ترمیم بافت پوست زخمی بوسیله‌ی لیزر - تکفارس 

ترمیم بافت پوست زخمی بوسیله‌ی لیزر

پوریا اسدی
۲۹ آبان ۱۳۹۷ - 20:00
ترمیم بافت پوست زخمی بوسیله‌ی لیزر - تکفارس 

درست مانند دستگاه “بازسازی پوست” در سری فیلم‌های Star Trek,، پزشکان ممکن است به زودی بتوانند زخم‌های پوستی را با استفاده از فناوری مبتنی بر لیزر هوشمند درمان کنند. به لطف تحقیقات انجام شده در دانشگاه ایالتی آریزونا، که محققان نشان دادند که ممکن است برای ترمیم زخم‌های حیوانات (و شاید هم یک روز انسان‌ها) از یک لیزر و برخی از نانومواد فعال لیزری استفاده کرد. این عمل هم سریع‌تر بوده و هم بهتر از راه‌های سنتی جوابگو است.

نانومواد این تیم با استفاده از نانومیله‌های طلا ساخته شده است که در یک نوع خاص از ابریشم خالص تعبیه شده است. هنگامی‌که پرتوی لیزر بر روی این ماده می‌تابد، گرما تولید شده باعث می‌شود که ابریشم به پوست بچسبد و زخم  را تا ۷ برابر قوی‌تر از نخ‌های سنتی ترمیم کند. در همین حال لیزر به اندازه کافی قدرتمند نیست که بتواند در طول درمان به فرد آسیب برساند.

محققان دو مدل از نانومواد را ایجاد کرده‌اند. یکی از نسخه‌های مقاوم در برابر آب برای استفاده در محیط‌های مرطوب – برای مثال، جراحی برای حذف بخش از روده سرطانی- است. فرمول دیگر شامل مخلوط کردن نانو سیلانت فعال با لیزر و آب است، بنابراین براحتی آن را می‌توان به زخم سطحی روی پوست اعمال کرد.

این روش هنوز بر روی انسان‌ها آزمایش نشده است، اما نشان داده شده که به طور موثر بر روی زخم‌های بافت نرم در حیوانات عمل می‌کند . این موارد عبارتند از ترمیم زخم در روده‌ی یک خوک و بر پوست موش. در هر دو مورد، رویکرد مبتنی بر لیزر از راه‌حل‌های جایگزین بهتر عمل کرده است.

Kaushal Rege، استاد مهندسی شیمی‌در دانشگاه Arizona State طی بیانیه‌ای گفت:

نتایج نشان داد که ترکیب ما از نانومواد همراه با کاهش شدت گرمای مورد نیاز در این سیستم، یک تکنولوژی امیدوار کننده برای استفاده نهایی در همه زمینه‌های پزشکی و جراحی است. علاوه بر تنظیم دقیق پارامترهای پیوند فتوشیمیایی سیستم، ما در حال حاضر مدل‌هایی را آزمایش می‌کنیم که بارگیری و انتشار دارو را برای درمان و بهبودی امکان‌ پذیر می‌سازد.

مقاله توصیفی این تحقیق با عنوان «تطبیق و اصلاح سریع بافت نرم با استفاده از نانوسایلان ابریشمی‌ با لیزر» اخیرا در مجله Advanced Functional Materials منتشر شده است. امیدواریم مدت زیادی طول نکشد تااین درمان آینده‌گرایانه در بیمارستان‌های نزدیک شما به کار گرفته شوند.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید