بر اساس گزارش مرکز تحقیقاتی MIT، محققان شرکت هوافضای لاکهید مارتین از هدست واقعیت افزودهی هولولنز (HoloLens) مایکروسافت در طراحی فضاپیمای اوریون استفاده میکنند. این هدست قرار است در پروژهای همکاری کند تا انسانها را به مقاصد دور دستی همچون ماه و در نهایت مریخ ارسال و در امنیت کامل به زمین بازگرداند. با تکفارس همراه باشید.
لاکهید مارتین پیمانکار اصلی و سازندهی فضاپیمای اوریون در ناسا است. فضاپیمایی که در سال ۲۰۱۴ اولین آزمایش بدونسرنشین خود را با موفقیت انجام داد و به تازگی توسط ناسا و با هدف حمل انسان و اکتشافات سیارات دوردست معرفی شده است.
محققان این مرکز تحقیقاتی از هولونز برای خواندن دستورالعملها و همینطور بررسی جهت فضاپیما استفاده میکنند، از این رو به جای بررسی مداوم فعالیتها، کافیست هر پانزده دقیقه وضعیت فضاپیما را بازرسی کنند. همچنین این هدست در تیم سازندهی اسکلت گرمایی اوریون جای دستورالعملهای ۱۵۰۰ صفحهای فضاپیما را گرفته است و باعث تسریع کار مهندسین و افزایش بازدهی تیم شده است.
هدست هولولنز که اولین بار در سال ۲۰۱۰ توسط مایکروسافت رونمایی شد، به جای قراردادن کاربر در محیطی مجازی و ۳۶۰ درجه، اجسام دوبعدی و سهبعدی را به فضای دیداری کاربر اضافه میکند. این اجسام میتوانند شامل اطلاعات شخصی یا کاری، بازیها و یا افکتهای محیطی باشند.
البته همکاری مایکروسافت و ناسا در استفاده از هدست هولولنز اتفاق تازهای نیست. در سال ۲۰۱۵، آژانس فضایی ایالات متحده همکاری خود با مایکروسافت در پروژهی سایدکیک اعلام کرد. پروژهای که هدف آن افزایش توانمندی فضانوردیان ایستگاه بینالمللی با استفاده از تکنولوژیهای روز است.
سایدکیک با بهرهگیری از هدست هولولنز، اطلاعات مهمی را به صورت واقعیت افزوده به فضانوردانی که خارج از جو زمین مشغول کار هستند ارسال میکند که اولین نمونههای این طرح در ۱۵ آذر ۱۳۹۴ (۴ دسامبر ۲۰۱۵) اجرا شد.
در سال ۲۰۱۷ نیز، مایکروسافت خبر از استفادهی این هدست در مرکز تحقیقاتی ناسا داد تا کارشناسان مناسبترین محل برای برپایی پایگاه تحقیقاتی یکروزه در سطح مریخ را بیابند.
نظر شما کاربران تکفارس در مورد استفاده از هدستهای هولولنز در مرکز تحقیقاتی ناسا چیست؟ دیدگاه خود را برای ما راسال کنید.
نظرات