بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 
بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

لپ‌تاپ‌های زیادی در بازار وجود ندارند که از سری H کارت گرافیک‌های شرکت اینتل استفاده می‌کنند و همزمان دستگاه گیمینگ نیز به شما می‌روند ولی خوش‌بختانه کمپانی Dell به این خلأ توجه ویژه‌ای داشته و سعی کرده با تولید اولترابوک‌های سبک و البته پرقدرت، افراد زیادی را جذب این لپ‌تاپ‌ها نماید. حال اگر می‌خواهید با لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell که ویژگی‌های گفته شده را داراست آشنا شوید، با تکفارس همراه باشید.

نسخه‌ای از XPS 15 که قصد داریم آن را مورد بررسی قرار دهیم، دارای پردازنده Core-i9 8950HK شرکت اینتل، ۳۲ گیگ رم، GPU مدل GeForce GTX 1050Ti کمپانی ان‌ویدیا و نمایشگر ۱۵٫۶ اینچی HDR و ۴K می‌باشد بنابراین استفاده کردن از چنین دستگاهی مطمئناً لذت‌بخش خواهد بود.

مشخصات فنی

CPUCore i9-8950HK شرکت اینتل (۱۲ مگابایت حافظه پنهان، ۴٫۸ گیگاهرتز سرعت و شش هسته)
GPUGeForce GTX 1050Ti با ۴ گیگ GDDR5 شرکت ان‌ویدیا
صفحه نمایش۱۵٫۶ اینچی با رزولوشن ۳۸۴۰*۲۱۶۰

InfinityEdge

Dell Cinema

مجهز به ۴۰۰ نیت روشنایی

زاویه تماشای ۱۷۸ درجه‌ای

ابعادتقریباً ۳۸*۶۸*۱٫۵ سانتی‌متر
وزن۲ کیلوگرم
رم۳۲ گیگ

۲*۱۶ گیگ DDR4-2666 مگاهرتز

حافظه داخلی۱ ترابایتPCIe Solid State Drive
باتری۶ سلولی به صورت ادغام شده

۹۷ وات بر ساعت

درگاه‌ها·      تاندربولت ۳

·      ۲ عدد USB 3.1 نسل ۱ Type-A

·      محل قرار دادن مموری کارت SD

·      پورت پاور

·      یک عدد HDMI 2.0

·      جک هدفون ۳٫۵ میلی‌متری

سیستم عاملویندوز ۱۰ هوم
سیستم صوتیاسپیکرهای استریو تنظیم شده با Waves MaxxAudio Pro
قیمتحدوداً ۲۵۵۰ دلار

نکته: مشخصات فنی گفته شده مربوط به پیشرفته‌ترین نمونه لپ‌تاپ XPS 15 است و شما می‌توانید با پرداخت حدود ۱۰۰۰ دلار نسخه‌ای از آن را خریداری نمایید که دارای پردازنده Core i5 و نمایشگر ۱۰۸۰p است.

طراحی

شیوه طراحی محصول مورد بحث ما، تقریباً همانی است که در نسخه سال گذشته این لپ‌تاپ مشاهده کردیم بنابراین نمی‌توانیم نظر دهیم که آیا این رویه شرکت Dell درست بوده یا خیر. امکاناتی وجود دارد که برخی نمونه‌های لپ‌تاپ‌های XPS دارند که این نسخه از آنها بی‌بهره است. البته به نظر نمی‌رسد این مشخصات چندان بااهمیت باشند زیرا به‌زعم بسیاری از افراد، Dell این مدل را برای بهبود لپ‌تاپ‌های خود نساخته بلکه قصد داشته نفس تازه‌ای میان این محصولاتش به راه بیندازد.

یکی از آن امکاناتی که گفتیم، دوربین IR برای تشخیص چهره می‌باشد؛ یعنی ویژگی که در مدل‌های XPS 13، XPS 13 2در۱ و XPS 15 2در۱ به چشم می‌خورد. لازم به ذکر است که همه این نمونه‌های نامبرده، پیش از XPS 15 معرفی شده‌اند. این رایانه همراه ۱۵٫۶ اینچی مجهز به اسکنر اثر انگشت در دکمه پاور می‌باشد که در سمت راست بالای کیبورد کار گذاشته شده است.

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

نکته ناامیدکننده دیگر در مورد مدل XPS 15، به پورت شارژر آن مربوط می‌شود که از درگاه قدیمی با قدرت ۱۳۰ وات بهره می‌برد حال آن‌که XPS 15 2در۱ از پورت USB Type-C با همان میزان انرژی استفاده می‌کند. البته امکان بهره‌مندی از درگاه تاندربولت ۳ در این لپ‌تاپ مورد بحث برای شارژ وجود دارد که در دیگر نسخه نیز چنین چیزی امکان دارد. انتظار می‌رود به زودی شرایطی فراهم شود که بتوانیم با یک کابل، همه دستگاه‌ها را شارژ کنیم.

اگرچه قدرت XPS 15 2در۱ که از تراشهKaby Lake G  شرکت اینتل استفاده می‌کند بسیار بالاست ولی باز هم اشکالاتی در آن وجود دارد. برای مثال، کیبورد آن کم‌عمق بوده و مدتی طول می‌کشد تا به کار کردن با آن عادت کنید. ضمن اینکه لپ‌تاپ مذکور فقط چهار پورت USB Type-C داشت در حالی که XPS 15 مجهز به همه نوع درگاهی می‌باشد.

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

سمت چپ این رایانه همراه جایی است که پورت شارژ، USB 3.1 Type-A نسل ۱، HDMI 2.0، تاندربولت ۳ و جک هدفون ۳٫۵ میلی‌متری را می‌بینید. درگاه تاندربولت ۳ از ۴۰ گیگابایت بر ثانیه سرعت جهت انتقال فایل‌ها پشتیبانی می‌کند و شما می‌توانید از آن برای راه‌اندازی دو مانیتور ۴K یا یک نمایشگر ۵K بهره گیرید. ضمن اینکه درگاه HDMI 2.0 هم توانایی پشتیبانی از مانیتور ۴K را دارد.

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

در سمت راست، محل قرار دادن مموری کارت SD و یک USB 3.1 Type-A نسل ۱ به چشم می‌خورد. به علاوه، نشانگر ظرفیت باتری نیز با ۵ چراغ LED در این بخش مشاهده می‌شود که با فشار دادن دکمه تعبیه شده، می‌توانید ببینید چه‌قدر از ظرفیت منبع نیرو باقی مانده است. یکی از کاربردهای اصلی این چراغ‌ها، بررسی وضعیت باتری در سفر می‌باشد؛ به خصوص اینکه XPS 15 شرکت Dell دوام باتری چندان مناسبی هم ندارد. البته به نظر می‌رسد اگر این بخش وقتی دستگاه در حال شارژ شدن بود کار می‌کرد هم مطمئناً بهتر می‌شد.

بدنه XPS 15 هم‌چون دیگر لپ‌تاپ‌های سری XPS از جنس آلومینیوم به رنگ نقره‌ای است و پوشش آن هم فیبر کربن می‌باشد. لمس سازه این دستگاه بسیار لذت‌بخش بوده و کار با آن هم راحت است.

قسمت پایینی لپ‌تاپ هم از جنس آلومینیوم می‌باشد که با باز کردن ۱۰ پیچ، امکان جداسازی آن فراهم است. همچنین یک درب به چشم می‌خورد که گشودن آن سبب خواهد شد تا اطلاعات XPS 15 مانند شماره سریال، برچسب سرویس و . . . مشاهده شود.

صفحه نمایش

این دستگاه دارای صفحه نمایش ۱۵٫۶ اینچی ۴K و ۱۰۸۰p است که البته چنان‌چه دوام باتری بیشتری می‌خواهید، باید سراغ نمونه دوم بروید. به خاطر داشته باشید که وقتی سخن از باتری به میان می‌آید، XPS 15 کمی به مشکل برمی‌خورد چرا که از CPU 45 واتی، GPU قدرتمندتر و یک نمایشگر ۴K بهره می‌برد زیرا تعداد پیکسل‌های صفحه نمایش‌های ۴K چهار برابر نمایشگرهای ۱۰۸۰p است بنابراین طبیعتاً این رایانه به انرژی بیشتری نیاز دارد.

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

نمایشگر XPS 15 را شرکت Dell، InfinityEdge نامیده و این یعنی حاشیه‌های بسیار کمی در آن مشاهده می‌شود. اشکالی که به این لپ‌تاپ وارد است، استفاده از شاسی مشابه مدل XPS 15 2در۱ می‌باشد حال آن‌که نمونه تبدیل شونده حاشیه‌های به مراتب باریک‌تری دارد. یک مشکل دیگر، مربوط به جای‌گیری دوربین سلفی است که هنوز در پایین صفحه نمایش کار گذاشته شده است.

اگر از کمپانی Dell بپرسید چرا دوربین جلو را در این بخش قرار می‌دهد، پاسخ خواهد داد که ظاهر لپ‌تاپ مهم‌تر از وبکم است؛ به خصوص اگر خیلی کم از وبکم استفاده می‌کنید، بعید است به خاطر این مبحث به مشکلی برخورد نمایید. لازم به ذکر است که اگر دستگاهی می‌خواهید که دوربین سلفی آن در جای مناسب قرار گرفته باشد، باید یکی از محصولات تجاری Dell را خریداری نمایید.

دیگر ویژگی مربوط به صفحه نمایش، Dell Cinema نام دارد که سبب افزایش سطح فرورفتگی می‌شود. در مورد رنگ نمایشگر نیز باید بگوییم که شاهد فناوری CinemaColor خواهیم بود و این یعنی پشتیبانی از فرمت‌های HDR و کیفیت بهتر نمایشگر با عمق بیشتر در رنگ مشکی، روشنایی خیره‌کننده، جزئیات قابل‌مشاهده‌تر و شفافیت بیشتر.

سیستم صوتی نیز از تکنولوژی CinemaSound بهره می‌برد که از شفافیت صدای Waves Maxx Audio Pro استفاده می‌کند. دیگر قطعه موجود در Dell Cinema، به CinemaStream شهرت دارد که سبب خواهد شد شبکه را نسبت به محتوایی که در حال پخش است، اولویت دهد.

بنابراین اگر به دنبال صفحه نمایش باکیفیت هستید، لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell یکی از بهترین مواردی است که بدون نیاز به خرید رایانه‌های دارای نمایشگر OLED، شفافیت و وضوح بالایی از تصاویر را در اختیار شما قرار می‌دهد.

کیبورد، ترک‌پد و Windows Hello

یکی از امکاناتی که شاید بسیاری از افراد از وجود آن در XPS 15 احساس رضایت کنند، کیبورد چیکلت و روان است. Dell در این لپ‌تاپ ۲در۱ از صفحه کلیدی به نام MagLev استفاده کرده که با انرژی مغناطیسی به کار رفته کاملاً احساس می‌شود که روی دکمه‌ها فشار وارد آمده است؛ البته چنین فناوری آنطور که باید و شاید کار نمی‌کند. ممکن است مدتی طول بکشد تا با کار کردن با این کیبورد عادت کنید به خصوص اینکه می‌خواهید از یک رایانه معمولی سراغ این لپ‌تاپ بیایید.

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

کار کردن با صفحه کلید XPS 15 همچون بسیاری از رایانه‌های همراه دارای ویندوز ۱۰، راحت می‌باشد. فناوری نورپردازی از پشت در این دستگاه وجود دارد که اگر چند ثانیه از کیبورد استفاده نکنید، نور آن خاموش خواهد شد. پوشش فیبر کربن بسیار کارآمد می‌باشد و به همین خاطر می‌توانیم محصول مورد بحث را یکی از بهترین لپ‌تاپ‌های سری XPS شرکت Dell بدانیم.

ترک‌پد این دستگاه بزرگ و قابل کلیک بوده و از همه پیمایش‌های ویندوز ۱۰ پشتیبانی می‌کند بنابراین تصور یک لپ‌تاپ بدون یک ترک‌پد کارآمد بسیار سخت است.

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

در سمت راست کیبورد، دکمه پاور به چشم می‌خورد که در آن سنسور اسکنر اثر انگشت نیز جای گرفته است. تنها تفاوت XPS 15 با مدل سال قبل این دستگاه، همین بخش می‌باشد. خبر بد در مورد این محصول شرکت Dell این است که بر خلاف برخی رایانه‌ها مانند میت‌بوک ایکس پرو هوآوی، وقتی لپ‌تاپ خاموش است، اثر انگشت شما را اسکن نمی‌کند بنابراین باید رایانه را روشن و سپس انگشتتان روی حسگر مربوطه قرار دهید.

عملکرد

در این لپ‌تاپ، پردازنده Core i9-8950HK شرکت اینتل به کار رفته که بسیار عجیب است زیرا این تراشه معمولاً در لپ‌تاپ‌های گیمینگ مشاهده می‌شود. لازم به ذکر است که این قطعه هشت هسته‌ای دارای TDP 45 واتی می‌باشد.

این نکته را باید مد نظر داشته باشید که محصولات XPS و ۱۵ اینچی شرکت Dell همواره از پردازنده‌های سری H اینتل استفاده کرده‌اند. برای مثال، مدل سال قبل دارای GPU نسل هفت Kaby Lake و XPS 15 2در۱ دارای تراشه نسل هشت Kaby Lake G بود. حالا تفاوتی که در این بین وجود دارد این است که XPS 15 سال قبل چهار هسته‌ای بود و طبیعتاً نسخه Core i9 SKU نیز وجود نداشت بنابراین جزو سری K نیز به حساب نمی‌آید. ضمن اینکه، تراشه نسل هشت XPS 15 2 در۱ تقریباً همان CPU نسل هفت سری H می‌باشد ولی به یک GPU 4 گیگی AMD مجهز است.

حالا تراشه موجود در نمونه لپ‌تاپ امسالی، شش هسته‌ای و چند رشته‌ای است که ۱۲ مگابایت آن حافظه پنهان بوده و سرعت پایه آن نیز ۲٫۹ گیگاهرتز می‌باشد که البته در نهایت ممکن است به ۴٫۸ گیگاهرتز هم برسد. این تراشه، پرقدرت‌ترین پردازنده Core شرکت اینتل به حساب می‌آید.

به علاوه، یک GPU از نوع GeForce GTX 1050Ti شرکت ان‌ویدیا که کارت گرافیکی میان‌رده به شمار می‌رود نیز در این لپ‌تاپ به چشم می‌خورد بنابراین به غیر از این قطعه، بقیه مشخصات فنی XPS 15 به یک لپ‌تاپ گیمینگ مربوط می‌شود. شاهد ادعای ما محصول سرفیس بوک ۲ و ۱۵ اینچی مایکروسافت است که مموری GTX 1060 با ۶ گیگابایت GDDR5 دارد ولی CPU آن از سری U می‌باشد. به خاطر داشته باشید که ان‌ویدیا از سری RTX 20 GPUهای خود در نمایشگاه CES سال جاری میلادی رونمایی کرد بنابراین سری GTX تقریباً قدیمی به حساب می‌آیند.

در مورد عملکرد XPS 15 شرکت Dell باید بگوییم که نمی‌توانید مشکلی در آن پیدا کنید چرا که نه در بخش گیمینگ و نه در بخش ویرایش ویدیو تیک ندارد. البته ادیت فیلم‌های ۴K با ۶۰ فریم بر ثانیه ممکن است کمی با کندی همراه شود. پیشنهاد ما این است که زیاد تنظیمات مربوط به رزولوشن و فریم ریت بازی‌ها را دست‌کاری نکنید به دلیل اینکه افزایش رزولوشن به بالاترین مقدار و افزایش فریم ریت مطمئناً شما را با مشکل روبه‌رو خواهد کرد.

بهتر است با هدف خرید لپ‌تاپ گیمینگ سراغ XPS 15 کمپانی Dell نروید زیرا رایانه‌هایی با مشخصات فنی به مراتب قوی‌تر که مخصوص بازی هستند، در بازار وجود دارد. این قانون برای کارهایی نظیر ویرایش ویدیو و استفاده از نرم‌افزارهای اداری نیز صدق می‌کند. به طور کلی باید پیش از خرید این لپ‌تاپ، فکر کنید که نهایت قدرتی که شما می‌توانید از یک رایانه حدوداً ۲ کیلویی داشته باشید چه‌قدر است.

برای آزمایشات بنچمارک، تست PCMark 8 به انجام رسید که رایانه را در زمینه مصارف خانگی، معمولی و محل کار بررسی می‌نماید. ابتدا مصارف خانگی که بیشتر افراد یا وبگردی و چت تصویری می‌کنند و یا با بازی سرگرم می‌شوند را مورد نقد قرار می‌دهیم.

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

آنطور که انتظار می‌رفت، XPS 15 نتوانست با توجه به CPU قدرتمندی که دارد امتیازات بنچمارک بالایی کسب کند. باز هم احتمال می‌رود که کندی سرعت این لپ‌تاپ، به خاطر GPU نه چندان مناسب آن باشد. دیگر آزمایش، به فعالیت‌های اداری مانند بازی و ویرایش ویدیو مربوط می‌شود.

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

در این بخش، انتظارمان این بود که XPS 15 بیش از ۷۰ درصد امتیازات را به خود اختصاص دهد ولی باز هم نتوانست در حد و اندازه رایانه‌های گیمینگ باشد. در نهایت، آزمایش مربوط به کارهای اداری مانند کار با نرم‌افزارهای آفیس به انجام رسید.

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

همان‌طور که می‌بینیم، نتایج آن تست امیدوارکننده‌اند که البته فکر می‌کنیم به خاطر آن است که اکثر تمرکز این نرم‌افزارها روی CPU می‌باشد.

خلاصه

بررسی تخصصی لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell - تکفارس 

اگر شما هم حاضرید ظرفیت باتری بیشتر را فدای عملکرد بهتر کنید، لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell همان چیزی است که می‌خواهید.

مهم‌ترین مشکلات این محصول، نبود برخی ویژگی‌هایی است که در نمونه‌های جدیدتر آن می‌بینیم که از آن جمله می‌توانیم به دوربین IR برای Windows Hello یا حاشیه‌های باریکتر اشاره کنیم. باید ببینیم کمپانی Dell در نسخه آتی XPS 15 مشخصات فنی ضعیف مانند کیبورد MagLev را جایگزین می‌کند و امکانات بیشتری در آن قرار می‌دهد یا خیر.

به هر حال و به طور کلی، لپ‌تاپ XPS 15 بسیار عالی است و کارایی زیادی خواهد داشت. از جمله نقاط قوت آن می‌توانیم به Dell Cinema که سبب افزوده شدن کیفیت HDR به نمایشگر ۴K می‌شود و کیفیت بالای سیستم صوتی اشاره کنیم. بنابراین برای هر کاری از ویرایش ویدیو گرفته تا انجام برخی بازی‌ها، XPS 15 کمپانی Dell گزینه بسیار ایده‌آلی به حساب می‌آید. به علاوه، اینکه وزن آن به بیش از ۲ کیلوگرم هم نمی‌رسد.

شما در مورد لپ‌تاپ XPS 15 شرکت Dell چه فکر می‌کنید؟ نظر خود را با دیگران در قسمت انتهای خبر به اشتراک بگذارید.

اگر چنان‌چه می‌خواهید بررسی تخصصی محصولی را مطالعه نمایید ولی آن را در سایت تکفارس پیدا نمی‌کنید، مدل آن را کامنت کرده تا در اسرع وقت، نقد و بررسی آن توسط تیم تحریریه ما آماده شود.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید