قوی‌ترین ماهواره یونی درحال حرکت به سمت سیاره عطارد است - تکفارس 

قوی‌ترین ماهواره یونی درحال حرکت به سمت سیاره عطارد است

مصطفی اسماعیلیان
۱۶ آذر ۱۳۹۷ - 19:30
قوی‌ترین ماهواره یونی درحال حرکت به سمت سیاره عطارد است - تکفارس 

۲۰ آبان ماه ۱۳۹۷ بود که فضاپیمای BepiColombo زمین را در برای انجام مأموریت ۷ ساله خود به مقصد سیاره عصارد ترک کرد. اما این فضاپیما به‌خاطر موتور یونی منحصر‌به‌فرد خود یک نقطه عطف مهم در صنعت فضایی محسوب می‌شود. با تکفارس همراه باشید.

موتورهای یونی نسل جدیدی از سیستم حرکتی فضاپیما هستند که با استفاده از گاز زنون کار می‌کنند. این پیشرانه‌ها ۱۰ تا ۱۲ برابر کارایی بیشتری در مقایسه با پیشرانه‌های شیمیایی دارند و حالا فضاپیمای BepiColombo افتخار این را داشته است تا از این سیستم برای سفر خود به عطارد استفاده کند.

۱۱ آذر ماه همین هفته، فضاپیما برای اولین بار ۲ عدد از پیشرانه‌های یونی را در مسیر خود به سیاره عطارد روشن کرد. این پیشرانه‌ها هفته‌ها مراحل تست و آزمایش را پشت سر گذاشته بودند و حالا موفقیتشان در هدایت فضاپیما بدین معنی است که قوی‌ترین موتور الکتریکی دنیا توسط مهندسان ناسا و سازمان فضایی ژاپن ساخته شده است و هم‌اکنون در حال انجام مأموریت است.

السا مونتانون، مدیر عملیات فضاپیمای BepiColombo در بیانیه آژانس فضایی اروپا گفت:

تکنولوژی موتورهای الکتریکی یونی بسیار نو و ظریف است.

این بدین معناست که هر چهار پیشرانه یونی BepiColombo در طول پرتاب به‌طور کامل و یک‌به‌یک بررسی شده و عملکرد هر کدام زیرنظر مهندسان قرار گرفته بود.

همچنین تیم محققان سازمان فضایی باید تا زمانی که آنتن فضاپیما در حین سفر خود به عطارد توانایی ارسال اطلاعات را به سمت زمین دارد، عملکرد پیشرانه‌ها را زیر نظر داشته باشند.

بخش‌های مختلف فضاپیما BepiColombo | پیشرانه‌های یونی در بخش Mercury Transfer Module قرار دارند.

انتظار می‌رود در اواخر آذرماه، پیشرانه‌های یونی فضاپیما عملیات ۲۲گانه‌ای را برای تولید نیروی محرکه سفر عطارد شروع کنند که عملیاتی بسیار پیچیده و سنگین است.

لازم به ذکر است که این سفر هفت ساله مسافتی حدود ۹ میلیارد کیلومتر را شامل می‌شود و در این زمان پیشرانه‌های یونی باید تمام نیروی محرکه فضاپیما را تأمین کنند.

پیشرانه‌های یونی که در ماژول انتقالی (MTM) فضاپیمای BepiColombo قرار دارند، دو مدارگرد را به مقصد سیاره عطارد منتقل خواهند کرد. زمانی که فضاپیما در سال ۲۰۲۵ به عطارد برسد، به سه بخش تقسیم شده و مدارگردها با جدا شدن از پیشرانه‌های یونی، خود را به مدار سیاره می‌رسانند.

نظر شما کاربران تکفارس در مورد این خبر چیست؟ دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید