سازندگان تلفنهای هوشمند، راههای زیادی برای محافظت از گوشی فراهم کردهاند، از رمز عبور گرفته تا الگو و اثر انگشت. اما هیچ چیز ساده تر از نگاه کردن به تلفن برای باز کردن قفل آن نیست گرچه که تکنولوژی استفاده در تلفنها از سازندهای تا سازنده دیگر فرق میکند.
حالا کمپانی Forbes تصمیم گرفته تا با استفاده از سرهای ساخته شده توسط پرینترهای سه بعدی، قابلیت تشخیص چهره را در جدیدترین تلفنهای روز دنیا آزمایش کند.
ساخت این سر بدلی بیش از ۳ روز به طول انجامید و با اضافه کردن رنگ به آن هزینهای بیش از ۳۷۰ دلار داشت. ۵ تلفن به عنوان نمونه آزمایشی انتخاب شدند: سامسونگ گلکسی S9، Note 9، LG G7، OnePlus 6 و آیفون X.
پس از این که شخص واقعی این قابلیت را در همه دستگاهها روشن کرد، از سر مصنوعی استفاده شد تا قفل آنها را باز کند. در کمال تعجب این چهره بدلی، قفل هر چهار تلفن اندرویدی را بدون کوچکترین مشکلی باز کرد. فقط G7، S9 و Note 9 کمی تغیر و آزمون و خطا برای زاویه و نورپردازی نیاز داشتند. گرچه S9 و Note 9 از اسکنر iris نیز به عنوان یک قابلیت امنیتی استفاده میکنند که این چهره بدلی نتوانست آن را گول بزند. در عین حال قفل تلفن وان پلاس ۶ بدون کوچکترین زحمتی باز شد.
اما آیفون ۶ با وجود ناچ بزرگی که در بالای صفحه داشت و چندین حسگر مختلف برای تشخیص چهره در خود جای داده بود توسط این سر تقلبی گول نخورد و قفل آن باز نشد. البته در ذهن داشته باشید که آیفون هیچ روش خارجی دیگری برای باز کردن قفل ندارد و فقط تلفنهای اندرویدی هستند که اثر انگشت و تشخیص چهره را برای راحتی بیشتر کاربران ارائه میدهند.
حالا آیا این بدین معنی است که کاربران اندرویدی نباید از حسگر تشخیص چهره استفاده کنند؟ البته که نه. اگر کسی حاضر است متحمل این همه دردسر شود تا یک سر بدلی با استفاده از پرینتر سه بعدی بسازد، شما حتما مشکلاتی عظیمتر از امنیت تلفن خود دارید.
این قابلیت برای دور نگهداشتن افراد فضول کفایت میکند. گرچه اگر هنوز در این مورد پارانویا دارید، همیشه میتوانید از دیگر قابلیتهای امنیتی برای قفل کردن تلفن خود استفاده کنید.
نظرات