اگر نگاهی به بازار گوشی در سراسر دنیا بیندازید، فکر میکنید بازار با گوشیهای گلکسی سامسونگ و آیفون اپل پر شده است و اگر کسی نخواهد از دستگاهها انتخاب کند، نمیتواند در حالی که اینچنین نیست زیرا با وقت گذاشتن و جستجو به میزان کافی، میتوان دستگاه مناسبی پیدا کرد که هیچ چیز از گلکسیها و آیفونهای اپل کم ندارد.
این ۶ گوشی اکسپریا ایکس زد ۲، الجی جی ۷ ThinQ، اچتیسی یو ۱۲ پلاس، هوآوی میت ۱۰ پرو و وانپلاس ۶ میباشند که در ادامه میتوانید با مطالعه متن، در مورد آنها اطلاعات کافی را کسب کنید.
نکته: در بازار قطعاً گوشیهای بهتری نیز از این دستگاهها وجود دارد ولی به خاطر اینکه در همه کشورها وجود نداشتند، از نام بردن آنها صرفنظر کردیم.
از نظر سایز
۵ گوشی اشاره شده، از نظر سایز (طول و عرض) تقریباً با هم برابر هستند. البته در این لیست، اچتیسی یو ۱۲ ضخیمترین دستگاه به حساب میآید ولی باز هم ضخامت بدنه اکسپریا ایکس زد ۲ بیشتر است زیرا حداقل ۱٫۱ میلیمتر از هر گوشی که تا به امروز سال ۲۰۱۸ در بازار دیدهایم، ضخیمتر میباشد.
از نظر وزن
به خاطر ضخامت بیشتر، اکسپریا ایکس زد ۲ با ۲۰۰ گرم وزن، سنگینترین دستگاه است در حالی که دیگر گوشیهای این خبر، وزنی کاملاً متعادل و نرمال دارند.
از نظر رنگ
تقریباً همه این ۵ گوشی را میتوان در رنگهای آبی، مشکی و خاکستری در بازار یافت. البته نماینده را در رنگهای سبز و صورتی هم میتوان مشاهده کرد. الجی و اچتیسی نیز گوشیهای جی ۷ ThinQ و یو ۱۲ پلاس به رنگ قرمز تولید کردهاند. هوآوی کمی نوآورانهتر عمل کرده و محصول خود را به رنگ قهوهای هم ساخته است. به علاوه، وانپلاس از مدل وانپلاس ۶ به رنگ سفید نیز رونمایی کرده است.
از نظر ساختار
به نظر میرسد روزهای تولید گوشی با بدنه آلومینیوم در حال تمام شدن باشد زیرا سونی، الجی، اچتیسی، وانپلاس و هوآوی این ۵ دستگاه خود را با بدنهای شیشهای در عقب و جلو تولید کردهاند که پوششی از آلومینیوم آن را در بر گرفته است.
از نظر ضد آب بودن
امروزه گوشیهای تلفن همراه از فناوری IP (مقاومت در برابر آب و خاک) استفاده میکنند که ۵ دستگاه موجود در این لیست نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
هوآوی میت ۱۰ پرو، از تکنولوژی IP67 استفاده میکند که یعنی کاملاً در برابر خاک مقاوم است و میتوان آن را تا عمق ۱ متری زیر آب کرد و به مدت ۳۰ دقیقه نیز نگه داشت.
تکنولوژی IP68 در نمایندگان سونی، الجی و اچتیسی قرار دارد که این معنای مقاومت سه گوشی این کمپانیها در عمق ۱٫۵ متری آب میباشد.
در مورد مدل تکنولوژی IP در وانپلاس ۶ هنوز سخنی به میان نیامده ولی خودِ شرکت تولیدکننده میگوید این دستگاه ضد آب است (البته حداقل برای جاهای کمعمق و یا چند قطره آب).
اگرچه گفته میشود گوشیها ضد آب یا ضد خاک هستند، ولی باز هم نباید ریسک کرد و آنها را به صورت عمدی در معرض خطر قرار داد بنابراین همیشه و همه جا باید احتیاط کرد. البته داشتن آگاهی در مورد قابلیتهای اینچنینی در این گوشیها سبب راحتی فکر دارندگان آنها میشود.
از نظر سایز صفحه نمایش
اگرچه بهترین فاکتور برای شناسایی گوشی از تبلت، نگاه کردن به سایز صفحه نمایش است ولی امروزه اندازه ۶ اینچی برای نمایشگر گوشیها کاملاً عادی به نظر میرسد. همه این ۵ گوشی دارای صفحه نمایش تقریباً ۶ اینچی هستند به غیر از اکسپریا ایکس زد ۲ که صفحه نمایشی ۵٫۷ اینچی دارد.
از نظر نسبت تصویر
علاوه بر وجود صفحه نمایش کوچکتر در اکسپریا ایکس زد ۲، این گوشی دارای نسبت تصویر کمتری نیز هست. الجی جی ۷ ThinQ و وانپلاس ۶ یک بریدگی در بالای نمایشگر خود دارند که در یکی دو سال اخیر به یک وزنه مهم در گوشیها تبدیل شده است. بریدگی یا ناچ که در بالای صفحه نمایش گوشیها وجود دارد، میزان شارژ باقیمانده باتری، اعلانها و قدرت سیگنال را نشان میدهد.
از نظر رزولوشن صفحه نمایش
الجی جی ۷ ThinQ بیشترین رزولوشن را در میان این ۵ گوشی دارد ولی این به معنای پایین بودن رزولوشن هیچکدام از این دستگاهها نمیباشد.
از نظر نوع صفحه نمایش
اکسپریا ایکس زد ۲ و الجی جی ۷ ThinQ، دارای صفحه نمایش IPS LCD هستند در حالی که هوآوی میت ۱۰ پرو و وانپلاس ۶ از وجود نمایشگر آمولد بهره میبرند. هر کدام از این صفحه نمایشها دارای نقاط قوت و ضعف خود است بنابراین نمیتوان گفت که کدامیک بهتر است. نمایشگرهای IPS LCD رنگهای طبیعیتری تولید میکنند و تصاویر شفافتری نشان میدهند ولی صفحه نمایشهای آمولد شفاف بوده و کنتراست بهتری دارند.
اچتیسی یو ۱۲ پلاس از صفحه نمایش Super LCD استفاده میکند که به معنای نبود فضای خالی میان نمایشگر و شیشه آن است بنابراین تار بودن اسکرین در این گوشی کمتر مشاهده میشود.
از نظر تکنولوژیهای بیومتریکی
اسکنر اثر انگشت در اکثر این گوشیها وجود دارد. به علاوه، وانپلاس ۶ از تکنولوژی تشخیص چهره نیز پشتیبانی میکند.
از نظر پردازنده
همه این گوشیها از پردازنده اسنپدراگون ۸۴۵ بهره میبرند به غیر از هوآوی میت ۱۰ پرو که از پردازنده Kirin 970 استفاده مینماید ولی تفاوت این دو نمونه از پردازندهها اصلاً با یکدیگر زیاد نیست.
از نظر رم
اکثر گوشیها معمولاً یک رم ۴ گیگی دارند؛ مثلاً سونی اسکپریا ایکس زد ۲ و الجی جی ۷ ThinQ. وانپلاس، هوآوی و اچتیسی در نمایندگانشان در این لیست ۶ گیگ رم کار گذاشتهاند. حتی وانپلاس ۶ یک نمونه با ۶ گیگ رم نیز تولید کرده است.
از نظر حافظه داخلی
حافظه داخلی پایه این ۶ گوشی، ۶۴ گیگابایت میباشد. اچتیسی، هوآوی و وانپلاس به گوشیهای خود حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی هم دادهاند. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، وانپلاس نمونهای تولید کرده که ۶ گیگ رم دارد که آن را با ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی روانه بازار کرده است.
از نظر قابلیت نصب مموری کارت
اگر فکر میکنید حافظه داخلی ۶۴ گیگابایتی برای شما کافی نیست، سونی، الجی و اچتیسی به شما اجازه نصب مموری کارت نیز دادهاند اما هوآوی و وانپلاس چنین امکانی را برایتان فراهم نکردهاند زیرا نمونههایی دارند که حافظه داخلی آنها به ۱۲۸ گیگابایت میرسد.
از نظر باتری
هوآوی میت ۱۰ پرو دارای باتری با ظرفیت ۴۰۰۰ میلیآمپر است. اچتیسی یو ۱۲ پلاس از باتری ۳۵۰۰ میلیآمپری بهره میبرد و دیگر گوشیهای موجود در این لیست به طور میانگین از باتری با ظرفیت ۳۰۰۰ میلیآمپری استفاده میکنند.
چنین ظرفیتهایی به معنای این است که باتری گوشی مورد نظر باید حداقل یک روز و بعضاً یک روز و نیم دوام داشته باشد (حداقل در یک سال اول استفاده).
از نظر قابلیت شارژ سریع
این ویژگی تقریباً به عنوان یک قابلیت استاندارد در این ۵ گوشی وجود دارد.
از نظر قابلیت شارژ بیسیم
از میان ۵ گوشی این لیست، سونی اکسپریا ایکس زد ۲ و الجی جی ۷ ThinQ چنین قابلیتی دارند. البته ذکر این نکته الزامی است که این تکنولوژی آنقدر جا نیفتاده است بنابراین بناید به خاطر نبود آن خود را ناراحت کنید.
از نظر وجود پورت
الجی جی ۷ ThinQ و وانپلاس ۶ هنوز دارای جک هدفون میباشند. دلیل استفاده از کلمه هنوز، این است که کمکم باید خود را آماده استفاده از هدفونها و هدستهای بلوتوثی کنیم ولی اگر به همان تکنولوژی گذاشتن کابل هندزفری علاقهمند هستید، اکثر گوشیها با یک آداپتور خواهند آمد که میتوان آن را در پورت USB تایپ C قرار داد.
از نظر وجود تکنولوژی NFC
همه این گوشی از NFC پشتیبانی میکنند.
از نظر دوربین جلو
دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی در اکثر گوشیهای امروزی استاندارد است ولی وانپلاس ۶ از دوربین جلو ۱۶ مگاپیکسلی بهره میبرد در حالی که سونی اکسپریا ایکس زد ۲ از دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی استفاده میکند.
از نظر دوربین اصلی
الجی جی ۷ ThinQ دارای دوربین اصلی دوگانه است که یکی از آن لنزها برای عکاسی زاویه گسترده میباشد در حالی که اچتیسی یو ۱۲ پلاس یک لنز تله فوتو دارد. هوآوی دو لنز ۱۲ و ۲۰ مگاپیکسلی در دستگاه خود به کار برده که دارای سنسور مونوکروم و RGB است. البته امکان عکاسی سیاه و سفید نیز برای علاقهمندان فراهم شده است. در پایان اشاره کنیم که سونی اکسپریا ایکس زد ۲ یک لنز ۱۹ مگاپیکسلی دارد.
از نظر شیوه تصویربرداری و فیلمبرداری
تصویربرداری HDR و فیلمبرداری ۴K در این گوشیها فراهم شده است. همچنین، امکان فیلمبرداری اسلوموشن در ۱۲۰، ۲۴۰ و ۴۸۰ فریم بر ثانیه نیز وجود دارد. سونی این قابلیت را با ۹۶۰ فریم بر ثانیه در اختیار قرار داده است.
الجی جی ۷ ThinQ، اچتیسی یو ۱۲ پلاس و وانپلاس ۶ دارای حالت تایم لپس نیز میباشند. به علاوه، دو نماینده الجی و اچتیسی استیکرهای واقعیت افزوده را نیز روی صورت کاربر قرار خواهند داد.
سونی اکسپریا ایکس زد ۲ از قابلیتی به نام ۳D Creator استفاده میکند که کاربر میتواند از چهره خود عکسی بگیرد و آن را به اموجی تبدیل نماید. این قابلیت تقریباً شبیه به تکنولوژی آنیموجی اپل یا AR Emoji سامسونگ میباشد.
در نهایت، الجی جی ۷ ThinQ از لنزهای گوگل بهره میبرد و این یعنی چنین دستگاهی میتواند با عکس گرفتن از اشیا، در گوگل سرچ و جستجو کند. یکی دیگر از مزیتهای این فناوری، ترجمه علامات به زبانهای دیگر است.
از نظر سیستم عامل
همه این گوشیها از اندروید ۸٫۰ استفاده میکنند هرچند ممکن است اچتیسی یو ۱۲ پلاس و وانپلاس ۶ نسخهای رابط کاربری خود را داشته باشند.
از نظر دستیار هوشمند
همه این دستگاهها از دستیار هوشمند گوگل بهره میبرند ضمن اینکه نماینده اچتیسی دستیار هوشمند آمازون یعنی الکسا را نیز مورد استفاده قرار داده است.
از نظر زمان عرضه
هوآوی میت ۱۰ پرو قدیمیترین گوشی این لیست میباشد زیرا در ماه نوامبر سال گذشته معرفی شده است. دیگر گوشیها در چند ماه اخیر معرفی شدهاند.
از نظر قیمت
این گوشیها با قیمت ۷۹۹ دلار به فروش میرسند در حالی که نماینده سونی ۱۰۰ دلار ارزانتر است. البته وانپلاس ۶ نسبت به دیگر مدلها قیمت بسیار ارزانتری دارد زیرا با قیمت ۵۲۹ دلار به فروش میرسد.
نظرات