چهل سال از ساخت تلفن همراه گذشت
در این مجموعه، عکس هایی از پیشرفت تلفن های همراه می بینیم. از گوشی های بزرگی که در سال ۱۹۸۳ در دست مردم بود، تا جدیدترین گوشی ها با پردازنده های چهار هسته ای (Quad Core) امروز.
روز سوم آوریل ۱۹۷۳، مارتین کوپر که یک مهندس ارشد در شرکت موتورولا بود، به فردی در یک شرکت رقیب تلفن کرد و گفت که با “یک تلفن همراه واقعی تماس می گیرد.” عکس: مارتین کوپر با اولین تلفن همراه در سال ۱۹۷۳.
گوشی نوکیا ۱۰۱۱ (عرضه شده در سال ۱۹۹۲)، یکی از اولین گوشی هایی بود که از سیستم جیاسام (GSM) یا سیستم جهانی ارتباطات همراه، استفاه می کرد. با این سیستم کسی نمی توانست با گیرنده های رادیویی روی خط شما بیاید و مکالمه شما را گوش کند.
گوشی موتورولا استارتاک (سال ۱۹۹۷) اولین گوشی تاشویی بود که در طراحی آن از مجموعه “پیشتازان فضا” الهام گرفته شده بود.
نوکیا ۵۱۰۰ (سال ۱۹۹۸) با جلدهای رنگی قابل تعویض. روی بیلبورد تبلیغاتی این گوشی جمله ای با این مضمون بود: “هر کس به آنچه حق اوست می رسد.” نصب این بیلبورد در نزدیکی بنای یادبود قربانیان هولوکاست در آلمان بحث انگیز شد.
موتورولا MPx200 (سال ۲۰۰۲). یکی از اولین تلفن های همراه با سیستم عامل تلفن هوشمند ویندوز. کاربران می توانستند ایمیل و پیام فوری رد و بدل کنند و اپلیکیشن نصب کنند.
موتورولا A920 (سال ۲۰۰۳) راه اندازی تبادل داده ها با سرعت 3G تماس ویدیویی را امکانپذیر ساخت، ولی از آنجایی که مردم دوست ندارند هنگام مکالمه با تلفن همراه تصویرشان دیده شود، این قابلیت تلفن های همراه تا به امروز کمتر استفاده می شود.
دستگاه بلک بری (سال ۲۰۰۳)، که هدف اولیه از راه اندازی آن، بازرگانان بودند. شرکت کانادایی “آر آی ام” با ارائه بلک بری، مفهوم اعتیاد به تبادل ایمیل از طریق موبایل را ایجاد کرد. هر چند در سال ۲۰۱۱ میلیون ها نفر از کاربران بلک بری از دسترسی به بعضی از خدمات بازماندند و سود این شرکت هم افت شدیدی کرد. این شرکت اعلام کرده که دوباره به مشتریان اولیه خود یعنی تجار، توجه خواهد کرد.
نوکیا N70 (سال ۲۰۰۵).تلفن هوشمندی که شبیه تلفن های معمولی بود و امکان استفاده از بازی ها و برنامه های پیچیده را به کاربران می داد.
اپل آی فون (سال ۲۰۰۷). اولین گوشی های آی فون بازار تلفن همراه جهان را زیر و رو کرد و استفاده از اپلیکشن ها را به ویژگی اصلی گوشی ها بدل کرد. البته اولین مدل آی فون مشکلاتی هم مانند عمر کوتاه باتری و آنتن دهی داشت. عکس: استیو جابز با یک گوشی آی فون.
اچ تی سی وان ایکس (سال ۲۰۱۲) یکی از گوشی های نسل جدید تلفن همراه با پردازنده چهار هسته ای، صفحه نمایش ۴.۷ اینچی و دوربین ۸ مگاپیکسلی. عرضه این گوشی نشان دهنده علاقه مشتریان به صفحه های نمایش بزرگتر و عکس های با کیفیت بهتر بود. سیتم عامل این گوشی ها آندروید است که توسط گوگل عرضه شده است. آندروید رقیب اصلی سیستم عامل تلفن های اپل است.
نوکیا لومیا ۹۰۰ (سال ۲۰۱۲) این گوشی با نسخه جدیدی از سیستم عامل ویندوز برای تلفن های همراه، کار می کند. بسیاری از کارشناسان، طراحی این گوشی را ستودند. ارائه این تلفن، تلاشی از سوی این شرکت فنلاندی بود تا مشتریان را دوباره جلب کند.
سامسونگ گالاکسی اس تری، صفحه ای بزرگتر از گوشی های رقیب دارد. یک گوشی از هر چهار گوشی تلفن همراه در جهان متعلق به سامسونگ است. در سال ۲۰۱۲ صادرات این شرکت ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد.
در فوریه ۲۰۱۳، شرکت سونی گوشی هوشمندی را عرضه کرد که می توان آن را زیر دوش آب هم استفاده کرد. گوشی Xperia Z می تواند فیلم به فرمت اچ دی آر بگیرد.
نظرات
Xperia Z اسطورست ! …به نوعی فوق العادست :دی… :yes: …40 سال ؟! خخخخ.. :disdain: