فیسبوک به تازگی به TechCrunch گفت که در حال کار بر روی عینکهای واقعیت افزوده خود است. پس از عرضهی صفحه نمایش هوشمند پورتال ، حرکتهای فیسبوک میتواند هم برای اپل و هم برای گوگل چالشهایی را به همراه داشته باشد که شاید بتواند در صحنه سختافزار بیشتر شود.
تقریبا یک سال بعد از اینکه مدیرعامل فیسبوک مارک زاکربرگ گفت که فیسبوک هیچ فناوری شختافزاری نداشته و به پنج یا هفت سال زمان برای ساخت عینک واقعیت افزوده نیاز دارد، تغییر بزرگی در حال حاضر رخ داده است. سرپرست بخش واقعیت افزودهی فیسبوک Ficus Kirkpatrick معتقد بوده این تغییر زود هنگام بدلیل رقابت با HoloLens مایکروسافت، Magic Leap و Thalmic Labs است و عینک واقعیت افزوده این شرکت به زودی به واقعیت میپیوندد.
Kirkpatrick به TechCrunch گفت:
البته ما در حال کار بر روی آن هستیم، من فکر میکنم که در مورد این به طور عمومی در رویداد Oculus Connect صحبت کردهایم. ما در حال انجام تحقیقات بیشتردر مورد این فناوری هستیم و فکر میکنم که با عینکهایی که رویای آنها را داریم فاصلهی زیادی نداشته باشیم. در حال حاضر ما هیچ محصولی را برای معرفی نداریم، اما بسیاری از افراد با استعداد فیسبوک بر روی انجام تحقیقات پیشرفته به امید ساخت هدست آینده گرا مشغول هستند.
این اظهارات، پتنت و اختراعات از اوایل سال جاری تأیید میکند که فیسبوک در حال کار بر روی یک هدست واقعیت افزوده است. بخشی از این شایعات در ابتدا شامل اعلانیهی جذب نیرو و “شغلی برای دستیابی به موفقیت در چشم انداز رایانه، یادگیری ماشینی، واقعیت ترکیبی، گرافیک، صفحه نمایش، سنسورها و روشهای جدید برای نقشه برداری از بدن انسان” بوده است. همچنین باید اشاره کرد که فیسبوک به دنبال کنترل کامل در روند ساخت هدست واقعیت افزوده تا سطح تراشه است.
فیسبوک در چند سال گذشته با بسیاری از رسواییهای حفظ حریم خصوصی و امنیتی روبرو بوده است، اما با توجه به نگرانیها در مورد جمع آوری دادهها در اولین بخش سختافزار، هنوز هم جالب است که چگونه افراد به چنین هدست واقعیت افزوده واکنش نشان میدهند.
غول رسانههای اجتماعی هم اکنون دارای آزمایشگاه ساخت سختافزار خود است و با توجه به مالکیت Oculus توسط فیسبوک، ممکن است برخی از درسها و شاید همکاری در مسیر نرمافزار هدست وجود داشته باشد. تا عرضهی این هدست هنوز فاصلهی زیادی باقی مانده است و قبل از اینکه هر محصول واقعی به دست مشتریان برسد، به توسعهی بیشتری نیاز است.
البته ممکن است مصرفکنندگان، مانند عینک هوشمند واقعیت افزودهی گوگل در سال ۲۰۱۳ برای آن آماده نباشند، ولی باید در نظر داشت که شکست گوگل به دلیل کمبود نرم افزار مناسب بوده است.
ساخت عینک واقعیت افزوده توسط فیسبوک را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا موفق خواهد بود یا به شکستی مانند عینک گوگل منجر خواهد شد؟ لطفا نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.
نظرات