رقابت تنگاتنگی در حوزه فناوری ارتباطات ماهوارهای شکل گرفته است. چین اخیراً از دستیابی به پیشرفتی چشمگیر در زمینه ارتباطات لیزری ماهوارهای به زمین خبر داده است که این کشور را در جایگاهی رقابتی نسبت به شرکتهای پیشرو مانند استارلینک قرار میدهد.
صورت فلکی ماهوارهای Jilin-1 چین، با دستیابی به سرعت انتقال داده بینظیر ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه، تحولی شگرف در حوزه ارتباطات ماهوارهای ایجاد کرده است. این دستاورد چشمگیر که ۱۰ برابر سریعتر از رکورد قبلی این ماهواره است، سرعتی معادل هزار برابر متوسط سرعت دانلود نسل پنجم تلفن همراه در انگلستان را ارائه میدهد. این پیشرفت نویدبخش آیندهای درخشان برای ارتباطات پرسرعت و پایدار در سراسر جهان است.
بر اساس گزارش رسانههای چینی، این دستاورد نوآورانه میتواند به عنوان سنگ بنای فناوریهای آینده همچون نسل ششم ارتباطات سیار (6G) و سیستمهای سنجش از دور با دقت بالا مورد استفاده قرار گیرد.
یکی از مدیران چینی گفته است «اگرچه شرکت اسپیسایکس هنوز بهطور رسمی از استقرار ارتباطات لیزری ماهوارهای به زمین خبر نداده است، اما شواهد حاکی از آن است که آنها به این فناوری دست یافتهاند. با این حال، ما پیشگام راهاندازی ارتباطات لیزری ماهوارهای در مقیاس بزرگ هستیم.»
اخیرا طبق آزمایشی که در ژاپن انجام شده، محققان موفق به ثبت رکورد سرعت ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه در فاصله حدود ۱۰۰ متر شدند. این عدد حدوداً ۲۰ برابر سریعتر از اینترنت 5G است.
دستگاه ساخته شده قادر است دادهها را در فضای داخلی روی باند ۱۰۰ گیگاهرتز و در فضای خارجی روی باند ۳۰۰ گیگاهرتز انتقال دهد.
برای مقایسه، کاربران آمریکایی در حال حاضر از فناوری ۵G با حداکثر سرعت ۱ گیگابیت بر ثانیه استفاده میکنند. البته سیگنالهای باند متوسط ۵G دارای سرعت ۱۰۰ تا ۹۰۰ مگابیت بر ثانیه هستند و بهطور متوسط بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ مگابیت بر ثانیه سرعت دارند.
البته گفته میشود فناوری ۶G در مقایسه با تکنولوژی ۵G میتواند حدود ۵۰ برابر سرعت بیشتری در انتقال دیتا داشته باشد و تاخیر آن نیز ۱۰ برابر کمتر خواهد بود. در حال حاضر، حداکثر سرعت شبکه mmWave 5G برابر با ۳ گیگابیت بر ثانیه است.
دیدگاه ها