کنفرانس سالانه توسعه‌دهندگان گوگل، I/O 2025، قرار است از روز بیستم ماه مه (سی اردیبهشت) آغاز شود. این خبر به طور رسمی از طریق یکی از شبکه‌های اجتماعی خود شرکت منتشر شده است. همانند روال سال‌های گذشته، گوگل نسخه جدید سیستم عامل اندروید را معرفی خواهد کرد و پس از آن احتمالا شاهد معرفی محصولات سخت‌افزاری جدیدی نیز خواهیم بود. انتظار می‌رود گوگل بخش قابل توجهی از سخنرانی اصلی خود را به تشریح دستاوردهایش در حوزه هوش مصنوعی اختصاص دهد.

در وبلاگ رسمی گوگل، این شرکت اعلام کرده است که رویداد اصلی کنفرانس توسعه‌دهندگان I/O در تاریخ ۲۱ مه به پایان می‌رسد. مخاطبان می‌توانند انتظار داشته باشند که اطلاعات جامع‌تری در مورد آخرین دستاوردهای گوگل در زمینه محصولات، فناوری‌ها و به ویژه هوش مصنوعی دریافت کنند.

با وجود اینکه جزئیات دقیق این محصولات هنوز منتشر نشده است، اما گوگل در اعلامیه خود گفته است که: «شمارش معکوس برای Google I/O آغاز شده است. در تاریخ ۲۰ و ۲۱ مه، هم به صورت حضوری در آمفی‌تئاتر مانتین ویو و هم به صورت آنلاین به ما بپیوندید. در I/O شما فرصت خواهید داشت تا با جدیدترین نوآوری‌های گوگل در حوزه هوش مصنوعی آشنا شوید.»

رویداد گوگل I/O

روز نخست رویداد با سخنرانی‌های کلیدی آغاز می‌شود و پس از آن، مجموعه متنوعی از جلسات آموزشی، کارگاه‌های تخصصی، نمایش‌های فناوری، فرصت‌های شبکه‌سازی و دیگر برنامه‌های جذاب در روز دوم ادامه پیدا می‌کند.

در رویداد I/O سال گذشته، گوگل خبرهای هیجان‌انگیزی را به اشتراک گذاشت که شامل ویژگی‌های جدید هوش مصنوعی Gemini، دستیار هوشمند Project Astra، مدل زبانی بزرگ Veo و همچنین به‌روزرسانی اساسی موتور جستجوی گوگل می‌شد. علاوه بر این، در رویداد پیش از کنفرانس اصلی، گوگل نخستین نگاهی به نسل اول گوشی تاشو Pixel Fold، تبلت Pixel و گوشی میان‌رده Pixel 7a ارائه کرد.

امسال، انتظار می‌رود شاهد معرفی خانواده گوشی‌های Pixel 10 باشیم و همچنین اطلاعات بیشتری در مورد تراشه Tensor G5، جدیدترین پردازنده ساخت گوگل، کسب کنیم. این تراشه قرار است با استفاده از فرآیند پیشرفته ۳ نانومتری N3E TSMC تولید شود که اولین بار است گوگل از تراشه‌های تولید شده در خارج از کارخانه سامسونگ استفاده می‌کند.