صبح امروز گوگل از اجرای پروژه جدید هوش مصنوعی در تایلند خبر داد. هدف این پروژه غربالگیری بینایی و تشخیص بیماری در افرادی است که از رتینوپاتی دیابتی رنج میبرند. با تکفارس همراه باشید.
این پروژه مشابه برنامهای است که گوگل در هند اجرا کرد تا با همکاری شرکتهای بزرگ فناوری، مزایای اجتماعی تکنولوژی هوش مصنوعی را به نمایش بگذارد.
در این باره کِنت واکر، معاون ارشد امور جهانی این شرکت، در رویداد بانکوک گوگل گفت:
ما، به عنوان یک جامعه، مسئولیتهایی را در قبال استفاده از هوش مصنوعی داریم و باید در بهترین راه از آن بهره برداری شود.
در این رویداد از مزایای دیگر پروژه هوش مصنوعی نظیر توقف ماهیگیری غیرقانونی در تایلند نیز صحبت شد.
پروژه دیابت گوگل در تایلند با همکاری بیمارستان رجویتی انجام میشود. این برنامه حاصل تحقیقات مشترکی است که به تکنولوژی هوش مصنوعی جدیدی ختم شد تا دقت تشخیص بیماریها را تا ۹۵ درصد افزایش دهد. از آنجایی که دقت تشخیص بیماری توسط دکتر و آزمایشات انسان چیزی حدود ۷۴ درصد است، این تکنولوژی میتواند پیشرفتی بزرگ در غربالگری بینایی باشد.
این برنامه نتایج غربالگری بینایی را با بررسی چشم بیمار ارزیابی کرده و در صورت احتمال از دست رفتن بینایی شخص، اجازه درمانهای پیشگیرانه را صادر میکند.
تایلند یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شکر در دنیاست و مصرف بیشاز حد شکر یکی از معضلهای بزرگ جمعیت ۶۹ میلیون نفری این کشور است.
دولت تایلند کمپینهای زیادی را علیه این عادت ناشایست مدیریت میکند تا از نرخ زیاد بیماری دیابت جلوگیری کند. همین امر باعث شده تا از سال ۲۰۱۵ معاینه چشم و غربالگیری بینایی در شاخص سلامت ملی قرار گیرد.
در این باره Paisan Ruamviboonsuk، دستیار مدیر بیمارستان رجویتی، گفت:
کشور تایلند چیزی حدود ۱,۴۰۰ دکتر و ۵ میلیون بیمار دیابتی دارد که اکثرا در خطر از دست دادن بینایی هستند.
پروژه گوگل در نظر دارد تا نرخ غربالگری بینایی در این کشور را به ۶۰ درصد برساند و این هدفی است که دولت تایلند نیز آن را دنبال میکند.
در ماه اکتبر، گوگل اعلام کرده است که در سال آینده، ۲۵ میلیون دلار برای اهداف بشردوستانه و محیط زیست ایفا خواهد کرد که همگی به دنبال استفاده از هوش مصنوعی هستند.
نظر شما کاربران تکفارس درمورد این پروژه گوگل چیست؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
نظرات