پهبادهای سرگردان، فعالیت دومین فرودگاه بزرگ انگلستان را مختل کردند - تکفارس 

پهبادهای سرگردان، فعالیت دومین فرودگاه بزرگ انگلستان را مختل کردند

امیر مریخ
۴ دی ۱۳۹۷ - 13:00
پهبادهای سرگردان، فعالیت دومین فرودگاه بزرگ انگلستان را مختل کردند - تکفارس 

در موردی جدید افراد نامعلومی با هدایت پهبادهای بدون سرنشین (Drone) موجب شدند تا ترافیک هوایی فرودگاه Gatwick را برای ساعاتی مختل شود و پروازها به تاخیر بیافتند. برای اطلاع از جزییات خبر با ما همره باشید.

فرودگاه گاتویک، دومین فرودگاه بزرگ انگلیس، امروز به عنوان یک مثال زنده و واقعی در مورد این مسئله ظاهر شد که به چه میزان مصرف کنندگان تکنولوژی‌های امروزی توانایی و پتانسیل آن را دارند که زیرساخت‌های ما را به چالش کشیده و فعالیت آن‌ها را مختل کنند. فرودگاه پس از رخ دادن حادثه‌ی اخیر به طور خلاصه اعلام کرد که تمام پرواز‌ها را مجددا در روز جمعه به تاخیر خواهد انداخت، این اتفاق در طول سه روز متوالی سومین بار است که برای این فرودگاه پیش می‌آید، مسئولین فرودگاه دلیل این کار را حضور مشکوک یک هواپیماهای بدون سرنشین در این منطقه، ذکر کرده‌اند. این حقیقتی درست و غیر قابل انکار است که هواپیماهای بدون سرنشین قادر به خنثی کردن یک شریان بزرگ انگلیس برای مدت بیش از ۲۴ ساعت شده‌اند، چرا که نیرو‌های پلیس و نیروهای مسلح دیگر قادر به یافتن عامل این اتفاق نشده‌اند و نتوانسته‌اد در طول مدتی که این درون باعث مزاحمت و اختلال پرواز‌های این فرودگاه شده است مقصر اصلی ماجرا را پیدا کنند.

در طی این اتفاق، فرودگاه در ابتدا پروازهای خود را در ساعت بعد از ظهر روز چهارشنبه بعد از ظاهر شدن هواپیماهای بدون سرنشین در ساعت به تعویق انداخت و با وجودی این که این فرودگاه در ساعت ۳ بامداد به طور محدود به فعالیت عادی خود ادامه داد، اما مجددا ۴۵ دقیقه بعد از این بلز گشایی، پرواز هواپیماهای بدون سرنشین از سر گرفته شد، در ادامه مسئولین این فرودگاه به ناچار و برای حفظ امنیت پروازهای این فرودگاه مجبور به بستن آن شدند. پروازهای این فرودگاه همچنان در روز جمعه صبح تا ساعت ۶:۱۴ صبح مختل شده باقی ماند ولی پس از آن زمان مجددا باند فرودگاه به تعداد محدودی از پروازها اجازه‌ی فرود داده و چند پرواز با موفقیت انجام گرفت. در ادامه‌ی این ماجرا فرودگاه تا ساعت ۸:۲۶ بعد از ظهر به وقت محلی باز بود، و این زمانی بود که پلیس به رسانه‌های انگلیس گفت که پروازهای برای باری دیگر مجددا به حالت تعلیق درآمده است.

گاردین گزارش می‌دهد که برخی هواپیماها همچنان در حال چرخش برای یافتن مهلت فرود هستند، ولی در آن زمان قادر به فرود نبودند و  به احتمال زیاد فرود بخش عمده‌ای از آن‌ها به فرودگاه های دیگر منتقل خواهد شد، اما آخرین تعطیلی این فرودگاه مدت زیادی به طول نیانجامید و نسبت به دفعات سابق ،این فرودگاه سریع تر بازگشایی شد. در ساعت محلی ۹:۳۱ بعد از ظهر محلی، فرودگاه اعلام کرد که برنامه‌ی پرواز‌های به تعویق افتاده را مجددا از سر گرفته است، این بار اما با ملاحضات «نظامی»! مسئولین فرودگاه گاتویک طی توییتی در مورد این حادثه ابراز داشتند:

اکنون پروازها از سر گرفته شده است. در حالی که ما این موضوع را مورد بررسی قرار خواهیم داد، حرکات فرودگاهی به حالت تعلیق در خواهد آمد، زیرا ایمنی اولویت اصلی ما است. اقدامات نظامی که ما در فرودگاه انجام داده‌ایم، به ما اطمینان لازم برای بازگشایی مجدد فرودگاه را می‌دهد.

ظاهرا پلیس در این ماجرا قادر به یافتن مسببین این به هم ریختگی و هدایت کنندگان این هواپیماهای بدون سرنشین نشده است. طبق بررسی‌ها از زمانی که باند فرودگاه برای اولین بار بسته شد تا به حال، بیش از ۵۰ بار پرواز این پهبادهای بدون سرنشین در مناطق مختلف این فرودگاه گزارش شده است. با در نظر گرفتن زمان کوتاه پرواز این هواپیماهای بدون سرنشین ( که هر چند شما برای انجام همین تعداد محدود پرواز پهبادها نیز نیاز به تعدادی زیادی از هواپیماهای بدون سرنشین و یا تعداد زیادی باتری، و یا هر دو خواهید داشت.)  نشان می دهد که شاید این اختلال ابعادی فراتر از یک حادثه‌ی ساده داشته باشد و حتی ممکن است این کاری از پیش برنامه ریزی شده باشد.

ارتش برای حمایت از کت قرمزها (پلیس‌های محلی کشور بریتانیا) و بررسی ابعاد مختلف این حادثه دعوت شده است. آن‌‌‌ها بر این واقعیت تأکید کردند که این حادثه یک حتدثه‌ی تروریستی نیست، بلکه تنها تلاشی عمدی برای اختلال در پروازهای این فرودگاه است. پلیس به دنبال راهی برای غیرفعال کردن هواپیماهای بدون سرنشین بوده است، اما با توجه به خطر گلوله‌های سرگردان که در محیط فرودگاه شلیک می‌شوند، دستور تیر اندازی به این هواپیماهای بدون سرنشین را رد کرد. شاید میزان جریمه و مجازاتی که برای عاملان این حادثه بریده خواهد شد برای شما جای سوال باشد که باید بگوییم در صوروتی که اپراتور و یا اپراتورهای این پهبادها دستگیر شوند، به دلیل اختلال در نظم پروازهای این فرودگاه به پنج سال زندان محکوم شوند. پلیس همچنین برای هرگونه اطلاعاتی که آن‌‌ها را برای یافتن عاملان این ماجرا کمک کند، پاداشی ۱۰،۰۰۰ پوندی در نظر گرفته‌اند. ثروتمن مشهور آقای آشکرافت (Michael Ashcroft) در مورد این جایزه‌ی در نظر گرفته شده در طی توییتی می‌گوید:

من یک پاداش £ ۱۰۰۰۰ را از طریق کانال CrimestoppersUK برای ارائه‌ی اطلاعاتی که منجر دستگیری افرادی که مسببان اصلی پرواز این پهبادها بوده‌اند اختصاص داده‌ام. این اختلا تنها یک پرواز یا به تعویق افتادن چند مسافرت کوتاه نبود و این اختلال به قیمت از بین بردن تعطیلات بسیاری از افراد شده است. در صورت داشتن اطلاعات مفید با تلفن سازمان CrimestoppersUK تماس بگیرید.

با توجه به دشواری مربوط به یافتن هدایت کنندگان اصلی این گونه هواپیماهای بدون سرنشین، اقدامات قانونی پیشنهادی برای اطمینان از پرواز نکردن هواپیماهای بدون سرنشین در نزدیکی فرودگاه‌ها تا به حال اتخاز شده است، اما از لحاظ فنی این امری غیرممکن است که تا پیش از بروز جرم آن را شناسایی و از آسیب رساندن آن به بدنه‌ی یک فرودگاه جلوگیری کرد. یک شرکت امنیت هوا و فضایی بیان کرده است که ترکیبی از  رادار، دوربین‌های شناساگر، تشخیص از طریق فرکانس‌های رادیویی و فن‌آوری‌های ممانعت کننده می‌توانند از  ورود پهبادهای بدون سرنشین به درون فرودگاه‌ها و اخلال در نظم آن‌‌ها جلوگیری کند. کمپانی DJI همچنین توانسته است به تکنولوژی دست پیدا کند که آن‌‌ها را قادر ساخته است تا از حضور پهباد‌های بدون سرنشین در شعاع ۱۰ مایلی خود اطلاع حاصل کنند.

این اقدامات ممکن است به دلیل افزایش تعداد حوادث هواپیماهای بدون سرنشین که امنیت فرودگاه‌ها را تحدید می‌کنند، به اقدامی ضروری مبدل شود. Dedrone، نام یک سایت است که در سراسر جهان حوادث هواپیماهای بدون سرنشین را دنبال می‌کند، طبق اطلاعات موجود در این وبسایت در ماه نوامبر ۲۰۱۸ در ایالات متحده آمریکا، سوئیس، آلمان، اتریش، نیوزیلند و بریتانیا، ۱۳ حادثه به ثبت رسیده‌اند که به نحوی هواپیماهای بدون سرنشین در آن دخیل بوده‌اند. نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید