امروزه میتوان گفت اکثر ما به حسابهای اجتماعی خود وابسته هستیم. بعد از تمام فعالیتهایی که سالها در این شبکهها داشتیم، پاک کردن حساب واقعا سخت است و باید با تمام عکسها، خاطرات و موسیقیهایی که برای گوش دادنشان هزینه دادهایم، خداحافظی کنیم. مخصوصا اگر کاربر فیسبوک هستید و از رسوایی اخیر درز کردن اطلاعات ناراضی هستید.
به عبارت دیگر، برای پاک کردن اکانت باید بیخیال تمامی اطلاعات شخصی و اداری مهم خود شوید و اگر بخواهید فعالیت خود را در سرویس دیگری شروع کنید، هیچ راهی برای انتقال اطلاعات حساب قبلی به حساب جدید وجود ندارد.
خوشبختانه گوگل، فیسبوک، مایکروسافت و تویتر تصمیم گرفتند تا اختلافات خود را کنار بگذارند و در پروژهی انتقال اطلاعات (DTP) با یکدیگر مشارکت کنند. با تکفارس همراه باشید تا نگاهی به این پروژه بیاندازیم.
DTP یک پروژهی متن باز است که توسط وبسایت Github میزبانی میشود و این امکان را به کاربران میدهد تا تمام اطلاعات خود را به صورت ایمن و یکپارچه بین شبکههای اجتماعی منتقل کنند.
در همین مورد گوگل در بلاگ خبری خود نوشت:
هدف ما بوجود آوردن یک مجموعه اطلاعات فرمتبندی شده است که به راحتی بین سرویسهای شبکهی اجتماعی جابهجا شود.
به این صورت همهی سرویسهای عضو این پروژه باید تنظیماتی به کاربران ارائه دهند تا به راحتی و با یک کلیک ، تمام اطلاعات حساب کاربر را در یک فایل ذخیره کند. سپس کاربران میتوانند با خیال راحت حساب اجتماعی خود را پاک کنند و بعد از ثبت نام در شبکه ی اجتماعی جدید، فایل را آپلود کرده و به تمام اطلاعات دسترسی داشتهباشند.
بهلطف این پروژه، اشخاص میتوانند بدون اندکی زحمت، شبکههای اجتماعی دیگر را تجربه و بهترین آن را با توجه به نیاز خود انتخاب کنند.
مایکروسافت نیز یکی از اهداف DTP را “حفظ حریم شخصی و امنیت بالا” عنوان کرد و قرار است به طور فعال از هرگونه دسترسی غیر مجاز به اطلاعات کاربران جلوگیری کنند.
فیسبوک به عنوان یکی دیگر از بنیانگذاران این پروژه و درپی فاششدن اطلاعات ۸۷میلیون کاربر این شرکت، به کاربران اجازه داد تا تمام اطلاعات خود را دانلود و درصورت نیاز حساب خود را به شبکههای اجتماعی رقیب منتقل کنند.
این تازه ابتدای راه است!
گوگل در آگهی جدیدی برنامهنویسان را برای پیوستن به DTP تشویق کرد تا این پروژه هرچه بیشتر در پلتفرم ها و دادههای مختلف توسعه پیدا کند. همانطور که پیش بینی میشد، این فراخوان به خوبی مورد استقبال قرار گرفت بطوری که میتوانیم امیدوار باشیم در آیندهای نزدیک هزاران شرکت دیگر به پروژهی انتقال اطلاعات روی آورند.
البته، پروژهی انتقال اطلاعات برای همه خوشایند نیست و میتواند کوچ کاربران از برخی شبکههای اجتماعی را سرعت ببخشد. به این ترتیب ممکن است شاهد مقاومت بعضی کمپانی ها در پیوستن به این پروژه باشیم. با این وجود، فرصت خوبی برای کمپانیهای کوچک است تا به منبع عظیم کاربران گوگل، فیسبوک، مایکروسافت و تویتر متصل شوند.
به نظر شما آیا کمپانیهای بزرگی مثل اپل به پروژهی انتقال اطلاعات میپیوندند؟
پروژهی DTP تا چه اندازه میتواند پیشرفت کند؟
نظرات