نقد و بررسی OnePlus Two | قاتل پرچمداران - تکفارس 

نقد و بررسی OnePlus Two | قاتل پرچمداران

وحید درگایی
۲۵ شهریور ۱۳۹۴ - 15:25
نقد و بررسی OnePlus Two | قاتل پرچمداران - تکفارس 

قطعا زمانی که این گوشی به بازار عرضه شد با حمایتی که ازطرف خبرگذاری ها از آن شد توانست توجهاتی زیادی را جلب کند ولی آیا لیاقت این همه توجهات را دارد؟ این دستگاه توانسته دوربینی بسیار کارآمد، پردازنده ای ۸ هسته ای قدرتمند و طراحیه فلزی زیبایی را با قیمتی بسیار کمتر از آن چه که می پندارید به بازار عرضه کند، درواقع یک گوشی پرچمدار را با قیمت یک میان رده دریافت می کنید و در همان حد پرچمدار نیز خودش را اثبات می کند.

با اینکه ما دستگاهی با قیمت بسیار مناسب را در دست خود داریم ولی کاستی هایی که در این گوشی وجود دارد کمی ما را ناامید میکنند. کاستی هایی از قبیل نبودن NFC (برای پرداخت هایی که از طریق اسمارتفون صورت می گیرند و جفت کردن دو دستگاه برای انتقال بسیار سریع داده)، نبودن تکنولوژی شارژ سریع و شارژ از طریق وایرلس کاری میکنند که قبل از خرید کمی بیشتر به انتخابتان فکر کنید.

می توان گفت که طراحی OnePlus 2 مرا شگفت زده کرد و به راحتی می توان فاکتور های یک طراحی خوب را در این دستگاه مشاهده کرد. این دستگاه از نظر طراحی نسبت به OnePlus 1 پیشرفت های قابل توجهی داشته است و می توان افزایش قیمت این دستگاه نسبت به نسل قبلش را فقط از نظر طراحی کامل منطقی دانست. شما باید برای نسخه ۱۶ گیگابایتی این دستگاه ۳۳۰ دلار و برای ۶۴ گیگابایتی این اسمارتفون قدرتمند ۳۹۰ دلار پرداخت کنید. این دستگاه با این شرایط نیز بسیار ارزان تر از پرچمداران موجود دیگر در بازار است که به طور مثال می توان به Note 5 با حافظه ۶۴ گیگابایتی اشاره کرده که قیمتی ۸۰۰ دلاری دارد.

فقط کمپانی OnePlus نیست که با یک عقبگرد کوچک نسبت به یک پرچمدار واقعی قسمت بسیار زیادی از قیمت را کم می کند، شرکت هایی مانند Xiaomi,Motorola,Alcatel نیز دست به چنین سیاستی زده اند و این کار را به این امید انجام داده اند که بتوانند بازار را از دست شرکت هایی مانند Samsung و Apple بربایند.

حالا با ما در تکفارس همراه باشید تا نقد و بررسی این دستگاه را به طور کامل انجام دهیم.

طراحی و ساخت

  • صفحه نمایش ۵.۵ اینچی با کیفیت FULL HD
  • ضخامتی در حدود ۹.۹ میلی متر
  • ۱۷۵ گرم
  • ۴ کاور مختلف برای پشت گوشی

وان پلاس ۲ کاهش قیمت زیادی را در ازای کمی پایین تر بودن نسبت به پرچمدار های بزرگ برای قسمت طراحی اش انجام داده است. شما صفحه نمایش ۵.۵ اینچی تمام HD را به همراه  محافظ شیشه کورنینگ گوریلا ۴ دریافت می کنید که بسیار وسوسه کننده است. پرچمدار کش ما به همراه یک فریم فلزی در دور گوشی به دست ما می رسد که حس خاص بودن را به طور کامل به ما منتقل کند و در کنار آن ۵ کاور متفاوت نیز برای این گوشی وجود دارد. کاور SandStone این گوشی حس بسیار خوبی را به شما منتقل می کند، اثر انگشت را جذب نمی کند و این نگرانی که از دست شما سر بخورد را هیچوقت به شما منتقل نمی کند. اگر علاقه به کاور های دیگر این گوشی دارید می توانید با قیمت ۲۷ دلار هرکدام را که خواستید خریداری کنید.

oneplus-2-9047-001

یکی از نکات کلیدی در طراحی وان پلاس وان صفحه برآمده اش بود که این وضعیت در وان پلاس تو نیز ادامه یافته است. شاید در ابتدا خیلی این حالت زیبا جلوه نمی کرد ولی با کمی کار با گوشی این حس بد را از بین برده و آن را به حس خوش آیندتری تبدیل می کند. همچنین فریم فلزی این گوشی و بزل کم از نقاط برجسته در طراخی این گوشی به شمار می روند.

oneplus-2-9077-007

درست در زیر صفحه نمایش شما حسگر اثر انگشت را مشاهده می کنید که می توانید با آن گوشی خود را از خوابش بیدار کنید. اسلات سیم کارت نیز دقیقا در زیر کاور قرار گرفته و فقط از نانو سیم کارت پشتیبانی می کند پس اگر چنین سیم کارتی را در اختیار ندارید بهتر است قبل از رسیدن گوشی به دستتان آن را آماده کنید.

کلید های کم و زیاد کردن صدا نیز به سمت راست گوشی منتقل شده اند که این کار به منظور دسترسی ساده تر به آن ها از طریق انگشت شست انجام شده است. در زیر گوشی پورت USB C-Type قرار گرفته است که از معدود دستگاه هایی به شمار می رود که ازین پورت بهره می برند. همانطور که در جریان هستید پورت های قدیمی USB 2.0 بودند ولی این سری جدید از پورت USB 3.0 بهره می برند. همچنین شما می توانید در کنار این پورت اسپیکر های دوگانه را نیز مشاهده کنید که این شکل قرار گیری آن می تواند در هنگام بازی کردن بسیار جذاب به نظر برسد به شرطی که دست شما جلوی صدا را نگیرد و آن را به سمت خودتان هدایت کند.oneplus-2-9068-005

در قسمت دوربین شما یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی در پشت گوشی را در اختیار دارید که به زوم لیزری نیز مجهز شده است. برای گرفتن تصاویر سلفی نیز وان پلاس ۲ یک دوربین ۵ مگاپیکسلی برای شما قرار داده است. با توجه به این موضوع که کاور پشت گوشی شما عوض می شود ولی شما نه می توانید از اسلات کارت بهره ببرید و نه از باتری قابل تعویض که از نکات قابل توجه این گوشی هستند.

oneplus-2-9096-011 (1)

سخت افزار

  • پردازنده ۸ هسته ایه Snapdragon 810
  • نسخه های ۱۶ و ۶۴ گیگابایتی
  • ۳ یا ۴ گیگابایت رم برای نسخه های ۱۶ و ۶۴ گیگابایتی
  • باتری ۳،۳۰۰ میلی آمپری

وان پلاس ۲ با نام پرچمدار کش وارد بازار شده است پس باید واقعا این لقب را یدک بکشد. این گوشی با پردازنده ۸ هسته ای که روی کلاک۱.۸ گیگاهرتز قفل شده است. در کنار آن ۴ گیگابایت رم برای نسخه ۶۴ گیگابایتی و ۳ گیگابایت برای ۱۶ گیگابایتی این گوشی قرار داده شده است. هردو نسخه در کنار باتری ۳۳۰۰ میلی آمپری راهی بازار می شوند.

da73765008bd35e651cf9bffc1f21900

شاید اخبار مربوط به گرمای بیش از حد Snapdragon 810 را ناراحت کننده بدانید ولی ما در هنگام کار با Oxygen OS چنین چیزی را دریافت نکردیم زیرا که این پوسته، پوسته ی سبکی است و به پردازنده فشار زیادی وارد نمی سازد. ولی در کل اخبار گرم شدن بیش از حد Snapdragon 810 کمی غیر منصفانه به نظر می رسد.

برای تست این موضوع، دو گوشی OnePlus Two  و Xiaomi Mi Note Pro را که هر دو از Snapdragon 810 استفاده می کنند را کنار هم قرار دادیم و بازی آسفالت ۸ اجرا کردیم و به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دادیم که با صفحه روشن ، این دو دستگاه مشغول به کار باشند. بعد از اتمام این تست دمای هر دو را محاسبه کردیم و دیدیم که تا ۴۱ درجه سانتی گراد بالا رفته اند و با توجه به این موضوع که این وان پلاس ۲ از فلز ساخته شده است پس از رسیدن به چنین دمایی کمی در دست گرفتن آن سخت می شود.

ما پیشتر به دوربین ۱۳ مگاپیکسلی این گوشی نیز اشاره کرده بودیم. اینجا قرار است کمی بیشتر به جزئیات موضوع بپردازیم. این گوشی با Image Stabilization در اختیار شما قرار می گیرد که گشادگی لنز آن نیز f/2.0 است. در کنار این ها زوم لیزری این گوشی نیز مشخصه قابل توجهی است.

چیزی که در این گوشی نبودش ما را آزار خواهد داد NFC است که در بقیه پرچمداران بازار حضور دارد. یکی دیگر از مشخصه های پرچمداران کنونی تکنولوژی Quick Charging است که واقعا تکنولوژی کارآمدی ایست ولی بازهم آن را درین گوشی نمی توانیم مشاهده کنیم. این گوشی از اسلات میکرو SD نیز بهره نمی برد که می توان این گوشی را در کنار Note 5 و S6 سه پرچمداری دانست که از اسلات میکرو SD استفاده نمی کنند.

برای قسمت اینترنتی این گوشی، در قسمت اینترنت نسل چهارم این گوشی می توان نسخه های متفاوت این گوشی را پیدا کرد که متناسب با اینترنت آن کشور فروخته می شوند همانند نسخه آمریکایی این گوشی که برای آمریکا، انگلستان، استرالیا و آسیا قرار داده شده است. یک نسخه جداگانه نیز فقط برای چین در نظر گرفته شده است. اگر در فکر تهیه کردن این گوشی هستید به این موضوع توجه کنید که حتما نسخه ای را تهیه کنید که مربوط به منطقه شما باشد تا از مشکلات ناخواسته مربوط به اینترنت نسل چهارم این گوشی در امان بمانید.

به طور کلی می توان به پردازنده و بقیه مشخصات سخت افزاری این دستگاه آفرین گفت چرا که ما در حین کار لگی را مشاهده نکردیم و تمامی پردازش ها به نرمی انجام شد. دوربین به سرعت باز شد و بازی ها به سرعت و بدون هیچ لگی نه در آغاز نه در حین کار به دستگاه ما وارد نکردند و فقط گرمای بیش از حد ما را کمی آزار داد.

در مقایسه با دستگاه های دیگر، Snapdragon 810 در این گوشی به شکل قابل توجهی بهتر پردازش می کند و می توان آفرینی به این گوشی گفت. دو دستگاه دیگری که مورد مقایسه ی ما بودند ZTE Axon Pro و HTC One M9 بودند که در تست گیکبنچ و در قسمت تک هسته ای و چند هسته ای بود که کمی Axon Pro توانست بهتر کار کند.

Capture

سیستم اجرایی

  • اندروید ۵.۱.۱ لالیپاپ
  • قابلیت های پوسته اکسیژن که به شما اجازه دسترسی سریع به همه جای گوشی را می دهد
  • تم های متفاوت برای پوسته

سال پیش OnePlus One با پوسته ی سیانوژن معرفی شد. رامی که شباهت زیادی به اندروید خام داشت. امسال OnePlus Two با رام اکسیژن به بازار آمده که این رام نیز شباهت زیادی به اندروید خام دارد و پایه این رام روی اندروید ۵.۱ است که تا کنون آخرین ورژن اندروید به شمار می رود.

اگر با سیستم عامل اندروید آشنایی دارید پس بدانید که یاد گرفتن این پوسته بسیار سریع و ساده است و حتی برای کاربران آیفون که از سیستم عامل iOS استفاده می کنند مهاجرت به اندروید و مخصوصا پوسته اکسیژن کار دشواری نیست و می تواند تجربه لذت بخشی را برای شما فراهم کند.

oneplus-2-9092-010

با اینکه این دستگاه به اندروید خام وفادار بوده در کنار آن ویژگی های خاصی از نظیر بیدار کردن گوشی با دو ضربه روی صفحه نمایش نیز وجود دارد که پیشتر آن را در سری G گوشی های LG مشاهده کرده بودیم. یک قابلیت دیگر این پوسته قفسه نام دارد که به شما اجازه سریع در وارد شدن به برنامه های اخیرا اجرا شده را می دهد. قفسه فعلا در حالت آزمایشی قرار دارد و اگر که ازین مشخصه اکسیژن لذت نمی برید می توانید که آن را در تنظیمات گوشی غیر فعال کنید.

نکته که به چشم ما بد آمد این بود که این پوسته با توجه به ساختار نوی خودش از باگ هایی رنج می برد که به طور مثال آن ها را در رابط کاربری های سامسونگ و HTC نمی بینیم ولی به طور کلی می توان به آن سخت نگرفت و انتظار داشت با اولین آپدیت نرم افزاری مشکل آن حل شود.

نکته دیگری که بایستی به آن توجه کرد ساختار بزرگ آیکون های وان پلاس است که ممکن است گاهی مارا آزار دهد و وان پلاس باید دنبال راهی برای حل این مشکل باشد و به دنبال آن فاصله بین آیکون ها را افزایش دهد.

دوربین و قابلیت های آن

  • دوربین ۱۳ مگاپیکسلی در پشت
  • ۵ مگاپیکسل در جلو
  • قابلیت فیلم برداری با کیفیت 4K
  • فلاش دوال و زوم لیزری

اپلیکشن دوربین وان پلاس ۲ نسخه بهینه شده ی اپلیکیشن دوربین اندروید خام گوگل است و به صورت ساده ای ، قابلیت ها را در کنار هم ردیف کرده است. همچنین شما می توانید تصاویر HDR  را با کنتراست بالا در این گوشی شکار کنید. وان پلاس تغییرات زیادی را راجع به کیفیت دوربینش در آن اعمال کرده است و باید بگوییم که این دفعه ما را ناامید نکرده است. رنگ ها بسیار دقیق و شفاف هستند، بر روی سوژه ها به راحتی می توان به لطف زوم لیزری فوکوس کرد. شما می توانید به راحتی بین تصاویری که شکار کرده اید سوایپ کنید ولی بدانید ممکن است بعضی اوقات اکسیژن او اس شما را با باگ هایش ناامید کند.

ویدئو های ضبط شده با کیفیت 4K ها هم از قابلیت های جذاب این گوشی بودند.دوربین جلو نیز کیفیت تمام HD اش را به رخ ما کشید. وان پلاس ۲ به راحتی با تنظیمات نورش ما را در فیلم برداری ها یاری کرده و نمی گذارد مشکلی در این زمینه برای ما پیش بیاید پس نگران این موضوع نباشید.

نکته ای که خیلی نظر ما را در قسمت گوشی جلب کرد عمق خوب تصاویر گرفته شده بودند. همانطور که مشاهده نیز می کنید در تصویر زیر همه چیز به وضوح مشخص است و می توان به وان پلاس بخاطر این عملکرد خویش تبریک گفت.

 

oneplus2hdr

 

oneplus2closeup

oneplus2food

این تصویر با نور خود مکان گرفته شده است.
oneplus2indoor

 

این تصویر وقتی فضای اتاق کم نور بوده گرفته شده است.
oneplus2lowlight

 

این تصویر نیز به کمک فلش گوشی گرفته شده است.oneplus2flash

در حالی که ما از تصاویر بسیار خوبی که اسمارتفون ما می گیرد لذت می بریم ولی هنوز مشکلات زیادی در قسمت دوربین وجود دارد. یکی ازین مشکلات نبودن تنظیمات پیشرفته در بخش دوربین گوشی است مانند Auto HDR,Real time Filters و کنترل دستی که برای دوست داران عکاسی قطعا یک ناامیدی به شمار می رود. درباره آپشن Clear Image نیز می توان گفت به آن اندازه ای که از آن انتظار می رفت اصلا امیدوار کننده نبود و نتوانست انتظارات ما را بر آورده کند. این مشخصه با چند عکس از یک مکان تصویری شفاف از آن جا به ما می دهد.

عمر باتری

با باتری ای به ظرفیت ۳۳۰۰ میلی آمپر در نگاه اول شما این انتظار را دارید که با کارکرد بسیار مناسبی رو به رو شوید و این انتظار زمانی چند برابر می شود که شما کیفیت QHD را بر روی گوشی خود ندارید که باتری شما را به سرعت مصرف کند. در پخش ویدئو شما تقریبا ۹ ساعت و ۴۶ دقیقه گوشی را در اختیار دارید که در مقایسه با گوشی قدرتمندی مانند Note 5 که ۱۵ ساعت با کنتراست بالا برای شما فیلم پخش می کند زمان کمیست ولی به طور کلی کیفیت کار باتری برای ما رضایت بخش بود و تقریبا ۱ روز کامل را توانستیم با آن سر کنیم.

البته اگر به دنبال دلایلی برای این ضعف در قسمت پخش ویدئو باشیم می توانیم بگوییم که گوشی در این زمینه بهینه نشده و مشکل به باتری مربوط نمی شود. به طور کلی روشن ماندن صفحه نمایش نسبت به دستگاه های دیگر طولانی تر بود و ما مشکلی در این زمینه نداشتیم و باتری عملکرد مثبتی را از خود به جای گذاشت.

کیفیت تماس و سرعت اینترنت

  • GSM/EDGE: 850/900/1800/1900MHz
  • LTE bands 1/3/5/7/8/20 Europe, Australia, India
  • LTE bands 1/2/4/5/7/8/12/17 US
  • Dual-band Wi-Fi 2.4GHz b/g/n and 5GHz a/n/ac

کیفیت تماس کاملا رضایت بخش بود و ما هیچ صدای نویز شکلی که معمولا در گوشی های رده پایین آن ها را می بینیم دریافت نکردیم که ما را آزار دهد. در شنیدن صدای افراد نیز به مشکلی بر نخوردیم و صدا با وضوح کامل به ما می رسید.در کل هیچ مشکلی در زمینه اسپیکر دریافت نگردیم و صدا بسیار خوب، واضح و نرم به ما می رسید.

درباره کیفیت و سرعت دیتای گوشی می توان گفت که این اسمارتفون عملکرد بسیار خوبی نیز در این زمینه به ما نشان داد و هیچ نگرانی در این زمینه درباره این گوشی وجود ندارد.

جمع بندی

در حالی که وان پلاس عقیده دارد دستگاهی که به بازار ارائه داشته است پرچمدارکش سال ۲۰۱۶ است باید گفت که این گوشی فقط یک پرچمدار در کنار بقیه پرچمداران بازار است که قیمت جذابش به آن اجازه داده یک سرو گردن از بقیه بالاتر بایستد ولی گفته های مارا اشتباه برداشت نکتید، این دستگاه،دستگاهی فوق العاده است و به خوبی از پس مسئولیت های یک پرچمدار بر می آید و قیمت جذابش نیز در کنار مشخصه های جذابش ما را وسوسه به خریدن آن می کند.

در حالی که این دستگاه دیگر نمی تواند پرچمداران سال آینده را به قتل برساند با مشخصات جذاب خودش حداقل تا ۲ سال می تواند برای شما دستگاهی ایده آل باشد و شما را به فکر خریدن یک گوشی جدید نیندازد.

بازهم می گوییم که درباره ی این دستگاه، فاکتور درخشان قیمت آن است که در این قسمت گوشی های دیگری نیز درحال رقابت با آن هستند که از جمله ی آن ها می توان به Xiaomi Mi Note اشاره کرد( البته پردازنده این دستگاه کمی قدیمی تر است) و همچنین ZTE Axon Pro نیز گزینه خوبی برای شما به شمار می رود فقط کمی قیمت آن بالاتر است.

درحال حاضر تنها راه خرید این گوشی، خرید آن از طریق دریافت دعوت نامه است ولی اگر شما از آن دسته افرادی هستید که می توانید برای خرید این گوشی صبر کنید به جرات می توانیم بگوییم که شما از خریدتان ناامید نخواهید شد.

 

 

مطالب مرتبط سایت

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید