هواوی سپتامبر ۲۰۲۴ از گوشی تاشو Mate XT به عنوان اولین گوشی سه لایه جهان رونمایی کرد. در حالی که رقبا سالهاست بر روی طراحی گوشیهای تاشو به سبک کتاب تمرکز کردهاند، هواوی با رویکردی نوآورانه و متفاوت، چالشهای این حوزه را به چالش کشید. محدودیتهای فعالیت در بازارهای جهانی، هواوی را بر آن داشت تا با عرضه جهانی Mate XT، کنترل اوضاع را در دست بگیرد. با این حال، قیمت بسیار بالای این دستگاه، بزرگترین مانع برای رسیدن آن به دست عموم مردم است.
قیمت جهانی Huawei Mate XT برابر با ۳,۴۹۹ یورو تعیین شده است که تقریباً دو برابر قیمت Galaxy Z Fold 6 سامسونگ است. اگرچه هنوز اطلاعات رسمی درباره بازارهای هدف عرضه این گوشی منتشر نشده، اما شواهدی مبنی بر عرضه آن در کشورهای عربی مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی وجود دارد. همانطور که CNBC گزارش کرده است، قیمت بالای Mate XT، آن را به یکی از گرانترین گوشیهای هوشمند تاریخ تبدیل کرده و دسترسی بسیاری از کاربران به این فناوری نوآورانه را محدود میکند. با قیمت شروع از ۳,۴۹۹ یورو یا ۳,۶۶۰ دلار، Mate XT تقریباً دو برابر گرانتر از Galaxy Z Fold 6 است.
![design-of-huawei-mate-xt گوشی تاشو سه لایه](https://techfars.com/wp-content/uploads/2024/09/design-of-huawei-mate-xt.jpg)
هواوی با از سرگیری تولید تراشههای اختصاصی Kirin 9000S در سال ۲۰۲۳ توانست بار دیگر در بازار چین جان بگیرد و سهم خود را از ۱۲ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۱۷ درصد در سال ۲۰۲۴ افزایش دهد. تنها مانع پیش روی این شرکت برای گسترش جهانی، نبود پیشنصب برنامههای گوگل به دلیل تحریمهای ایالات متحده بود. این شکست، هواوی را بر آن داشت تا سیستمعامل داخلی خود، HarmonyOS NEXT را توسعه دهد که قرار است در Mate XT اجرا شود.
اگرچه موفقیت هواوی بسیار چشمگیر است، اما موانع متعددی بر سر راه موفقیت آن وجود دارد. اولاً، پذیرش گسترده HarmonyOS NEXT توسط عموم مردم قطعی نیست. سالها استفاده از iOS و اندروید ممکن است مصرفکنندگان را از امتحان کردن سیستمعامل جدید باز دارد. ثانیاً، برخی کشورها ممکن است به دلیل نگرانیهای امنیتی و حریم خصوصی، استفاده از HarmonyOS NEXT را محدود کنند. در نهایت، هواوی Mate XT با تراشه Kirin 9010 مبتنی بر فرآیند ۷ نانومتری SMIC ممکن است در آزمونهای عملکرد و کارایی نسبت به رقبا ضعیفتر عمل کند.
قیمت بالای بیش از ۳۵۰۰ دلار برای یک گوشی هوشمند، در حالی که از لحاظ قدرت پردازشی پیشرفتی نسبت به نسلهای قبلی ندارد، باعث شده است تا مشتریان بالقوه در مورد ارزش خرید Mate XT تردید کنند. به عبارت دیگر، هواوی برای جذب مشتریان مجبور شده است روی طراحی خاص و منحصر به فرد این گوشی تمرکز کند و آن را به عنوان یک محصول ویژه و متفاوت به بازار عرضه نماید.
دیدگاه ها