برای اولین بار در جهان از هواپیمای بدون سرنشین برای تحویل دارو به مناطق دور افتاده استفاده شد - تکفارس 

برای اولین بار در جهان از هواپیمای بدون سرنشین برای تحویل دارو به مناطق دور افتاده استفاده شد

پوریا اسدی
۳ دی ۱۳۹۷ - 13:00
برای اولین بار در جهان از هواپیمای بدون سرنشین برای تحویل دارو به مناطق دور افتاده استفاده شد - تکفارس 

رویای آمازون برای تحویل بسته‌ها توسط هواپیماهای بدون سرنشین بسیار هیجان انگیز است. اما هنگامی‌ که صحبت از وعده‌های عملی تحویل بسته با هواپیماهای بدون سرنشین به میان می‌آید، هیچ چیز به طور بالقوه کاراتر نسبت به استفاده از وسایل نقلیه بدون سرنشین برای تحویل تجهیزات پزشکی نیست.

در ماه جاری، این جاه طلبی یک گام بزرگ به جلو برداشت، زمانی که کودکی یک ماهه در جزیره‌ی دورافتاده در اقیانوس آرام اولین نفری بود که واکسنی را توسط یک هواپیمای بدون سرنشین دریافت نمود. این هواپیمای بدون سرنشین توسط موسسه‌ی خیریه یونیسف (صندوق کودکان سازمان ملل متحد) از ۴۰ کیلومتری کوه‌های ناهموار پرواز نمود که می‌توانست در روش‌های سنتی ساعت‌ها طول بکشد. جامعه‌ای که واکسن به آن تحویل داده شده فقط توسط قایق‌های کوچک و یا با پای پیاده قابل دسترسی است و حتی برق و مرکز بهداشت هم ندارد.

واکسن‌ها به علت اجبار نگهداری در دمای مناسب، برای حمل و نقل بسیار دشوار هستند. در نتیجه این چالش‌ها، حدود یک پنجم از کودکان در وانواتو از دریافت آنچه که به عنوان واکسن‌های ضروری در دوران کودکی شناخته می‌شود، محروم هستند.

هنریتا ف. فری، مدیر اجرایی یونیسف، در بیانیه‌ای درباره‌ی پیشرفت‌های برجسته این سازمان گفت:

این پرواز کوچک با هواپیماهای بدون سرنشین یک جهش بزرگ برای سلامت جهانی است. با توجه به اینکه جهان هنوز در تلاش برای ایمن سازی کودکان در غیرقابل دسترس‌ترین نقاط است، فناوری‌ هواپیماهای بدون سرنشین می‌توانند یک عامل تغییر دهنده‌ در این وصعیت برای عبور از مشکلات مربوط به فاصله‌ها باشد

هواپیماهای بدون سرنشین قبلا نشان داده‌اند که توانایی حمل خون را با داشته و حتی، همانطور که در مطالعات اخیر نشان داده شده‌اند، ارگان‌های پیوندی را هم می‌توانند بدون مشکل حمل کنند. با این حال، یونیسف ادعا می‌کند که تا به حال هیچ کشوری از یک شرکت هواپیمایی بدون سرنشین استفاده نکرده است تا این واکسن را به مکان‌های دور از دسترس حمل و نقل کند. دو شرکت برای این پیشنهاد رقابت کردند. در نهایت، شرکت استرالیایی Swoop Aero برنده شد. برای به دست آوردن قرارداد، این شرکت مجبور شد ثابت کند که می‌تواند با محموله‌ی مورد آزمایش ۵۰ کیلومتر پرواز کند و پس از آن دقیقا در یک منطقه کوچک  مورد نظر محموله را تحویل دهد.

با توجه به پیشرفت‌های اخیر، جای تعجب نیست که دولت وانواتو ابراز علاقه کرده است که استفاده از واکسن‌های تحویلی توسط هواپیمای بدون سرنشین را در برنامه بلندمدت ملی ایمن سازی خود قرار دهد. به طور گسترده‌تر، مقامات این کشور امیدوارند که از هواپیماهای بدون سرنشین برای کمک به توزیع دارو استفاده کنند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید