در طول چند سال گذشته اپل با محصولات خود توانسته است با تولید چیپستهای قدرتمند بین آیفونهایش و دیوایسهای مجهز به اندروید فاصله بیندازد و به نوعی از نظر سختافزاری از آنها جلو بیفتد.
اپل مدتی پیش آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس را به بازار عرضه کرد و قرار است تا پایان سال جاری آیفون X را نیز به فروش برساند. این کمپانی در این ۳ اسمارتفون از چیپست A11 استفاده کرده است که به گفته متخصصان و سازندگان، سرعت فوقالعاده بالایی دارد.
آقای جان پول، موسس primate Labs و سازنده بنچمارک Geekbench، در زمینه قدرت سخت افزاری تلفنهای هوشمند جدید اپل به این نکته اشاره کرده است که این ۳ آیفون جدید در Geekbench چیزی حدود ۵۰ درصد از پرچمداران اندرویدی قویتر هستند. سوالی که به ذهن میرسد؛ این است که چرا این عملکرد را فقط در موبایلهای ساخت اپل شاهد هستیم؟
به نظر میرسد این سوال به ذهن خود آقای پول نیز خطور کرده است، وی در این مورد گفت:
چیزی که من به طور کامل از آن سر در نمیآورم این است که چرا این تفاوتهای قابل توجه در جبهه اندرویدیها دیده نمیشود و همه اسمارتفونها عملکردی تقریبا مشابه دارند؟ من واقعا نمیفهمم که چه اتفاقی دارد میافتد؛ زیرا در اینجا ما شاهد قدرت یک دستگاه دسکتاپ هستیم! من هیچگاه فکر نمیکردم که زمانی بخواهم از آیفونهای نسل اول برای ویرایش فیلم استفاده کنم! اگر کسی به همچنین چیزی فکر میکرد حتما دیوانه بود!
وقتی اپل تصمیم به طراحی و توسعه چیپستهای مخصوص به خودش را گرفت، میدانست که قصد دارد به چه هدفی برسد و تمام آیفونهایش را در این مسیر هدایت کرد. اما در آن طرف سامسونگ Exyon های خودش را دارد و هوآوی خط تولید چیپستهای مخصوص به خودش با نام kirin را راهاندازی کرده است؛ شاید همین موضوع باعث این تفاوت بین آیفون و اسمارتفونهای اندرویدی شده است.
بهرحال واضح است که اگر تلفنهای هوشمندی که از اندروید بهره میبرند از چیپستهای تولیدی کمپانیهای مختلف استفاده کنند؛ هیچگاه توانایی شکست دادن اپل را نخواهند داشت.
نظرات