مطمئنا آخرین منظرهای که هرکس دوست دارد در پمپبنزین ببیند، منفجر شدن جایگاه توسط یک نصفه سیگارِ روشن است که کاملا اتفاقی با مواد قابل اشتعال برخورد میکند. اینکه افراد سیگاری پیامهای هشداری که در تمام قسمتهای جایگاه پمپبنزین وصل شدهاند را هنوز ندیده باشند، واقعا عجیب است. یا اینکه شاید بخش مربوط به احتراق و ایجاد شعله را در درس شیمی نادیده گرفتهاند و هنوز از چگونگی روشن شدن آتش اطلاعی ندارند.(!) در این مواقع تنها کاری که از دست افرادی مثل ما برمیآید صحبت و یا مشاجره با فرد متخطی است. پس باید قبل از اینکه کل جایگاه به آسمان فرستاده شود، یک فکری به حال آن سیگار روشن کنیم.
به هرحال، در این زمانه سیگار کشیدن در پمپبنزین ممکن است مسئلهی زیاد عجیبی نباشد اما به نظر میرسد ما تنها افرادی نیستیم که نگران آن هستند. شرکت شِل با همکاری مایکروسافت در حال کار بر روی راهحلی است تا با جلوگیری از اینگونه خطرات انفجار، ایمنی جایگاههای سوخت را افزایش داده تا تمام مشتریان بتوانند بدون از دست دادن سرِ خود، بنزین بزنند. این سیستم که از هوش مصنوعی Azure IoT Edge مایکروسافت استفاده میکند، میتواند به سرعت افرادی که در حال سیگارکشیدن هستند را شناسایی و با آنان برخورد کند. گفته شده است که این ابزار هماکنون بر روی دو جایگاه بنزین در تایلند و سنگاپور با موفقیت آزمایش شده است.
سیستم از دوربینهای پیشرفتهای که در اطراف جایگاه بنزین متصل شدهاند استفاده میکند و قادر است رفتار کسانی را که در حال روشن کردن سیگار هستند شناسایی و اخطار حاوی عکس فرد متخطی را تولید کند. این تصاویر به سرور خارجی Azure منتقل میشوند. سیستمی که به تکنولوژی هوشمصنوعی با قابلیت یادگیری پیچیدهای مجهز است تا با استفاده از آن سیگارکشیدن فرد را تأیید کند. اگر تصویر مورد تأیید قرار گرفت، اخطاری به مدیریت جایگاه سوخت ارسال میشود تا به سرعت با فرد متخطی برخورد کند و یا قبل از رخدادن هرگونه اتفاق ناگوار، شیرهای سوخت در جایگاه پمپ بنزین را ببندد. همچنین این سیستم میتواند کاملا خودکار عمل کند و علاوه بر بستن خودکار شیرها، اخطاری صوتی را از بلندگوهای جایگاه سوخت به فرد متخطی ارسال کند و البته شاید هم با استفاده از کپسول آتشنشانی که در کنار جایگاه سوخت تعبیه شده است، سیگار فرد متخطی را خاموش کند.
تمام این فرآیند، از شناسایی تا برطرف کردن خطر، تنها در چند ثانیه رخ میدهند. شرکت شل عنوان کرد که این سرعت به دلیل این است که پیش از ارسال اطلاعات خام به سرور مایکروسافت، اطلاعات اولیهی زیادی در همان سیستم داخلی جایگاه ها جمعآوری و پردازش میشوند. از این رو به جای ارسال تمام تصاویر ضبط شده از دوربینهای نظارتی پمپبنزین، فقط عکس فرد متخطی به سرور ارسال میگردد تا روند بررسی و تأیید خطر تسریع شود.
دانیل جائونز،مدیر بخش اطلاعات شل، در این باره گفت:
هر پمپبنزین دارای شش دوربین نظارتی است و در هر ثانیه ۲۰۰ مگابایت از اطلاعات را در قالب عکس ضبط میکند. اگر بخواهید این حجم از تصاویر را به صورت لحظهای به سرور مایکروسافت ارسال کنید، نه تنها زمان زیادی خواهد گرفت بلکه ورود اطلاعات غیرقابل کنترل و هزینه بر خواهد بود. از این رو هوش مصنوعی Azure این امکان را به ما میدهد تا تنها اطلاعاتی طبقهبندی شده و مشخص را به سرور منتقل کنیم.
همانطور که مایکروسافت در مورد این تکنولوژی در وبلاگ خود توضیح داد، ابزار بصری هوش مصنوعی قابل استفاده در محدودهی وسیعی از صنایع هستند تا شرایط و رفتارهای حادثه آفرین را به طور خودکار تشخیص دهند. به عنوان مثال این گونه ابزارها میتوانند در پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار گیرد تا به کارکنانی که دارای تجهیزات ایمنی مناسب نیستند اخطار صادر کند.
نظر شما کاربران تکفارس در مورد این تکنولوژی چیست؟ دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید.
نظرات