قابلیت جدید اپلیکیشن مسنجر کودکان - تکفارس 

قابلیت جدید اپلیکیشن مسنجر کودکان

سید محمد معلمی
۲۵ مرداد ۱۳۹۷ - 19:00
قابلیت جدید اپلیکیشن مسنجر کودکان - تکفارس 

پس از اینکه فیسبوک اپلیکیشن مسنجر مخصوص کودکان را عرضه کرد، انتقادات زیادی به آن وارد شد ولی به نظر نمی‌رسد این غول دنیای تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی، تصمیم داشته باشد به آنها توجه کند زیرا اخیراً ویژگی دیگری را به این اپلیکیشن افزوده که کاربرانش یعنی کودکان می‌توانند دوستان خود را نیز به لیست اضافه نمایند.

فیسبوک در این مسیر، این قابلیت را به والدین اعطا کرده تا با فرآیند آسان‌تری دوستان کودکان خود را تأیید کنند. برای استفاده از این ویژگی، پدران و مادران باید گزینه مربوط به آن را روشن نمایند تا افراد مورد علاقه فرزندانشان راحت‌تر به لیست دوستان افزوده شوند.

چگونگی کار کردن با ویژگی جدید در اپلیکیشن مسنجر مخصوص کودکان

در همین ابتدا باید بگوییم که گزینه مربوط به این ویژگی، به طور پیش‌فرض خاموش است ولی بلافاصله پس از فعالسازی، والدین می‌توانند جمله اختصاصی تایپ شده را به صورت عمومی پخش کنند. زمانی که کودک می‌خواهد یک نفر را به عنوان دوست اضافه کند، باید جمله ارائه شده توسط پدر یا مادرش را به آن شخص نشان دهد و در صورت قبول شدن این متن، طرف مقابل به لیست دوستان افزوده خواهد شد.

والدین دو کودک (کسی که درخواست را ارسال و کسی که درخواست را دریافت کرده)، یک اعلان دریافت می‌کنند که نشان می‌دهد شخصی برای دوستی با فرزندشان اقدام کرده است. سپس والدین در هر دو طرف اپلیکیشن باید این درخواست را بررسی و در نهایت تأیید کنند تا کودکان بتوانند مکالمه خود را با هم آغاز نمایند.

این ویژگی جدید قوانین مربوط به افزودن دوست را گسترش نمی‌دهد ولی آنها را بسیار ساده‌تر و راحت‌تر می‌کند.

این را هم اضافه کنیم که همه درخواست‌های دوستی، همچون گذشته باید به تأیید والدین برسند.

مشکلات مربوط به اپلیکیشن مسنجر کودکان

افزودن چنین قابلیتی، نشان می‌دهد که فیسبوک همچنان اصرار دارد خدمات مسنجر مخصوص کودکان را گسترش دهد. اگرچه پیش از این بسیاری از افراد خواهان جمع‌آوری این اپلیکیشن شده بودند، ولی کمپانی مالک واتس‌اپ بر این باور است هیچ خطری کودکان را در محیط نرم‌افزاری نسخه کودکان مسنجر تهدید نمی‌کند و رابط کاربری آن امنیت بسیار بالایی دارد.

مطمئناً چنین کاری، سبب رضایت همه افراد نخواهد شد و کمپین‌های متعددی که به آزادی‌های کودکان اعتقاد دارند، بر این باورند که نباید کودکان بیش از حد از شبکه‌های اجتماعی و دستگاه‌های دیجیتالی استفاده کنند زیرا برای آنها ضرر دارد.

ضمن اینکه کودکان سنین پایین نیز هنوز نمی‌توانند از خود در محیط‌های اینترنتی که در آنها اذیت و آزار رواج دارد، محافظت نمایند بنابراین نباید در چنین فضاهایی تنها بوده و روابط آنلاین را آغاز کنند زیرا فضای مجازی حتی برای افراد بالغ نیز مشکل‌ساز و خطرآفرین است چه برسد به کودکی که هنوز از هویت خودش نیز آگاهی ندارد.

این انتقاداتی که متوجه اپلیکیشن مسنجر کودکان هستند را می‌توان نوعی مشکل دانست و به نظر نمی‌رسد باورهای کسانی که این نظرات را مطرح کرده‌اند، هیچ‌وقت تغییر کند هرچند فیسبوک بارها و بارها اعلام کرده است که نسخه مسنجر کودکان مشکلی ندارد.

به هر حال، همه اینها به خودِ والدین مربوط است زیرا اگر آنها بخواهند به کودکانشان اجازه حضور در فضای مجازی را بدهند، در واقع آنها را وارد دنیای پرخطر و در عین حال جذاب کرده‌اند.

نظر شما چیست؟ آیا والدین باید به کودکانشان اجازه حضور در فضاهای مجازی را بدهند؟ نظر خود را با دیگران در قسمت انتهای خبر به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید