پیشرفت شگفت‌انگیز در درمان افراد معلول | دستیابی به توانایی راه رفتن دوباره - تکفارس 

پیشرفت شگفت‌انگیز در درمان افراد معلول | دستیابی به توانایی راه رفتن دوباره

پوریا اسدی
۱۲ آبان ۱۳۹۷ - 12:30
پیشرفت شگفت‌انگیز در درمان افراد معلول | دستیابی به توانایی راه رفتن دوباره - تکفارس 

سه فرد معلول که سال‌ها پیش صدمات جدی به ستون فقرات وارد شده بود، توانایی دوباره راه رفتن را به لطف به تحریک الکتریکی ستون فقرات خود با استفاده از ایمپلنت بی‌سیم بدست آوردند. این فناوری به نام STIMO (تحریک جنبشی روی زمین) شناخته ‌می‌شود و به افرادی که به مدت طولانی توانایی استفاده از پاهایشان را از دست داده‌اند، کمک می‌کند تا کنترل آنها را دوباره بدست بگیرند.

Jocelyne Bloch، یک جراح مغز و اعصاب که در این مطالعههمکاری داشته، در بیانیه‌ای گفت:

در این روش ، ما مجموعه‌ای از الکترودهای را روی نخاع فرد معلول ایمپلنت کردیم که به ما اجازه می‌دهد دسته‌های عضلانی  در پاهای فرد را هدف قرار دهیم. تنظیمات انتخاب شده از الکترودها باعث فعال شدن قسمت‌های خاصی از نخاع می‌شود که سیگنال‌هایی  که مغز برای تولید راه رفتن ارائه می‌دهد را تقلید می‌کند.

این مطالعه توسط (Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL و بیمارستان دانشگاه لوزان (CHUV)، که هر دو در سوئیس مستقر هستند، صورت گرفته است. این نشان دهنده یک جهش بالقوه و گسترده برای فناوری در زمینه‌ی توانبخشی است. شرکت‌کنندگان فقط با یک هفته استفاده توانستند توانایی محدودی برای پیاده‌روی را با حمایت‌کننده از وزن بدن (شکل پایین) کسب کنند. بعد از چند ماه، آنها توانستند این را با سایر دستگاه‌ها با پشتیبانی کمتر مانند واکر یا عصا تعویض کنند.

از همه مهم‌تر، حتی بعد از اینکه محرک الکتریکی خاموش شد، شرکت‌کنندگان پیشرفتی که در طول آزمایش انجام بدسا آورده بودند را حفظ کنند.

مقاله‌ای که در این اثر توصیف  کرده است با نام “هدفمندسازی فناوری نانو، بازسازی راه رفتن در افراد با آسیب نخاعی ” اخیرا در مجله‌ی Nature منتشر شده است. استارت آپ پزشکی به نام GTX که توسط Jocelyne Bloch و یکی دیگر از محققان به نام Grégoire Courtine تأسیس شده است، اکنون قصد دارد این کار را به درمان‌هایی رایج برای بیماران در بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها تبدیل کند.

ما در حال ساخت نسل جدیدی از فناوری نانو هستیم که همچنین پس از آسیب زودرس مورد آزمایش قرار خواهد گرفت، زمانی که توان بالقوه برای بهبودی بالا است و سیستم عصبی عضلانی هنوز تحت آسیب با فلج مزمن قرار نگرفته است.

همانطور که قابل توجه است، بدون شک، این کار تنها نمونه‌ای از محریک الکتریکی نیست که نتایج قابل توجهی را به دست آورد. به تازگی، محققان کلینیک Mayo در ایالات متحده نشان دادند که یک محرک الکتریکی ایمپلنت شده قادر به کمک مردی بود که چهار سال پیش در یک تصادف با موتورسیکلت فلج شد و با کمک آن  توانایی ایستادن را بدست آورد و حتی طول یک زمین فوتبال را طی نمود.

توسعه فناوری در زمینه پزشکی و بالاخص کمک به افراد معلول را چگونه ارزیابی می‌نید؟ لطفا نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید