راه‌حلی ساده برای نجات کوادکوپترها از دست خلبانان تازه‌کار - تکفارس 

راه‌حلی ساده برای نجات کوادکوپترها از دست خلبانان تازه‌کار

مصطفی اسماعیلیان
۲۵ مهر ۱۳۹۷ - 19:00
راه‌حلی ساده برای نجات کوادکوپترها از دست خلبانان تازه‌کار - تکفارس 

صنعت کوادکوپترها و هواپیماهای بدون سرنشین چند سالی است که پیشرفت قابل ملاحظه‌ای را داشته است. افزایش ثبات و قابلیت‌های کنترلی در این محصولات باعث شده تا کاربران کنترل آسان‌تری را تجربه کنند. اما همیشه به دلایل مختلف مکانیکی و شاید هم تازه‌کار بودن خلبان، مواردی پیش می‌آید که کوادکوپتر دچار نقص در هنگام پرواز و حتی سقوط می‌شود. با تک‌فارس همراه باشید تا یکی از به صرفه‌ترین راه‌حل های موجود را بررسی کنیم.

یکی از راه‌حل‌های آسان و ساده برای این گونه مشکلات، متصل کردن یک چتر نجات هوشمند بر بالای کوادکوپتر است تا همزمان با تشخیص مشکل، فعال شده و کوادکوپتر را از برخورد با زمین نجات دهد. این روش نه تنها می‌تواند کوادکوپتر را از شکستن نجات دهد بلکه باعث کاهش خطر صدمه و نجات جان اشخاصی می‌شود که به طور اتفاقی از زیر این کوادکوپتر سنگین عبور می‌کنند.

در میان شرکت‌های زیادی که این ایده را پوشش داده‌اند، یک تیم اتریشی به نام Drone Rescue توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. این شرکت که مدت زیادی است در پروژه‌ی اتصال چتر‌نجات به محصولات هوایی بدون‌سر‌نشین فعالیت می‌کند، در هفته‌ی جاری قصد رونمایی از اولین سیستم پیشرفته‌ی خود را در رویداد Intergeo شهر فرانکفورتِ آلمان دارد.

شرکت Drone Rescue دو نوع چترنجات را در فهرست تولیدات خود آماده کرده است، مدل DRS-5 و DRS-10، که هر کدام به محدوده‌ی استفاده‌ی هر کوادکوپتر وابسته‌اند. مدل DRS-5 برای محصولاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند که حداکثر دارای ۸ کیلوگرم وزن باشند در حالی که مدل DRS-10 قادر است وزنی میان ۵ تا ۲۰ کیلوگرم را تحمل کند. همچنین این تیم محققین یک مدل مخصوص با عنوان DRS-M600 را نیز تولید کرده‌اند که با به ارث بردن قابلیت‌های DRS-10، برای محصولات سری Matrice 600 طراحی شده است که این سری کوادکوپترهای محبوب توسط شرکت DJI برای عکاسان حرفه‌ای و فیلم‌سازان مستقل ساخته شده‌اند.

چتر نجات خودکار شامل یک مخزن کربن و حسگرهای الکترونیکی است که در ارتباط با هم، خطر سقوط را تشخیص می‌دهند. زمانی که کوادکوپتر به طور غیر منتظره و با سرعت به سمت پایین حرکت کند، چتر نجات به طور خودکار باز شده و از سرعت سقوط می‌کاهد. در همین زمان، بخش مهم این سیستم از خاموش بودن موتورهای کوادکوپتر اطمینان حاصل می‌کند تا علاوه بر کنترل بهتر دستگاه و عدم اختلال در چترنجات، از آسیب‌های احتمالی به افراد نزدیک محل فرود جلوگیری کند.

آندریاس پلویر، مدیر اجرایی و یکی از بنیان‌گذاران شرکت Drone Rescue، در مصاحبه‌ی اخیر خود گفت:

مزیت این سیستم این است که در موقعیت‌های حاد آتش‌سوزی قادر است بدون انفجار وضعیت را مدیریت کند. این بدین معنی است که چترنجات بسیار آسان و سریع قابلیت بسته‌بندی و استفاده‌ی مجدد را در کوادکوپتر دارد و البته بسیار سبک و دارای عملکرد بالا در بدترین شرایط محیطی خواهد بود.

قابلیت جالب و مهم این چترنجات این است که شامل یک سیستم ضبط‌کننده‌ی داده است که به کاربر اجازه‌ی تجزیه و تحلیل دقیق خرابی‌های کوادکوپتر را بدهد.

از آنجایی که رگلاتور‌ها در اجازه‌ی پرواز به کوادکوپترها در خارج از خط دید کاربر، به خصوص در مکان‌های شلوغ، محتاط هستند، این تکنولوژی چترنجات در کنار سیستم کنترل ترافیک می‌تواند راه را برای استفاده‌ی گسترده‌تر در کوادکوپترهای تجاری هموار سازد.

هر ساله حوادث زیادی در اثر سقوط این نوع محصولات پروازی در سراسر دنیا رخ می‌دهد که بعضی از آن‌ها به‌خاطر تازه‌کار بودن خلبان و یا مشکلات غیر منتظره‌ی مکانیکی است، به عنوان مثال چند سال پیش بود که در حین پخش زنده‌ی یک مسابقه‌ی اسکی، سقوط کوادکوپتر فیلم‌برداری باعث مجروح‌شدن ورزشکار معروف اسکی شد. از این رو تجهیز کوادکوپترها و دیگر محصولات پروازی مثل هواپیماهای بدون سرنشین به چترنجات می‌تواند امری بسیار مهم باشد تا از خطرات احتمالی به خوبی جلوگیری شود.

طبق گزارشات، شرکت Drone Rescue قرار است تا از سیستم چترنجات پیشرفته‌ی خود در اواخر سال ۲۰۱۸ رونمایی کند. نظر شما کاربران تک‌فارس درمورد این تکنولوژی چیست؟ دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید