هزینه زیاد روی بخش تحقیق و توسعه ممکن است شرکت‎ها شکست‎هایی را هم تجربه کنند.

همان‎طور که پیش‎تر اشاره شد، شرکت چینی هواوی در توسعه شبکه‎های مخابراتی ۵G بسیاری از کشورها مشارکت دارد و این سبب نگرانی دولت آمریکا شده است. فناوری ۵G رونق اقتصادی را با خود به همراه داشته و سرویس‎های گوناگونی که فعلاً در تصورمان نمی‎گنجد را به ارمغان می‌آورد. هواوی اتهامات وارد شده به خود را رد کرده و مدعی است که دولت چین هیچ راه جاسوسی توسط تجهیزات این شرکت، در اختیار ندارد. درحالی‌که ادعا هواوی ممکن است صحیح باشد، نگرانی‎های دیگری نیز مطرح می‎شود. بعضی‌ها نگران‌اند با فراگیر شدن فناوری ۵G، هواوی قدرت این را خواهد داشت که کلیه ارتباطات را از پکن قطع کند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید