تیم کوک در جلسه سالیانه سهامداران اپل به برنامههای آینده این شرکت پرداخت و گفت که برای آینده این شرکت طرحهای ویژهای دارد. برای ادامه خبر با تکفارس همراه باشید.
بنا بر گزارش Bloomberg، اپل امروز نشست سالیانه با سهامداران خود را برگزار کرد. در این جلسه تیم کوک برنامههای آینده این شرکت را تا حدودی تشریح کرد. پس از کاهش فروش آیفونها، اپل روی دومین تجارت سود ده خود یعنی ارائه خدمات مختلف برای کاربران متمرکز شده است. این بخش که سودآورترین قسمت از تجارت اپل محسوب میشود، شامل Apple Pay، آیتونز، AppleCare، اپل موزیک و غیره میشود. کوک میگوید اپل سعی داردهرچه سریعتر به سود ۵۰ میلیون دلاری برسد؛ این درحالی گفته میشود که در ۲۰۱۶ این مبلغ تنها ۲۵میلیون دلار بود.
البته این بدان معنا نیست که اپل تلاش خود را برای توسعه دستگاههای نوین کاهش داده باشد. کوک به حاضرین در جلسه گفت که اپل در حال “بذرافشانی” است و با تولید “محصولات خیرهکننده” وارد عرصههای مختلف خواهد شد. اپل اولین آیفون را در ژوئن ۲۰۰۷ و اولین آیپد را در آوریل ۲۰۱۰ روانه بازار کرد. از آن موقع تاکنون در حال ارتقا دستگاههای مذکور بوده است و برای آنها تجهیزات جانبی نیز تولید کرده است؛ تجهیزاتی همچون ایرپدها و ایرفونهای بیسیم. شرکت مذکور بلندگوهای هوشمند خود موسم به هومپد را نیز در فوریه ۲۰۱۸ منتشر کرد؛ البته قیمت بالای این دستگاه و محدودیتهای سیری اجازه نداد اپل بتوانند چالشی جدی برای محصولات آمازون و گوگل ایجاد کند.
جدای از صحبتهای پرشور تیم کوک در مورد گذشته و واقعیت مجازی، فناوری واقعیت افزوده(AR) به ویژه عینکهای AR اپل میتوانند برای این شرکت بسیار مهم باشند. تحلیلگر وبسایت Loup Ventues، ژن مونستر در ژوئن سال ۲۰۱۷ پیشبینی کرده بود که عینکهای واقعیت افزوده اپل از آیفونها مهمتر خواهند شد و به نظر میرسد که باید پیشبینی او را جدی گرفت چراکه او چالشهای کنونی آیفونها را نیز پیشبینی کرده بود. تحلیلگر مذکور میگوید پس از عرضه عینکهای اپل، این دستگاهها جایگزین آیفونها خواهند شد و بیشترین بازدهی را برای اپل به ارمغان خواهند آورد. وی پیشتر گفته بود که اپل در سال ۲۰۲۰ از این عینکها رونمایی خواهد کرد ولی بهتازگی در پیشبینی خود تجدیدنظر کرده و ۲۰۲۱ را سال عرضه محصولات مزبور برآورد کرده است.
کوک خبر از آمدن محصولات فوقالعاده میدهد
کوک همچنین به سهامداران این شرکت گفته که منتظر محصولات خارقالعادهای جدیدی همچون ایرپدهای نوین و ساعتهای نسل پنجم اپل باشند. اپل با تعبیه یک قطعه الکتروکاردیوم(نوار قلب) در ساعتهای هوشمند خود، قابلیت تشخیص ریتمهای ناهنجار ضربان قلب را ممکن کرده و بیماریهایی همچون فیبرلاسیون دهلیزی را به کاربران خود اطلاع میدهد. کوک گفت که ویژگیهای درمانی بیشتری به این ساعت اضافه خواهد شد. اپل در حال اتخاذ تدبیری بهمنظور امکان نمایش قند خون به کاربران است. برخی افراد دیابتی معمولاً بهمنظور سنجش میزان انسولینی که باید مصرف کنند مجبورند روزانه چندین بار از خود خون بگیرند تا نتیجه قند خون خود را متوجه شوند.
مدیرعامل اپل همچنین به این نکته اشاره کرد که این شرکت در سال گذشته ۱۸ کمپانی را خریداری کرد. اپل معمولاً شرکتهای ناشناس کوچکتر را خریداری میکند. بزرگترین هزینه این شرکت، خرید Beats Audio در سال ۲۰۱۴ بود که ۳ میلیارد دلار برای اپل آب خورد. شایعات دیگری مبنی بر احتمال خرید نتفلیکس و دیزنی نیز مطرحشده بود که تاکنون محقق نشده است. این مدیر اجرایی همچنین شرکتهای گوگل و فیسبوک که اطلاعات شخصی کاربران را جمعآوری میکنند را نیز محکوم کرد و اظهار داشت که این شرکت در حال مذاکره با دولت آمریکاست بتا قوانینی تصویب شود که از انجام چنین اقداماتی جلوگیری میکنند.
در این جلسه تمامی اعضای هیئتمدیره که شامل تیم کوک، مدیرعامل دیزنی باب لگر و معاون اول سابق رئیسجمهور آمریکا (کلینتون)، آلبرت گور میباشد ابقا شدند. هیئتمدیره به سهامداران این شرکت پیشنهاد داد که علیه طرح مطرحشده جدید که تمایلات سیاسی مدیران اجرایی را فاش میکند رأی دهند ولی تنها ۱٫۷ درصد آنها چنین کردند.
جلسه سهامداران در تالار سخنرانی استیوجابز واقع در پاک اپل در کوپرتینو بر گزار شد. در این رویداد، سهام اپل با قیمت ۱۷۴٫۹۷ دلار معادل ۱٫۰۵٪ در روز بسته شد. ارزش اپل در حال حاضر ۸۲۵ میلیارد دلار است که کمی کمتر از ارزش یک تریلیون دلاری این شرکت در تابستان گذشته است. در حال حاضر مایکروسافت باارزشی حدود ۸۶۳ میلیارد دلار، بهعنوان بزرگترین شرکت قانونی آمریکا شناخته میشود. علیرغم از دست دادن جایگاه سابق خود به عوان باارزشترین شرکت دنیا، کوک میگوید
او هیچوقت تا این اندازه در مورد تجارت و آینده اپل خوشبین نبوده است.
نظر شما در مورد اخبار مزبور چیست؟ آینده شرکت اپل میتواند به خوبی تصورات تیم کوک باشد؟ شما میتوانید نظر خود را با به اشتراک بگذارید و همچنین کانال تکفارس را در تلگرام با شناسه techfarscom@ دنبال کنید.
نظرات