چرا شرکت‌ها یک پرچمدار تمام نمایشگر تولید نمی‌کنند؟ - تکفارس 
چرا شرکت‌ها یک پرچمدار تمام نمایشگر تولید نمی‌کنند؟ - تکفارس 

چرا شرکت‌ها یک پرچمدار تمام نمایشگر تولید نمی‌کنند؟

سید محمد معلمی
۲۸ فروردین ۱۳۹۸ - 21:00
چرا شرکت‌ها یک پرچمدار تمام نمایشگر تولید نمی‌کنند؟ - تکفارس 

اگر به کسی که در مورد رده‌های مختلف گوشی‌های هوشمند اطلاعات ندارد گلکسی A80 را نشان دهید، ممکن است بگوید “چرا این دستگاه پرچمدار نیست؟!”. البته این حرف او تا حدی درست است زیرا شیوه طراحی جدیدترین گوشی میان‌رده رو به بالای سامسونگ نسبت به بهترین محصول این کمپانی یعنی گلکسی اس ۱۰ پلاس بسیار جذاب‌تر است چرا که هم تماماً صفحه نمایش است و هم دوربین آن چرخان و هیچ ناچ یا حفره‌ای هم در آن به چشم نمی‌خورد. اگر هم بخواهیم منصفانه بگوییم، گلکسی A80 واقعاً گوشی جذابی است. این را هم اضافه کنیم که افراد زیادی با این مطلب موافق هستند. در شیوه طراحی این دستگاه، یک قضیه بیشتر نمود پیدا می‌کند و آن هم حذف بریدگی یا حفره دوربین جلو می‌باشد ولی انجام چنین کاری سبب به وجود آمدن مشکلات دیگر می‌شود.

به هر ترتیب، گلکسی A80 مزیت‌های بیشتری نسبت به خط تولید گلکسی اس ۱۰ دارد. اولین دلیل ما هم نبود ناچ در ظاهر آن می‌باشد. دلیل دوم این است که می‌توانید از لنز اصلی دوربین عقب به عنوان دوربین سلفی نیز بهره ببرید زیرا با چرخیدن ۳۶۰ درجه‌ای چنین چیزی فراهم شده است. این یعنی گرفتن تصاویر سلفی باکیفیت به وسیله دوربین سه‌گانه و مشاهده آنها در یک گوشی تماماً صفحه نمایش دیگر یک رؤیا نیست. حالا سؤالی که به وجود می‌آید این است: چرا کمپانی‌های بزرگ مانند سامسونگ، اپل، ال‌جی، هوآوی و . . . پرچمداران خود را با حاشیه‌هایی تولید می‌کنند و در بالای آنها برای قرار دادن دوربین سلفی یا ناچ می‌گذارند یا حفره؟ در حالی که محصولات میان‌رده آنها مرزهای طراحی گوشی‌های هوشمند را با طراحی فوق‌العاده زیبا مانند دوربین سلفی پاپ‌آپ و کشویی جابه‌جا کرده‌اند؟ برای پاسخ دادن به این سؤال دلایل بسیار خوبی وجود دارد.

[highlight] نه اینکه کمپانی‌ها نمی‌توانند گوشی تمام صفحه نمایش تولید کنند بلکه انجام چنین کاری ایده زیاد جالبی نیست [/highlight]

طراحی‌های ماجراجویانه برای گوشی‌های هوشمند، کاری است که کمپانی‌های کوچک‌تر که اغلب چینی هستند انجام می‌دهند ولی سامسونگ و هوآوی (به همراه برند زیر مجموعه این شرکت یعنی آنر) حالا می‌خواهند با هم رقابت کنند به همین خاطر پرچمدارانشان را با ظاهری تقریباً مشابه می‌سازند و محصولات میان‌رده‌شان را به اشکال مختلفی تولید می‌کنند.

دلیل اصلی می‌تواند این باشد که انتظار می‌رود گوشی‌های پرچمدار بیشتر به فروش برسند به همین دلیل استفاده از شیوه‌های طراحی عجیب و غریب ممکن است نتواند کمپانی‌های سازنده را به هدف خود یعنی فروش آنها نزدیک کنند و استفاده از همان ناچ یا حفره در نمایشگر بهترین روش است. شاید به نظر شما این علت عجیبی باشد ولی بهره‌گیری از دوربین‌های پاپ‌آپ یا کشویی در گوشی‌هایی که قیمت بالایی دارند و کمپانی‌ها می‌خواهند با فروش آنها مشتریان بیشتری جذب کنند و با توجه اینکه سالم ماندن دوربین‌های ظاهر شونده یا نمونه‌های دیگر پس از افتادن دستگاه کاملاً تضمین نشده است، شرکت‌های بزرگ از همان ظاهر معمولی در پیشرفته‌ترین محصولاتشان بهره می‌برند. به علاوه، به خاطر جدید بودن، افراد بیشتری گوشی‌های پرچمدار را در دستان خود می‌گیرند و بیشتر از آنها استفاده می‌کنند. با این توضیحات کاملاً مشخص شد که گوشی‌های دارای قطعات جدا شونده بیشتر در معرض شکستن و یا مشکلات این‌چنینی هستند و از آن جایی که غالباً در برابر آب و خاک مقاومت ندارند، نمی‌توانند حاشیه امنیت زیادی برای سازندگان ایجاد کنند. از طرفی، تولید گوشی با دوربین پاپ‌آپ و کشویی برای تولیدکنندگان هزینه‌های کمتری نیز در بر دارد.

دلیل دیگر این است که شیوه‌های طراحی نه چندان رایج هیچگاه سبب نمی‌شود تجربه کاربران نسبت به کار کردن با گوشی‌ها تغییر کند. مطمئناً این دستگاه‌ها مشکلات مربوط به وجود ناچ یا حفره در نمایشگر را حل می‌کنند ولی انجام این اتفاق با چه هزینه‌ای؟ یکی از افرادی که نسبت به گرفتن تصاویر سلفی زیاد علاقه‌ای ندارد و به قول خودش خیلی کم سراغ دوربین‌های جلو می‌رود، چندی پیش گوشی خریداری کرد که دوربین سلفی آن یا پاپ‌آپ بوده یا کشویی. اما پس از مدتی مشخص شد او اشتباه می‌کرده است.

او می‌گوید:

حقیقت آن است دوربین‌های این‌چنینی شما را برای گرفتن تصاویر سلفی بیشتر به زحمت می‌اندازند و سبب می‌شوند شما مدت بیشتری را برای گرفتن عکس با دوربین جلوی ظاهر شونده صرف کنید. از طرفی، اگر کسی از شما پرسید دوربین سلفی گوشی‌تان کجاست؟ آیا واقعاً حوصله توضیح دادن به او را دارید؟!!!

اگرچه همیشه افرادی هستند که با قضایای مختلف مخالفت می‌کنند ولی باید اعتراف کنیم که دوربین جلو در گوشی‌های هوشمند به خصوص در سالیان اخیر بسیار مهم شده است. حال فرقی نمی‌کند شما با دوربین جلو زیاد عکس می‌گیرید یا خیر. مطمئناً استفاده از فناوری که هنوز به طور کامل آماده نشده و نمی‌تواند انتظارات افراد با سلایق مختلف را برآورده کند، به هیچ عنوان قابل‌قبول نیست.

سال گذشته میلادی، بسیاری از کارشناسان ناچ در نمایشگر گوشی‌های هوشمند را یک مانع برای تولید موبایل متعلق به نسل‌های آینده تلقی کردند اما امسال مکانیسم ماژول دوربین پاپ‌آپ را مانعی می‌بینند که برداشتن آن کار بسیار سختی است هرچند به نظر می‌رسد حضور آن در صنعت موبایل‌ها موقتی باشد.

به هر حال، اینکه شما کدام شیوه را می‌پسندید، کاملاً شخصی است ولی راهکارهای شرکت‌هایی نظیر سامسونگ و هوآوی برای استفاده از دوربین‌های پاپ‌آپ و کشویی در محصولات میان‌رده و فروش آنها در کشورهای به خصوص، بسیار عالی است.

شما کدام مورد را ترجیح می‌دهید؟ نظر خود را با دیگران در قسمت انتهای خبر به اشتراک بگذارید و در نظرسنجی آخر این مطلب نیز شرکت کنید.

[poll id=”10″]

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید